Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP Tőkegarantált Rövid...

OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapot érdemes választani? Van ennél jobb lehetőség?

Figyelt kérdés

5 éves állampapírom volt eddig, de a visszaváltási díjat és a kamatot nézve már nem éri meg ebben tartani a pénzt. Javasolták a fent említett kötvényalapot. Azt mondták 45 nap után tőkevédett, nem kell tőle félnem, de van vele macera, mert legalább hetente érdemes nézni, és ha jónak gondolom, akkor tőkésíteni. Ezt sem értem igazából, ezek szerint néha eladom, és újra vásárolom?! Viszont akkor nem kell figyelni a 45 napra?

Van valakinek tapasztalata ezzel? Vagy tudtok javasolni valami mást, az euró átváltáson kívül?

2022. dec. 7. 16:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/123 anonim ***** válasza:
Egyébként a 3,6,12 hónapos diszkont kincstárjegyet egyáltalán nem is ajánlotta a banki ügyintéző?
2022. dec. 16. 18:05
 22/123 A kérdező kommentje:

Nem, csak a tőkegarantált alapot, és az inflációkövetőt. Sőt, most már azt sem javasolta, hogy heti szinten nézzem. Azt mondta, hogy elegendő, ha havonta ránézek, és ha szimpatikus az összeg, akkor tőkésítsem.

Bevállaltam ezt az alapot, remélem nem bánom meg. Abban tudsz segíteni, hogy ezt miképp tudom nyomon követni? Valahol látom, hogy éppen mennyinél jár a pénzem, tehát mennyit kapnék, ha visszaváltanám? A régi internetbankot használom még. Vagy ezt csak úgy tudom megnézni, ha számológéppel kiszámolom?

2022. dec. 20. 14:04
 23/123 anonim ***** válasza:

Belépsz a régi internetbankba,bal oldalt alsó-középtájékon van hogy Értékpapír

És ott látod az értékpapír számládat(vagy számláidat) és ott írja hogy éppen mennyi a pénzed az aktuális árfolyamon.

Ha rámész felül-középen a Kereskedésre,azon belül a Befektetési jegy tranzakciókra, ott is mutatja az értékpapír számládon lévő aktuálkis összeget,és felsorolja hogy mikbe fektethetsz be és minek milyen kockázati besorolása van:

Értékpapír Kategória Kockázat Árfolyam Érvényesség

OTP INGATLAN BEF JEGY Közvetlen ingatlan Alacsony (2) 2,479211 HUF 2022.12.21.

OTP TŐKEGARANTÁLT RÖVID KÖTVÉNY BEF.JEGY Rövid kötvény Minimális (1) 1,743255 HUF 2022.12.21.

OTP OPTIMA TŐKEGARANTÁLT BEF JEGY Rövid kötvény Alacsony (2) 6,799696 HUF 2022.12.21.

OTP QUALITY BEF JEGY Részvényalap Jelentős (6) 4,363002 HUF 2022.12.21.

OTP PALETTA BEF JEGY Kiegyensúlyozott Számottevő (5) 5,63862 HUF 2022.12.21.

Kiválasztod a tőkegarantáltat és vissza tudod váltani(beírod a teljes összeget ),ha arra számítasz hogy utána csökkeni fog az árfolyam,következő nap mikor remélhetőleg lejjebb ment az árfolyam rámész a vétel-re és akkora összeget írsz be amekkorát akarsz(max. amekkora rendelkezésre áll a bankszámládon),így tőkésítheted.

2022. dec. 21. 02:41
 24/123 anonim ***** válasza:
Az aktuális árfolyamnak megfelelő összeg ami az értékpapír számládon van,mindig kicsivel nagyobb mint a visszaváltáskor bankszámlára utalt összeg,mivel visszaváltáskor lejön a 15%-os kamatadó.
2022. dec. 21. 02:47
 25/123 anonim ***** válasza:
Természetesen számológéppel is ki lehet számolni:(aktuális árfolyam\vételi árfolyam)*(befektetett összeg) Ebből levonod a befektetett összeget és megvan a bruttó kamat, ezt megszorzod 0,85-tel és megvan a netto kamat.
2022. dec. 21. 02:56
 26/123 anonim ***** válasza:
Én már sajnos függővé váltam, nem bírom ki hogy ne nézzek rá az árfolyamra minden nap 17:20 után,tegnap visszaváltottam, és jól tettem,mert a mai árfolyam kicsivel gyengébb, ma venni fogok a kicsivel gyengébb árfolyamon és remélem a holnapi magasabb lesz, majd 17:20 után kiderül!Nem biztos hogy ezzel a módszerrel jobban lehet járni mint a folyamatosan bent tartós módszerrel,de mostanában lassan evickél felfelé az árfolyam,egyik nap magasabb másik nap alacsonyabb,ilyenkor jobban megéri ez a módszer, ha viszont hirtelen megy felfelé akkor megszívhatom, mert lehet hogy pont akkor adom el,mielőtt hirtelen feljebb ugrik.
2022. dec. 21. 03:05
 27/123 anonim ***** válasza:
* és így elszalaszthatok egy nagyobb nyereséget(pl:50-100ezerFt)
2022. dec. 21. 03:07
 28/123 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a részletes válaszod! Valószínű még nem jegyezték be, mert se elektronikus papírt nem kaptam, de az általad írt helyen se mutat semmit a rendszer.

Sajnos nem tudok tippet adni, hogy jobb módszer-e a tiéd. Az ügyintéző azt mondta (szintén TRKA tulaj), hogy havonta elég ránézni. Kérdés, hogyha vissza tudod forgatni a kamatot, akkor miért nem éri meg többször tőkésíteni. Nem tudom kamat ügyben jobban jön-e ki. Ha okosabb leszek ebben a témában, akkor majd hozzászólok én is érdemben. :)

2022. dec. 21. 14:10
 29/123 anonim ***** válasza:
Bejegyzték-e már?Minél nagyobb összeget fektetsz bele, annál nagyobb lesz a kamat, de kisebb összegek hozzáadásától ne várj csodát, például kiszámoltam hogy a dec.21.-én befektetett 11.640.000-rel dec.27.-ei árfolyamon(szerencsére felfelé ment) 19.461Ft-os netto kamatot fogok aratni, ha 12.000.000-t fektettem volna bele akkor csak 602Ft-tal aratnék többet.
2022. dec. 23. 23:23
 30/123 anonim ***** válasza:

16-osra reagálnék kicsit megkésve.

"Ha 6 éves PMÁP-ot vásárolsz 10 millióért és 2023 februártol tartod 1 éven át, akkor a kamatfizetéskor legalább 1,6 milliót kapsz vissza, gyakorlatilag kockázat nélkül (alacsony kockázat). "

Ez azt jelenti, hogy legalább 16%-os éves kamatot fizet?????

2022. dec. 24. 03:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!