OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapot érdemes választani? Van ennél jobb lehetőség?
5 éves állampapírom volt eddig, de a visszaváltási díjat és a kamatot nézve már nem éri meg ebben tartani a pénzt. Javasolták a fent említett kötvényalapot. Azt mondták 45 nap után tőkevédett, nem kell tőle félnem, de van vele macera, mert legalább hetente érdemes nézni, és ha jónak gondolom, akkor tőkésíteni. Ezt sem értem igazából, ezek szerint néha eladom, és újra vásárolom?! Viszont akkor nem kell figyelni a 45 napra?
Van valakinek tapasztalata ezzel? Vagy tudtok javasolni valami mást, az euró átváltáson kívül?
"Még mindig nem világos, hogy ez a jegybanki alapkamat csökkenése miért okoz kamat emelkedést"
Mindegyik ügintéző azt mondta hogy a kötvények árfolyama fordítottan arányos a jegybanki alapkamattal, itt az érthető magyarázat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Boldog új évet kérdező!
Jelenleg mit ajánlanak az ügyintézők?Továbbra is az optimát?
Boldog Új évet!
Sajnos az egyik ügyintézőm elment a bankból, így csak a másik tudásában bízhatok.
Még azonban augusztusban ajánlotta, hogy nyissak tartós befektetési értékpapír számlát, azon tartom a szocho óta a havi megtakarításokat optimában. Azt mondta, hogy itt nem kell szochot fizetni, ha felmondom majd a számlát 5 éven belül. Hát én mondjuk úgy látom, hogy 20% kamatbünti jár a felmondásért, de 2 különböző bankban is voltam, és mindkettő azt mondta, hogy egyedül a 15% kamatadó jön majd rá. Igazából már nem érdekel, nem is nagy összegről van szó, így rájuk hagytam. De a konkrét kérdésre visszatérve igen, optimában tartom, nem ajánlott jobbat. Igazából mondtam neki, hogy nem évekre akarok befektetni, csak hónapokra, így lehet, hogy emiatt sem mond mást. Ő is optimázik egyébként, azt megtudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!