Pontosan mikre van szüksége egy újszülöttnek?
Szerintem a legfontosabbak, a többi le van írva előzőleg:
légzésfigyelő, orrszívó porszívó, popsikenőcs, bimbóvédő ( kisfiam anélkül nem volt hajlandó szopizni, én a Baby nova márkát szerettem), babaolaj vagy testápoló, kis kesztyű, hogy ne karmolja magát össze. Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Nekem elég sok segítségem volt.Így ruhát, babakocsit, hordozót, kiságyat,fürdető kádat nem kellett vennem.
Amit vettem:
- Textil pelenka (feje alá, büfiztetéshez)
- Fürdő lepedő (olyan mint a textil pelus, csak nagyobb)
- Popsikrém (írnak fel az orvosok, de azt csak szülés után tudtam kiváltani, de nekünk az amúgy is kicsípte a popót.Én Sudocremet vettem, szerintem ez a legjobb)
- Popsitörlő (Egyszerre minimum vegyél legalább 3om csomagot, mert a magzat máz amíg kiürül az elég sokat kíván.Én illatmenteset vettem, mert erre is nagyon érzékeny, de mondjuk ha nagyon bekakilt, akkor vittem a csap alá)
- Fürdető krém(ezt is az orvos írja fel)
- 2 cumisüveg (1 kicsi, és 1 nagy)
- Orrszívó porszívó + gyógyszertárban kapható tengervizes orr spré.
- cumi a biztonság kedvéért (nekünk a mai napig nem kell)
- baba olaj
- baba hintőpor
- köldök ápoláshoz: fertőtlenítő hintópor(orvos írja fel),alkohol(orvos írja fel),vatta, vagy fülpiszkáló
mellszívó
- Édesköményes tea, ha hasfájós lesz (elég nagy rá az esély, de ha ez nem válik be, akkor majd tudsz érdeklődni, majd a patikában, ott segítenek)
- Bimbó védő (nekem sokat segített a szoptatás elején)
- Mellszívó
- Tejtároló pohárkák (ha sok tejed van, le tudod benne fagyasztani.)
- Polártakaró
Így ennyi jutott eszembe hirtelen.De kérdezz nyugodtan.Én nem vagyok az a bonyolult anyuka, szóval semmi "fölöslegeset" nem vettem.
A ruháról még annyit, hogy azért tározzatok be, mert az elején kakis, tejes, büfis meg minden lesz.Én volt, hogy vagy 5ször cseréltem rajta ruhát 1 nap!Ja az ágyba érdemes venni gumilepedőt is.
Boldog baba várást neked, és sok egészséget a picihez!! :)
8 hós babóca anyukája
70%-os alkohol
Ágynemű
Állvány a kádhoz
Aranyér kenőcs
Baba hajkefe
Baba körömvágó
Babafürdető
Babakanál
Babaolaj
Babasampon
Betét a pelenkatárolóba
Csecsemőmérleg
Eldobható bugyi
Fülhőmérő
Fürdőlepedő
Hálóing
Hálózsák
Hexaclorofines hintőpor
Kifogó
Kiskád
Kókuszmatrac 120×70
Légzésfigyelő+bébiőr
Medela Mellápoló krém
Mellbimbó védő
Nedves törlőkendő
Orrszívó
Pelenka
Pelenka tároló gép
Popsikrém
Popsitörlő
Szennyes tartó
Szoptatós melltartó
Tetra pelenka
Úszógumi
Vastag babatakaró
Vízhőmérő
Elsősorban Rád van szüksége.
Mi is vettünk csomó marhaságot, de ott porosodnak a helyükön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!