Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerinted a bankok megfosszák...

Szerinted a bankok megfosszák a hiteleseiket a család fogalom minimumától?

Figyelt kérdés
Egy IGEN vagy NEM-et kérek csak.
2012. jún. 18. 22:18
 121/147 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

hmmm!

Ez csak az egyik személyi hitelem amit a lakás miatt fel kellett vennem. Ezen felűl még ott van a lakás hitel!

a kérdés nem fake vagy mi, hanem tény!"

Ezek szerint az önerő is hitelből volt meg? Így tényleg ne számíts sok jóra...

2012. jún. 20. 13:07
 122/147 anonim ***** válasza:

"Azt megmondanád, hogy te meddig mennél el, hogy meged amit főztél helyembe?

Elnéznéd azt, hogy gyermekeid nem a normális család mintát látja?"

Ez most komoly? Először is, ha már ilyen helyzetbe kerültem, sokkal hamarabb léptem volna, gyorsan túladtam volna a kecón, hogy a hiteltől gyorsan megszabaduljak.

Ha kifizethetetlen az egész belátható időn belül, akkor bedönteném a hitelt, vigye a bank a házat és adja el, amennyiért akarja, én meg összepakolnék és meg sem állnék Amerikáig. Keressen ott és próbálja behajtani, ha tudja....

2012. jún. 20. 13:15
 123/147 anonim ***** válasza:
A gyermeked remélhetőleg egy dolgot megtanul: ÍGY ne!
2012. jún. 20. 13:16
 124/147 A kérdező kommentje:

A gyermeked remélhetőleg egy dolgot megtanul: ÍGY ne!

Ráadásúl nem tudom hányszór kihangsúlyoztam már nekik ezt!

Az a helyzett ha nem a javukat akartam volna anno, akkor még valahogy lenyelném, de azt már nemtudom lenyelni, hogy ezek dolgok miatt szenvedő alanyai legyenek egy külső nem is tudom megfogalmazni minek, nyomás vagy külső 3. családfő aki beleszóljon az életünkbe!

sajnos nemtudok jobb hasonlatot írni rá, én így látom valahogy! Sajnos.

2012. jún. 20. 13:36
 125/147 A kérdező kommentje:

Ha kifizethetetlen az egész belátható időn belül, akkor bedönteném a hitelt, vigye a bank a házat és adja el, amennyiért akarja, én meg összepakolnék és meg sem állnék Amerikáig. Keressen ott és próbálja behajtani, ha tudja....

:) jó az ötlet, de ha már kifizettem csak a lakás hitelre közel 4.5 millát meggondalandó a helyzett.

Ahogy említtetem én kiakarom fizetni nem akarok most elmenekűlni, hisz felelősség is van a világon amit mi vállaltunk. És amit teljesíteni is szeretnék.

2012. jún. 20. 13:39
 126/147 A kérdező kommentje:

Ezek szerint az önerő is hitelből volt meg?

Igen, ahogy azt már korábban is említettem nem vagyunk egyforma helyzetben anyagilag mi emberek.

de most komolyan...

Nem röhely az és noszensz dolog, hogy ha dolgozik a XXI.századba az ember akkor egy jukat ne tudjon kitermelni magának nyugodtan???

Semmit nem kértem az istentől csak annyit amikór elinditottuk ezt a dolgot, hogy legyen egy lakásom ha már annyit gürizek a munkahelyen és a gyerekeimnek ne legyen rá gondja. Most meg tessék ez van!

Ez hietetlen de igaz!

2012. jún. 20. 13:46
 127/147 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, de ez tényleg nagy felelőtlenség volt. Ha még az önerőd sem volt meg, így több hiteled is van. Nekünk nincs saját lakásunk, bérházban lakunk, és semmi problémánk nincs vele. Egy ugyanilyen lakás törlesztőjének a feléért-harmadáért béreljük. És nem okoz majd gondot költözni, ha több gyerek lesz és nagyobb lakás kell, egyszerűen bérlünk majd egy nagyobbat, és ha idősek leszünk, akkor meg egy kisebbet.

Mindemellett a különbséget persze félretesszük, jól jön az majd később a gyerekeknek, vagy a nyugdíjas éveinkben.

2012. jún. 20. 13:54
 128/147 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te mindent tudsz, csak felelősséget vállalni nem. Hibáztathatsz bárkit, istent, bankot, kicsi zöld marslakókat egyaránt, ez a te rossz ás átgondolatlan döntésed volt. Neveld inkább arra a gyermekeidet, hogy sürgősen szerezzenek pénzügyi ismereteket, anélkül ilyen döntéseket még álmukban se hozzanak, de még jobb, ha hangsúlyozod: addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér. Mindezt párosítva azzal, hogy hova vezetnek az ilyen buta döntések, talán megfontoltabb felnőtt válik belőlük. Megdöbbent egyébként, hogy tizensok oldal hozzászólásból SEMMI nem ment be a hajad alá, a felelősséged nem ismered el (max bólogatsz, de el nem hiszed) és cselekedni sem akarsz.
2012. jún. 20. 14:06
 129/147 tetro ***** válasza:
A kérdező szándékosan ír rosszul. Nézzétek meg, nem konzekvens egyáltalán. Ami azt jelenti, hogy erőlteti ezt a "stílust", tehát a kérdés kamu.
2012. jún. 20. 14:56
 130/147 A kérdező kommentje:

Tetro!

Szerinted ki az a hülye aki feltesz kamu kérdést és esetlegesen ahogy a fentiekbe említik, hogy felelőtlen vagyok így meg úgy. Azt tűri! A véleményt esetlegesen elfogadja és tanúl belőle.

Lehet kíváncsi vagyok arra, hogy valóban van a kérdésben valami vagy megoldásokba gondolkozom, hogy oldjam meg ezt a kérdést! Hísz tí beszéltek felelősségről. Amit most én teszek az az, hogy nem akarok még1 hülyeséget csinálni!

Meg külömben se értem mit értesz te ezen a kérdésen kamuságnak?!

2012. jún. 20. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!