Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim válasza:
Termeszetesen van NI szamom es akkor sem emlitette ezt senki. Koszi a tanacsaidat :)
2016. febr. 3. 23:51
 72/78 anonim válasza:
Senki nyakàba nem szeretnèk semmit varrni, egyszeruen nem tudtam rola es segitsegert fordultam ide.
2016. febr. 3. 23:57
 73/78 A kérdező kommentje:
Hát én először is megpróbálnék utánajárni, hogy nem lehet e pótolni az elmaradt papírt. Mondjuk óvatosságból lehet először anonímként kéne felhívni őket, hogy ilyenkor mi van. Az elképzelhetetlen, hogy tulajdonképpen van ilyened, csak megfeledkeztél róla, elveszett, nem küldték ki a papírt, észre se vetted, hogy ezt is csináltattál, csak mondták, hogy miket kell csinálni és utána meg nem kaptál róla papírt....elképzelhetetlennek tartom, hogy kiadták az NI-t enélkül...valami hiba csúszhatott a rendszerbe..Meg kell kérdezni, hogy mi van, ha van NI-od, de emez meg nincs...erre ki fog derülni, hogy lehetséges e. Ha nem, akkor NI alapján szerintem ki lehet keresni, hogy az adott személynek van e munkavállalási engedélye....igazság szerint egyik munkáltatóm se kérte soha és sehova nem is kellett, csak az útlevél intézéshez...sőt, nekünk még azt is mondták, hogy ha lakcímet változtatunk, akkor szólni kell nekik, hogy változtassák meg...Én ezt megannyi költözéskor mindig elfelejtettem, azt hiszem viszont erre a -remélem végleges-címre megváltoztattam.:S
2016. febr. 5. 16:46
 74/78 anonim ***** válasza:
73-as! Sajnos utólag nem lehet pótolni, ez biztos. Én 2010-ben jöttem ide dolgozni, nem kellett az ni ügyintézésnél a wrs-t intézni , nem is lehetett, hisz az első munkahelyen keresztül kellett igényelni. Senkinek nem küldték automatikusan,hisz egyrészt fizetni kellett érte (2010-ben 90 fontot) másrészt papírmunka is volt vele. Aki nem intézte el magának, az most szív. Nagyon sok útlevél igénylést dobnak vissza a wrs hiánya miatt, aki anno nem csináltatta meg, az most kimarad a körből.
2016. febr. 5. 19:12
 75/78 anonim válasza:
Csak azt nem èrtem, hogy mitôl hivatalosabb az ittlètem azzal a papirral.. Ez csak egy kifogàs. Dolgoztam, adot fizettem.. Ez nem eleg hivatalos? Amugy furcsa, mert sok ismerôsömet megkerdeztem es nekik sincs. Ez a kornyek kimaradt a körbôl :)
2016. febr. 6. 13:34
 76/78 anonim ***** válasza:

2011 április előtt csak úgy lehetett legálisan állást vállalni az Egyesült Királyságban, hogy kiváltotta az ember a working registration scheme-et. Gyakorlatilag enélkül nem legálisan dolgoztál itt. Örülj neki, hogy nem vették véresen komolyan és nem büntettek meg miatta. Tudom, hogy sokan nem váltották ki, na most pont ők azok, akik nem kapnak a gyerekeiknek útlevelet és ezzel együtt állampolgárságot. Az egésznek amúgy a settled jogállás az alapja, annak pedig a jogszerű munkavállalás a feltétele. (olvass kicsit erről és a permanent resident card-ról)

Elhiszem, hogy dühít, de nem tehetsz semmit. Igazából ha megkapná a ti babátok is, azzal pont hogy igazságtalan helyzet teremtődne, ugyanis az itt dolgozók legnagyobb része kiváltotta, a 90 fontot kifizette, ha történt 1 éven belül munkahely vagy lakcímváltozás, azt bejelentette. Aki akkor eleget tett a szabályoknak, annak könnyebb a helyzete.

2016. febr. 6. 17:13
 77/78 anonim válasza:

Abszolut ertem. Azert dühit a dolog, mert amikor kijottem es dolgozni kezdtem, a munkaltatom segitett NI szamot, bankkartyat, szallast intezni es ezt mèg csak meg sem emlitette. Se ô, se senki. Nyilvan kifizettem volna.. Nem volt cèlom bàrmi alol is kibujni.

Ezert voltam ra kivancsi, hogy van e màs megoldàs.

2016. febr. 6. 23:15
 78/78 anonim válasza:

Sziasztok

En irtam meg februarban, hogy nekunk is hianyzott ket P60. Koszi utolag a valaszokat! Ket honap utan, vegre az en kisfiam is megkapta az utlevelet! :)) Szeretnem megosztani nalunk, hogyan volt talan valakinek ez is hasznos lehet.

Szoval a hianyzo P 60-at sikerult beszerezni a munkaltatotol, meg aznap kuldtek is emailben.

Az alairast mi is az ovis tanarnotol kertuk, szivesen alairta, megcsak el se olvasta. Megvolt minden feladtam, 3hetre ra kapott a tanarno egy levelet igazolnia kellett megegyszer ugyanazokat az adatokat, postazta is hamar, a 4. heten kaptuk a levelet, hogy tovabbi bizonyitekokra van szukseguk a DWP-tol es a council-tol, hogy nem vagyunk a benefit system-ben. Nos itt falakba utkoztem, ugyanis azt a valaszt kaptam, hogy csak arol tudnak papirt adni, hogyha kapunk benefitet, ha nem akkor arrol nem tudnak adni. Ezt megmondtam a passport oflevoak akik tovabra is hajtottak a sajat igazukat, hogy addig amig nem kuldom az igazolast nem halad tovabb az ugyintezes. Ezutan nem tudtam mit tenni eltelt meg egy honap epp azon voltam, hogy ugyvedhez forulok erre jon egy sms hogy uj utlevele hamarosan erkezik, es valoban masnap mar itt is volt!! Szoval gondolom csak beprobalkoztak evvel az egesszel, hatha talalnak valamit amiert nem kell megadniuk, de most olyan boldog vagyok, hogy vegul megkaptuk! Oh, es koraban volt arrol is szo, hogy a baba szuletese utani idoszakot kell-e igazolni payslip-ekkel. Nem kell. Az en babam 8honapos volt mikor beadtuk a kerelmet es csak a szuletese honapjaig kuldtem be a papirokat, es nem kerte senki az utana levo papirokat.

2016. ápr. 10. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!