Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 A kérdező kommentje:
Megpróbálom őket is felhívni, 8 perc múlva lehet hívni, kaptam egy telefonszámot amin elérhetem őket.
2015. febr. 4. 14:52
 22/78 A kérdező kommentje:
Igen, valóban, meg kell jelenni TB konzul előtt, de mondom az ügyintézőnek, hogy sajna nincs itt a környéken, mert egyik nem üzemel átmenetileg, a másik nem foglalkozik ezekkel az ügyekkel. Innen levágta valószínű, hogy én a liverpoliról beszélek, és mondta is, hogy jövő hét szerdától felkerül az új elérhetőség...oké. Azt hiszem akkor utána nézek a magyarországi lehetőségnek. Hátha az könnyebb. De ha nem akkor azt hiszem marad ez, de ha már elmegyünk oda, lehet, hogy marad a magyar útlevél is, hisz pont azt akartuk elkerülni, hogy járkálni meg pluszba fizetgetni kelljen...úgy néz ki sehogy se lehet elkerülni.
2015. febr. 4. 15:03
 23/78 A kérdező kommentje:
És azt szerinted lehet csinálni, hogy megkapja az angol útlevelét, aztán hazamegyünk nyáron 6 hétre és ott elintézem? Végül is per pill a magyar anyakönyvezése nem fontos. Ráérne otthon is, nem?
2015. febr. 4. 15:18
 24/78 anonim ***** válasza:
Én pont így csinálom :-) Az angollal megyünk majd Magyarországra és ott fogom elinditani a magyar anyakönyvezést. Így nem kell a követségre bumlizni.
2015. febr. 4. 15:31
 25/78 A kérdező kommentje:
És te mikor mész magyarba? Azt olvasom, hogy hivatalos fordítás kell, amit le kell hitelesíteni, te hogy tudod? És hogy lehet hivatalos fordítást csinálni? Ja és még azt is olvasom, hogy akár hónapokat vehet igénybe, de mondjuk ez nem zavar, ha ki tudják póstázni anyósomnak, ő majd ideadja legközelebb, ha megyünk. Nem mintha használná valaha is.
2015. febr. 4. 17:11
 26/78 anonim ***** válasza:
Március végén megyünk, a tavaszi szünetben, mert a nagyobbik fiam már iskolás. Egy jogszabály módosítás miatt már nem szükséges lefordíttatni a brit anyakönyvi kivonatot. Mivel ezzel sajnos nem minden anyakönyvi hivatal van tisztában, ezért javaslom, hogy a beadás előtt írj egy emailt a BAH-nak, ők megerősítik, hogy nem kell a fordítás, így be tudod adni bárhol. Tudom, kicsit kacifántos, de működik, sok gyerekes barátom jutott túl rajta tavaly ugyanígy. Amúgy a kötelező állampolgársági vizsgálat külföldön született gyermekek esetében maximum 16 hét, tehát maximum 4 hónap alatt lesz meg.
2015. febr. 4. 17:44
 27/78 A kérdező kommentje:

Majd akkor írok ennek a BAH-nak. Azon agyaltam, hogy ha nekem lehet igazolnom bank statement-tel az ittlétemet, akkor páromnak is lehetne a hiányzó P60-ját azzal igazolni, hiszen 5 évnek kell lennie, és ha visszaszámolok, akkor 2009 decemberétől kell, 2010 áprilisától már van P60-a, így csak pár hónap nincs igazolva. Kérek arra az időszakra is statementet, 2 héten belül, ha nem lesz itt a P60, felhívom őket, hogy mi van, ha túl sokáig tart, akkor elküldöm a bankstatementeket. Találtam régi számlákat, mert kezdettől fogva elraktam és mihelyt tudatosult bennünk, hogy maradunk, ragaszkodtunk hozzá, hogy a nevünk szerepeljen a számláinkon-együtt éltünk másokkal kezdetben. Megvan az összes számlám, szerinted küldjek még számlákat is? A csaj azt mondta, minél több papír igazolja, hogy itt voltam, annál jobb. A víz számlán meg a council tax-os számlán is rajta van mindkettönk neve. Gázszámlánk 3 évig nem volt, mert olyan házban laktunk, ahol csak elektromosság volt. Abból meg egy-kettő hiányzik. A víz számla egy confirmáló számla arról, hogy be volt fizetve a víz. A council taxos még jobb, mert jó pár évig minden hónapban bejártam a hivatalba, hogy befizessem személyesn, így azon az látszik. Az utóbbi 2 évben tértünk át direct debitre azzal. Összesen plusz 7 lap a számlákkal. A bankstatementek meg havonta 4-5 lap...az eredeti borítékba bele se fér. Így remélem megkapjuk a P60-at, mert lassan egy kilós lesz a küldemény. Azt nem mondták, de szerintem kell küldeni a legutóbbi P60 utántól decemberig, mert áprilisig van a P60, de áprilistól semmi. Arra elküldjem szerinted a bankstatementeket? Mert papír alapú számlát már nemigen kapunk, minden direct debit...és ráadásul a britishgasnál, ahol vagyunk, megváltoztatták a dolgokat és levették az összes eddigi villanyszámlámat-gáz az megvan. Talán számlákkal rövidebb lenne a paksaméta, de ki tudja, melyiket részesítik előnyben....csak éves kimutatások vannak, de azokon nem tudom, miért, de csak a párom neve szerepel, pedig nem vetettem le az én nevemet róluk....

Te küldenél bank statementet és számlát is, ha mindkettő van? Vagy melyiket küldenéd?

2015. febr. 5. 10:49
 28/78 anonim ***** válasza:
Ne küldj nekik se számlát se bankszámla kivonatot. Az útlevél (és ezzel az állampolgárság feltétele), hogy az egyik szülő settled jogállású legyen, ezt egyetlen módon lehet igazolni, 5 év járulékfizetéssel. A járulékfizetést pedig csak a p60-al lehet, illetve a hmrc -től kapott igazolással, vagy az összes payslippel. Mivel csak az egyik szülőt nézik, így a te papírjaid lényegében feleslegesek. Én semmit a saját papírjaimból nem küldtem el, elsőre megkaptuk az útlevelet. Azóta jó pár családnak segítettem összekészíteni a papírokat, soha sehol nem kellett egyéb. Én a helyedben inkább a férjed p60-jait sürgetném, anélkül nem fogsz semmire menni a passport office-al.
2015. febr. 5. 14:15
 29/78 A kérdező kommentje:

Tegnap sikerült elküldeni végre a papírokat. Az alábbiakat küldtem: application form, kiegészítő papíron a nagyszülők adatai, fénykép 2db, 5 P60 (szombaton érkezett) eredeti hosszított anyakönyvi kivonat, 2 passport-szülők-, home office mindkettőnk részére.

A csaj a postánál enyhén jelezte, hogy szerinte nem kapom meg, mert intézett már ilyet angolnak-angol szülők újszülöttjének-és nagyon hosszadalmas volt, oda-vissza küldözgették a papírokat. Egy angolnak fele ennyit se kell küldeni, és világosan le van írva, nekik nem kell nagyszülők adatai, igazolni, hogy itt élnek, hiszen megvan az állampolgárságuk, szóval nem tudom, mit kérhettek annyi mindent tőle és mi volt az, amit nem küldött el...de elég furcsa. Fizettem extra 3 fontot a postage-re, hogy biztos secure legyen, kötözködött a csaj, hogy eleve úgy küldik én meg mondtam neki, hogy 50 font mellett nehogy már 3 fonton múljon, hogy elveszik a postán a küldemény. Olyan volt, mintha az egészről le akart volna beszélni, de nem tudom mit képzelt, összeszedek mindent, aztán meggondolom magam vagy mi?:D

Adott egy papírt, amin az van, hogy 6 hét a felnőtt első passport, lehet a papíron található számmal ellenőrizni a passportot ha felhívom őket, de a szám csak 4 hétig érvényes....szóval akkor most mi van? érdekes. Na majd meglátjuk. Remélem nem kötözködnek, de igazából minden papírom megvan, ha egyebeket kérnek. Ha egyszer is visszadobják és csak egy dolgot kérnek, el fogok küldeni mindent. És ha még akkor is kötözködnek, akkor nem tudok mit tenni.

2015. febr. 17. 11:01
 30/78 anonim ***** válasza:
Még nyomon követem, mi újság van veletek :-) Feltétlenül írj, amikor megkapjátok az útlevelet! Én szurkolok!
2015. febr. 17. 21:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!