Szerinted a bankok megfosszák a hiteleseiket a család fogalom minimumától?
Ha már a 8ról akarsz kilépni mi a p.csának nem adod el a lakást? Adod áron alul, elviszik, kifizeted a hitelt és még az albérlet kauciójára is futja. Ja, hogy ez nem opció... mert neked nem gazdaságos. Na a banknak meg az nem gazdaságos, hogy 3 hónapja nem fizetsz.
És értemén, hogy azt hajtod, hogy vissza szeretnéd fizetni... egyszer. De amikor aláírtad a szerződést elkötelezted magad hogy x összeg svájci frankot megfizetsz havonta. Amikor aláírtad a szerződést tisztában voltál vele, hogy nem svájci frankban kapod a fizetésed? Amennyiben igen, tisztában voltál azzal, hogy a valutáknak egymáshoz viszonyítva árfolyam ingadozásuk van? Na hát akkor miről beszélünk? Vállaltad akkor (józan paraszti ész), hogy ha a frank 100x esére emelkedik holnap, de akkor is visszafizeted a felvett összeget. És mivel frankban vetted fel, nyilván a franknak megfelelő összeget fizeted vissza. Számomra ez tiszta sor. És az, hogy kilépsz e a 8.ról vagy nem, az nem a bank felelőssége, hiszen ezeket a tényeket a szerződés megkötésekor is tudtad.
És elég nagy felelősség elkötelezni magad x évre egyesegyedül arra az elvre hivatkozva: "Ó ha eddig nem volt semmi probléma, tuti az elkövetkezendő 30 évben sem lesz..."
Talán igazad van!
Eladom a lakást csak nem biztos, hogy kapok annyit érte amennyi a hitelem.
Amikór az ember felett összecsapnak a hullámok, nem biztos, hogy a helyes lépést teszi meg!
Azt írtad 3 oldallal ezelőtt, hogy még 1.200.000 a hiteled 11 hónappal a vége előtt. Na ennél azért többet kapsz érte, ebben biztos vagyok.
innen is látni, hogy ez az egész kérdés fake. Mert most nyilván fejből vágtad volna a hiteled összegét, nem pedig "nem tudom, hogy el tudom e adni annyiért a lakást, hogy kijöjjön belőle a hitel".
1.200.000 ft-ot ér ma már egy összetákolt budi és egy maroknyi föld amilyen ingatlan árak vannak. Ha ettől kicsit komfortosabban élsz most akkor ki fog jönni az eladási árból a hitel.
"Flusztrált vagy, a munkahelyeden mégha nem is kellene de kisugárzod, hogy gondjaid vannak, letőrt vagy, nincs életkedved, hazamész az aszonnyal balhézól mert tehetlenek vagytok, mert ha eladjátok a házat még akkor is marad hitel és hová mentek ha nincs hová."
"Mennyi család ment így tönkre a hitelek miatt? Mennyi ember ugrált ki az ablakon?"
Ezek viszont nem alapvető emberi jogok, hogy az ember nem lehet frusztrált vagy stresszes, sőt, ezek nem is garantálhatóak, ahogyan az sem, hogy a rokonok nem fognak kiugrálni az ablakon, mert megőrültek. Mint már írtam, téged nem az zavar, hogy hiteled van, hanem hogy küzdeni, dolgozni és harcolni kéne a visszafizetésért foggal körömmel, de te elkényelmesedtél. A hitelszerződés nem arról szól, hogy aki felveszi, arra ezentúl tökéletes hétköznapok várnak, bármennyire is ezt próbálja elhitetni a reklám - amit úgy látszik, te bevettél - meg azok is úgy gondolták hogy eljön a kánaán, akik a törleszthetetlen hitel miatt öngyilkosok lettek - aztán leestek a betonra, mert magasról lehet nagyot koppani. Gondolom a családod is úgy volt vele, hogy most már luxus-komfort minden tuti, papi dolgozik és ők sem hajlandóak tenni semmit az ügy érdekében (persze látatlanban nem ítélhetek el senkit, csak az általánosságból indulok ki).
Én attól vagyok frusztrált, hogy az állam elveszi közel a fél fizetésem adó címén. Kit perelhetek?
Pontosan egyenértékű a te problémáddal...
Azzal a különbséggel, hogy te ÖNKÉNT vállaltad ezt, én meg nem választhatok ha kenyeret akarok tenni a családom asztalára.
hmmm!
Ez csak az egyik személyi hitelem amit a lakás miatt fel kellett vennem. Ezen felűl még ott van a lakás hitel!
a kérdés nem fake vagy mi, hanem tény!
Én attól vagyok frusztrált, hogy az állam elveszi közel a fél fizetésem adó címén. Kit perelhetek?
Az adódból utak meg kitudja mi minden létesűl meg! De azzal az extraprofittal melyett egy bank eltesz mi létesűl???
Semmi! Átutalja az anyabanknak az meg más külfőldi emberkének adja! Hogy jusson az 5ről - 6ra! Ráadásúl kevesebb kamatra! Mert egyedűl magyarba ilyen maggas a kamat, más ország ezt leszabályozta anno. De a mi volt kormányunk meg csak az érdekeket nézte és nem az embereket!
Egyáltalán nem egyrangú a két dolog!!!
Persze ez csak az én nézetem, lehet más nem így látja hisz jogga van hozzá mit gondoljon egy bizonyos dologról!
Kérdező, amit főztél, azt neked kell megenni. Tetszik-e vagy sem
Hidd el, hogy meg akarom enni! De nem mindegy az, hogy milyen áron!!!
Azt megmondanád, hogy te meddig mennél el, hogy meged amit főztél helyembe?
Elnéznéd azt, hogy gyermekeid nem a normális család mintát látja?
Mert minden reggel és este azt az árfolyamot nézed mikor lesz lentebb!
Vajon nem-e mesterségesen tartják ilyen magasan vagy éppenséggel most mire fogják fogni, hogy a forint gyengűl!!!
Te biztos nyugodt lennél ezekszerint. Én nem vagyok az!
Az a baj, hogy a szerződés nem csak arról szól, hogy majd egyszer vissza kell fizetni a pénzt.
A szerződésben azt fogadtad el, hogy havonta x frankot törlesztesz.
Tehát nem az a szerződésszegés, ha nem fizetsz, hanem az is, ha nem annyit fizetsz, amennyiben megállapodtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!