Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP Tőkegarantált Rövid...

OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapot érdemes választani? Van ennél jobb lehetőség?

Figyelt kérdés

5 éves állampapírom volt eddig, de a visszaváltási díjat és a kamatot nézve már nem éri meg ebben tartani a pénzt. Javasolták a fent említett kötvényalapot. Azt mondták 45 nap után tőkevédett, nem kell tőle félnem, de van vele macera, mert legalább hetente érdemes nézni, és ha jónak gondolom, akkor tőkésíteni. Ezt sem értem igazából, ezek szerint néha eladom, és újra vásárolom?! Viszont akkor nem kell figyelni a 45 napra?

Van valakinek tapasztalata ezzel? Vagy tudtok javasolni valami mást, az euró átváltáson kívül?

2022. dec. 7. 16:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/123 A kérdező kommentje:

Te nagyon lelkesen megosztod a tapasztalataidat, köszönöm! :)

Voltam az OTP-ben, most a csajszi csak ezt a befektetést ajánlotta. Azt mondta, hogy hiába ad többet az inflációkövető, ha 2%-ot úgyis ki kell fizetni visszavaltaskor. Ha egyáltalán többet ad, mert most ez a tokegarantalt is nagyon jön fel.

2022. dec. 12. 20:43
 12/123 anonim ***** válasza:
Hát persze hogy lelkesen, mert átélem az azonnali nyerés élményét.Ebben a pillanatban tették közzé a holnapi árfolyamot:1,741136, ez azt jelenti hogy a pénteki 1,736473-os árfolyammal ,11.600.000 Ft értékben vásárolt befektetési jegy 1,741136\1,736473*11.600.000 Ft-ot fog eredményezni holap,ami 11.631.149FT, a 15%-os kamatadó levonással visszaváltáskor ez netto 26.477 Ft!!!!!!!!!
2022. dec. 13. 17:36
 13/123 anonim ***** válasza:
Valószínűleg holnap visszaváltom és azonnal jön az sms hogy + 11.626.477Ft,és utána holnap a számlámon pihen a pénz, mert arra számítok, hogy holnapután lejjebb megy az árfolyam.Ha viszont még feljebb megy akkor mérges leszek, mert még nagyobb árfolyamon tudtam volna eladni, pláne ha hírtelen emelkedik az árfolyam úgy mint egy hónapja, de most arra számítok,hogy holnapután lejjebb megy.Ez egy olyan szerencsejáték ahol csak nyerni lehet, a világ legjobb játéka!!!!!!
2022. dec. 13. 17:47
 14/123 anonim ***** válasza:

Az otp-s mit mondott erről az "adok-veszek" taktikáról?Szerinte jobb-e a "folyamatosan benne tartom a pénzem" taktikánál?

Az inflációkövető állampapírnál csak akkor kell 2%-ot fizetni,ha a lejárati idő előtt visszaváltod, nem?

Meg van még a diszkont kicstárjegy amit 3,6,12 hónapra lehet venni és 11-13%-os éves kamatot ad és nincs kamatadó.Ha mondjuk a 11,6milliomat 6 hónapra beraknám diszkont kincstárjegybe, akkor 12%-kal számolva 116.000Ft-ot kamatozna havonta netto, és itt nemcsak a tőke, hanem a hozam is garantált, a befektetési jegynél meg a tőke garantált,a hozam lutri,lehet több is,kevesebb is.

2022. dec. 13. 18:13
 15/123 anonim ***** válasza:

PMÁP úgy működik, hogyha most megvásárolod, majd azonnal el is adod, akkor a pénzed 1% bukod. Ha viszont 1 hónapig tartod, akkor már magasabb árfolyamon adhatod el, hiszen "kamatozik", viszont a fordulónaphoz képest elesel a kamat 1%-tól.

Nincs tranzakció díj, számlavezetési díj, kamatadó, februártól pedig előző éves inflációtól függően nő a kamata. Bár az állampapir szerencsejátékra nem jó, de nem is erre való.

2022. dec. 13. 20:25
 16/123 anonim ***** válasza:
12: Ha 6 éves PMÁP-ot vásárolsz 10 millióért és 2023 februártol tartod 1 éven át, akkor a kamatfizetéskor legalább 1,6 milliót kapsz vissza, gyakorlatilag kockázat nélkül (alacsony kockázat). Szerintem nem éri meg az alapok árfolyamával játszani ilyen nagy összegben, mert egyszer bukó lesz a vége, avagy sok ideig tart, mire visszahozza magát és addig is a pénzed le van kötve, avagy veszteséget realizálsz.
2022. dec. 13. 20:33
 17/123 anonim ***** válasza:
Benne van a nevében, hogy tőkevédett, akkor miért lenne egyszer bukó a vége?
2022. dec. 14. 17:31
 18/123 anonim ***** válasza:

16:00 után próbáltam meg többször is visszaváltani a 11.631.149Ft-ot, de azt az üzenetet kaptam hogy a "tranzakció nem sikerült,próbálja meg később"

07:45-17:00 között lehet, gondolom le volt terhelve a rendszer.Szerencsém volt, mert a holnapi árfolyam feljebb ment:1,743081, ez így már 37521Ft netto profitot jelent.

2022. dec. 14. 17:37
 19/123 anonim ***** válasza:
A holnapi árfolyam nagyon kicsivel lesz magasabb a mainál,sajnos ma reggel visszaváltottam, de nem vagyok mérges mert csak netto 3300Ft-ot nyertem volna.A kérdés hogy holnap mit tegyek,vajon mennyi lesz utána(vagyis hétfőn) az árfolyam.Szinte éjjel-nappal ezen dilemmázok,izgulok, ez lehet hogy nem tesz jót az egészségemnek,úgy érzem függővé váltam.(nem viccelek,de gondolom ezzel mindenki így van aki tőzsdézik.)
2022. dec. 15. 17:51
 20/123 A kérdező kommentje:
Gondolom ez csak a kezdeti lelkesedés, ami egy idő után úgyis alábbhagy, és úgy gondolsz majd rá, hogy elég heti egyszer ránézni. Ezt ajánlotta a banki ügyintéző is. Nagy valószínűséggel én is ezt fogom csak csinálni, nem akarok beleőrülni. Plusz a mai napig nem értem, hogy ezt miért engedik csinálni, hol éri meg nekik, miközben az allampapiroknal milyen komoly feltételekkel lehet vásárolni.
2022. dec. 15. 20:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!