OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapot érdemes választani? Van ennél jobb lehetőség?
5 éves állampapírom volt eddig, de a visszaváltási díjat és a kamatot nézve már nem éri meg ebben tartani a pénzt. Javasolták a fent említett kötvényalapot. Azt mondták 45 nap után tőkevédett, nem kell tőle félnem, de van vele macera, mert legalább hetente érdemes nézni, és ha jónak gondolom, akkor tőkésíteni. Ezt sem értem igazából, ezek szerint néha eladom, és újra vásárolom?! Viszont akkor nem kell figyelni a 45 napra?
Van valakinek tapasztalata ezzel? Vagy tudtok javasolni valami mást, az euró átváltáson kívül?
Te nagyon lelkesen megosztod a tapasztalataidat, köszönöm! :)
Voltam az OTP-ben, most a csajszi csak ezt a befektetést ajánlotta. Azt mondta, hogy hiába ad többet az inflációkövető, ha 2%-ot úgyis ki kell fizetni visszavaltaskor. Ha egyáltalán többet ad, mert most ez a tokegarantalt is nagyon jön fel.
Az otp-s mit mondott erről az "adok-veszek" taktikáról?Szerinte jobb-e a "folyamatosan benne tartom a pénzem" taktikánál?
Az inflációkövető állampapírnál csak akkor kell 2%-ot fizetni,ha a lejárati idő előtt visszaváltod, nem?
Meg van még a diszkont kicstárjegy amit 3,6,12 hónapra lehet venni és 11-13%-os éves kamatot ad és nincs kamatadó.Ha mondjuk a 11,6milliomat 6 hónapra beraknám diszkont kincstárjegybe, akkor 12%-kal számolva 116.000Ft-ot kamatozna havonta netto, és itt nemcsak a tőke, hanem a hozam is garantált, a befektetési jegynél meg a tőke garantált,a hozam lutri,lehet több is,kevesebb is.
PMÁP úgy működik, hogyha most megvásárolod, majd azonnal el is adod, akkor a pénzed 1% bukod. Ha viszont 1 hónapig tartod, akkor már magasabb árfolyamon adhatod el, hiszen "kamatozik", viszont a fordulónaphoz képest elesel a kamat 1%-tól.
Nincs tranzakció díj, számlavezetési díj, kamatadó, februártól pedig előző éves inflációtól függően nő a kamata. Bár az állampapir szerencsejátékra nem jó, de nem is erre való.
16:00 után próbáltam meg többször is visszaváltani a 11.631.149Ft-ot, de azt az üzenetet kaptam hogy a "tranzakció nem sikerült,próbálja meg később"
07:45-17:00 között lehet, gondolom le volt terhelve a rendszer.Szerencsém volt, mert a holnapi árfolyam feljebb ment:1,743081, ez így már 37521Ft netto profitot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!