Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP Tőkegarantált Rövid...

OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapot érdemes választani? Van ennél jobb lehetőség?

Figyelt kérdés

5 éves állampapírom volt eddig, de a visszaváltási díjat és a kamatot nézve már nem éri meg ebben tartani a pénzt. Javasolták a fent említett kötvényalapot. Azt mondták 45 nap után tőkevédett, nem kell tőle félnem, de van vele macera, mert legalább hetente érdemes nézni, és ha jónak gondolom, akkor tőkésíteni. Ezt sem értem igazából, ezek szerint néha eladom, és újra vásárolom?! Viszont akkor nem kell figyelni a 45 napra?

Van valakinek tapasztalata ezzel? Vagy tudtok javasolni valami mást, az euró átváltáson kívül?

2022. dec. 7. 16:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/123 A kérdező kommentje:
Tegnap megint voltam egy másik ügyintézőnél, azt mondta, hogy szerinte 1 évig ki fog tartani a szocho. Akkor fog csökkenni, ha az infláció is lejjebb megy - az pedig egyhamar nem várható.
2023. jún. 21. 13:34
 112/123 anonim ***** válasza:
Én is voltam bent tegnap, azt mondta az ügyintéző hogy ha 5 évig nem kell a pénz, akkor TBSZ számlán érdemes tartani, ott teljesen adómentesen lehet visszaváltani, újra lekőtni, másik alapba tenni,és az 5. év végén teljesen adómentesen kapod meg a pézt.
2023. jún. 22. 14:42
 113/123 anonim ***** válasza:
Mostanában nem is tudok otthonról visszaváltani,gondolom leterhelt a rendszer.
2023. jún. 23. 08:14
 114/123 A kérdező kommentje:
Nekem péntek reggel gyönyörűen működött. Nem hiszem, hogy annyira leterhelt lenne.
2023. jún. 24. 13:45
 115/123 anonim ***** válasza:
Nekem olyasmit írt ki mindig hogy "A tranzakció során hiba lépett fel, kérjük ismételje meg később"
2023. jún. 24. 21:03
 116/123 A kérdező kommentje:
Délután egyébként a mobilappban ki volt írva valami, hogy az "értékpapír ügyleteket átmenetileg nem lehet használni". Szóval igazad lehet. Fura, tényleg tegnap csináltam, gond nélkül.
2023. jún. 24. 23:38
 117/123 anonim ***** válasza:
Ma reggel bementem a bankba és átraktam 14 milliot Maximába, 2 milliot bent hagytam Optimába. Az Optima 2-es, a Maxima 3-as kockázatú, a számok alapján nem sokkal nagyobb a kockázat, de el kell ismerni hogy nagyobb. Az ügyintézők(2-en is) azt mondták hogy a szakértők szerint szépen fog felfelé menni, de a döntés az enyém, nekem kell vállalni a kockázatot. 2021 januártól szinte csak lefelé ment 2022 októberig, azóta szépen ment felfelé, és várhatóan jegybanki alapkamat csökkenésével még jobban fog felfelé menni, hamarosan kiderül.Ha nagyobb a hozam, nagyobb az öröm, de ennek az az ára hogy benne van a pakliban hogy mi van ha mégse úgy alakul,több az idegeskedés, stressz.Mondta az ügyintéző hogy itt több az átfutási idő(3-5 nap) mire látni fogom az internetbankban a maximába fektetett pénzem,addig olyan mintha eltűnt volna a 14 millióm.Bazzeg!
2023. jún. 28. 12:41
 118/123 A kérdező kommentje:
Bátor vagy, reménykedjünk a legjobbakban! Ezek szerint nem tőkegarantált, ha jól értem. Még mindig nem világos, hogy ez a jegybanki alapkamat csökkenése miért okoz kamat emelkedést, de majd látjuk. Én nagyrészt optimába raktam, de hagytam tőkegarantált rövidben is. Azt hiszem a következő 45 napban rá se nézek, nem akarom látni a változásokat. :D Legnagyobb parám, hogy jól felmegy a kamat, én nem veszem ki, majd visszaesik 0-ra.
2023. jún. 29. 20:12
 119/123 anonim ***** válasza:

Hát nem tőkegarantált, ha az lenne, mindenki maximába fektetne a tavaly októbertől számított hozama alapján.

"Legnagyobb parám, hogy jól felmegy a kamat, én nem veszem ki, majd visszaesik 0-ra."

Nagyon nem valószínű,ennyi erővel azon is parázhatnál, hogy államcsőd lesz és akkor a forint elértéktelenedik, és bárcsak devizába,aranyba,ingatlanba fektettél volna.

2023. jún. 30. 01:03
 120/123 A kérdező kommentje:

Hidd el, hogy ettől is parázok! Látva milyen "jól" áll a gazdaságunk, őszintén nem lepődnék már meg semmin. Azon sem, ha egyik napról a másikra befagyasztanák a kivételt.

Köszi a tippeket, tanácsokat, reméljük a legjobbakat.

2023. jún. 30. 06:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!