Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 Robert Fekete válasza:
Na akkor mi a helyzet ha az én párom nem magyar? Rajtam hogyan is követelheti? 3-as állampolgár lesz? :-D Vagy most mi van? Van erre is valakinek válasza? Mert elvileg magyar útlevelet is csak ùgy kaptunk volna ha elötte a másik követségről kikérünk 5 tonna papírt stb.
2015. ápr. 9. 23:13
 52/78 anonim ***** válasza:
Ez nagyban függ attól, hogy milyen állampolgár a párod. Amúgy létezik olyan, hogy valakinek 3 állampolgársága van, nem egyet ismerek.
2015. ápr. 12. 18:54
 53/78 Robert Fekete válasza:

Megkaptuk az útlevelet mi is! Szerintem kevesebb mint 3 hét alatt!

A párom litván. Elvileg ök nem adnak még kettös állampolgárságot sem.

2015. ápr. 13. 23:19
 54/78 A kérdező kommentje:
Gratula!
2015. ápr. 13. 23:24
 55/78 A kérdező kommentje:

Na én is elintéztem a magyar anyakönyveztetését a gyerekemnek. Kicsit érdekes volt. Azt mondták először, hogy nem hoztam el minden papírt, mert kellett volna lakás tulajdon jogi papír...én meg mondom neki, hogy ezt sehol nem olvastam. Érdekes mód nem mondta, hogy az lehetetlen, mert ott van fönn online vagy valami. Mondom neki ismerek olyat, aki elintézte anélkül. Meg hogy nincs fordítva az anyakönyvi kivonat, ráadásul hivatalos fordítóval kellett volna. Mondom érdekes, mert erről nem tudok, nem kötelező, másoktól hallottam. Hát hogy az lehetetlen. Na, aztán csak előjött, hogy hát nem kötelesek elfogadni, de jól van, elfogadja, de felelősséget nem vállal iránta. Oké, csinálja. Meg aztán az is kiderült, hogy nem kell lakás tulajdoni, ha úgy jelentem be a gyerekem, mint nem magyarországi magyar. Úgyhogy úgy lett megcsinálva neki.

Ami még érdekes volt, hogy a másik lányomnak, aki 2010-ben született, szerettem volna személyi igazolványt csináltatni és ki voltak akadva, hogy nincs személyi száma. Hát mondom azért nincs, mert én jöttem volna előzőleg intézni, de elhajtottak. Ő meg néz rám, mintha nem tudná, hogy csak mostantól-2014-től-kapnak autómatikusan személyi számot és lakcímkártyát a gyerekek, akik külföldön születtek, de magyar állampolgárok. De ő csak úgy kaphatott lakcímkártyát, hogy magyarországi magyarnak van bejelentve...ha egyszer utánanéznének, elég érdekesen jönne ki, hogy az egyik gyerekem nem magyarországi, de a szülei és a tesója igen.:D

3. érdekes eset: Az én személyi igazolványom. Először is, nem vagyok rá jogosult. Mi van? Elég bunk volt a csaj, de hála égnek átküldött egy másik ablakhoz és az a csaj 2 perc alatt elintézte nekem, hogy fanyarú képpel és bunk hangnemben ugyan, de a kolléganője adott személyit.

Le voltam tólva rendesen....megjegyzem, tényleg hibáztam. Valamilyen oknál fogva nem jutott eszembe hazacipelnem a lakcímkártyámat, így mikor kérte tőlem, elég dühös volt. Nem volt továbbá nálam a lejárt személyim, mert nem találtam. Később megtaláltam. De mi a túrónak kéri ezeket, ha egyszer 1, az útlevéllel tudtam igazolni magam, 2, még jogosítvánnyal is, 3, egy gombnyomás után ott volt minden adatom a számítógépen, láttam. Úgyhogy jegyzőkönyvet vettünk fel arról, hogy elveszett a személyim.

Ha lejár a személyitek, úgy igényeljetek újat, hogy kijelentitek, Magyarországon éltek, mert máskülönben nem vagytok rá jogosultak.

Egyébként meg nem értem, miért ne lennék rá jogosult.

Elméletileg az unión belül elég a személyi, tehát országhatár átlépésekor nem kötelező az útlevél. De ezzel ők köteleznének rá. Alapjáraton is mivel igazoljam magam, ha nem jár személyi. A jogosítvány még annyira se kötelező. Ha új útlevelet akarok csináltatni, de nem kapok személyit és nincs jogosítványom, hogy a péróban kérjek új útlevelet, ha azt csak érvényes fényképes igazolvánnyal tehetem meg?

Ezt tudom is igazolni, ugyanis mikor kértem az új útlevelet tavaly, akkor már nem volt érvényes a személyim. Ha nem lett volna jogsim, állampolgársági vizsgát kellett volna tennem. De egyébként a jogsim meg hamarabb le fog járni, mint az új útlevelem, és a jogsit is csak személyivel lehet kiváltani...mondjuk ebbe nem vagyok 100% biztos.

Akik külföldön éltek! Nagyon vigyázzatok, nehogy papír nélkül maradjatok, mert 10 évre szól max minden, ha lejár és nem hajlandóak nektek papírt adni, hova megyünk? Mit csinálunk akkor?

Na ezért akarom én az állampolgárságit egyre erősebben kiváltani.

2015. szept. 3. 07:22
 56/78 anonim válasza:

De jo, hogy megtalaltam ezt a kerdest! Eppen aktualis a tema, koszi, hogy reszletesen leirtal mindent, most nagyon jol jott! nalunk is az a helyzet, hogy hianyzik 2db P60 is, viszont van rengeteg payslip azokat gondoltam elkuldeni helyette. azokbol is hianyzik egy-ketto remelem nem kotnek bele. Amiatt aggodom meg, hogy a ferjemnek kimaradt tavaly ket honapja, amig munkat keresett, remelem ezzel nem lesz gond, anelkul is megvan az 5 ev, csak igy ugye mar nem folyamatos.

Fenykepet kivel irattatok ala? valahol azt olvastam magas bbeosztasunak kell lennie, igaz ez?

2016. jan. 17. 22:37
 57/78 A kérdező kommentje:

Ha nem írta volna: hívd fel a hmrc-t és kérj tőlük p60-at a hiányzó évekre, hónapokra. Szerintem kérhetsz arra az időszakra is, amikor kiesése volt a férjednek.

Aláírás: Mi az első lányunk óvónőjével írattattuk alá. Ugye itt úgy hívják őket, hogy teacher, és az volt odaírva, hogy teacher is aláírhatja, csak az a lényeg, bárkivel is íratod alá, legyen érvényes angol útlevele és vállalja azt, hogy 2 éves jól ismer benneteket és ha felkeresik, akkor ezt vallja.

Ne tudd meg, olyan izé volt megkérdezni, mikor már nem is oda járt a gyerek, hogy izé mán a másiknak aláírnád?:D De szerencsére tök jó fej volt és aláírta. Odaadtuk neki az összes papírt, hogy olvassa át, hogy tudja, hogy mit ír alá. Szóval keress valakit, aki erre hajlandó, és kicsit komolyabb beosztásban van. És ne nagyon hívogasd a hivatalos szervet, hogy akkor mit is csatolj, mert ha jól emlékszem ide én leírtam, hogy össze-vissza hantáztak, én jobban tudtam, hogy mit kell küldeni, a fél életemet el akarták küldetni velem....Csak azokat küld, amiket írtam. Majd még lehet a postán próbálnak rád ijeszteni, hogy nem fog menni, te csak mosolyogj szépen és küldjed nyugodtan. Gyorsan megjön majd az útlevél. Én nagyon gondolkodok rajta, hogy megveszem magamnak, csak sajnos nincs rá keret per pill, de remélem 5 éven belül lesz, habár 10 évig jó vagyok most a magyarral, de 1. lányomnak 17 augusztusban lejár a magyar-vicc, hogy 3 évre kapta, a húga meg 5 évre az angolt....

Sok sikert!

2016. jan. 21. 21:54
 58/78 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én adtam az 1., 4., meg még jó pár választ. Mindenképpen kérj a p60-ak helyett igazolást a hmrc-től, a payslip-ek is jók lennének, de azt írtad nincs meg az összes. Aláíratni pedig a következőkkel tudod: [link]

[link]

Itt fel van sorolva minden. Nem tudtam bemásolni, mert hosszú a lista.

2016. jan. 22. 10:46
 59/78 anonim válasza:
Sziasztok, mit tudok tenni olyankor ha nekunk nincs home office papirunk? Mindenkepp kell az utlevel igenyleshez?
2016. febr. 3. 18:06
 60/78 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképpen kell a wrs. Ha nincs meg, akkor a baba nem kaphatja meg az angol útlevelet. Ezzel bizonyítod ugyanis, hogy jogszerűen vállaltál munkát az országban. (ha kikértétek anno, csak elveszett, akkor viszont lehet pótolni)
2016. febr. 3. 19:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!