Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire van szüksége a patikából...

Mire van szüksége a patikából az újszülőttnek és a mamának?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

az a helyzet, h Nemeotrszagban elek egy rovid ideje, és itt fogok szulni kb. 1 honap mulva.. Azokat a dolgokat amik a patikabol kellenek, viszont szeretnem Magyarorszagrol hozatni. Nem ismerem az itteni termekeket, es Lengyelorszagbol meg nem akarok ilyesmit (mivel Lengyelo. innen 5 km)

Ha segitenetek ebbe, h milyen kenocs, fajdalomcsillapito stb.. nagyon megkoszonnem!

2009. ápr. 28. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem a gyerekorvos ezeket irta fel:

popsikenőcs

fürdetőkrém

alkohol + steril gézlap (a köldöktisztításhoz)

hintőpor

Vogantol olaj

2009. ápr. 28. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocsi: Vigantol olaj akart lenni csak elírtam
2009. ápr. 28. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk vatta, alkohol és hintőpor a köldöktisztításhoz, olaj a testhajlatokhoz, fürdetőkrém, popsikrém, lázcsillapító volt a csomagban.

2009. ápr. 28. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Receptre kapható éjjeli és nappali popsikrémet, fürdető kenőcsöt és testápolót használtunk mi az elejétől. nem tudom, hogy esetleg ezeket te is föl tudod-e iratni. Aztán mi még a gyógyszertárban vettünk steril vattát, hintőport (bár ez utóbbit kb. 2-3 alkalommal használtuk csak, de valaki meg sokszor). Mexalen lázkúp, Nurophen szuszpenzió lázcsillapító jó, ha van otthon. Azért legyen kétféle, mert nem biztos, hogy mindegyik beválik. Ja, és a babaolajat elfelejtettem, azt hiszem, azt is receptre vettük.
2009. ápr. 28. 10:34
 5/9 A kérdező kommentje:

Még valami!

A melletekre/bimbora hasznalltatok valamilyen kenocsot?

Azt hallottam, h a Bepanten ere is jo..

2009. ápr. 28. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
10:33-as vagyok: igen, a Vigantol és a Konakion van még nálunk, az első a D-vitamin, a második pedig a szoptatott babáknak, havi egy ampulla, amíg nincs hozzátáplálás.
2009. ápr. 28. 10:35
 7/9 anonim ***** válasza:
A mellemre én Garmastan kenőcsöt használtam.
2009. ápr. 28. 10:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Van egy csomó bimbóvédő krém. Én pl. DM-es Babylove-osat vettem. Arra figyelj, hogy az a jó, amelyiket nem kell lemosni szopizás előtt, mert az macerás lenne mindig.
2009. ápr. 28. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:

2 hónapja szültem, én ezeket használom:

Köldök kezeléséhez hintőpor, alkohol, vatta. 1 adag elég.

Fürdetés előtt hajlatok olajozásához A vitaminos olaj. 1 elég, utánna már nem kell.

Fürdető krém, 3 adag. Én egy félliteres zárható műanyagba teszek egy nagy evőkanállal, forralr forró vízzel felöntöm, s ebből teszek a fürdővízbe. 1 hétre elég.

Popsira krém, bár az lehet bepanten,nívea, naturland, neogranormon,nem feltétlen kell gyógyszertári, s azt ott is megtudod venni.

Neked:

panadol fájdalomcsillappító

garmastan mellkrém, ha szoptatsz kisebesedésre jó

laktoherb tejserkentő tea

sperti kúp és krém aranyérre, szülésnél általában kijön

glicerin kúp ha szorulásos vagy

2009. ápr. 28. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!