Feltétlenül kell egy újszülöttnek útlevél?
A babám jövő hónapban fog születni Angliában.
Karácsonyra mindenképpen haza szeretnénk menni (vagy még előbb is), de azt olvastam, hogy 2-3 hónap amíg elintézik neki az útlevelet.
Nem lehet ezt valahogy elkerülni?
Van valaki aki több infót tud ezzel kapcsolatban?
Mindenképpen kell. Nem tudom, hogy az apuka milyen állampolgár, de ha uniós lesz a baba, akkor is szükség van minimum útlevélre, ha egyéb vízumköteles ország állampolgára lesz, akkor további okmányokat kell beszerezni.
Mindenféle hivatalos útiokmány nélkül nem hagyhatja el a baba az országot.
A papa francia, én meg ugye magyar.
Valószínű, hogy a gyerek is magyar lesz. (Angolt semmiképp nem szeretnénk és nem is kapna úgy hallottam).
Annyi mindent összeolvastam már, hogy semmi sem világos.
Köszönöm a válaszaitokat!
Az angliai magyar konzulátusnál tudod intézni az útlevélkérelmet, nem lesz olcsó mulatság és kb. két hónap, ahogy hallottad.
A kiskorú gyermek csak útlevelével jogosult a határt átlépni. Ráadásul Anglia nem is schengeni, így ott mindenképp van határellenőrzés. Tehát a kiskorúnak mindenképp szüksége lesz útlevélre.
Nem szamit,hogy mennyi idos egy gyerek, utlevel KELL neki hataratlepeshez. Gondolj csak bele, ha nem kellene ,milyen durva gyerekcsempeszet burjanzana el???
Amugy meg csak akkor lehet egy Nagy-Britanniaban, legalabbis Angliaban szuletett gyerek brit allampolgar, ha MINIMUM AZ EGYIK SZULO brit allampolgar. Ha egyik sem az, akkor nem lehet brit allampolgar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!