Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire van valóban szüksége egy...

Mire van valóban szüksége egy újszülöttnek?

Figyelt kérdés
Elsősorban az enni/innivaló (teák) és a tisztálkodószerek érdekelnek
2008. okt. 28. 11:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Enni, és innivaló nem kell neki, úgyis szopizni fog. esetleg a biztonság kedvéért irathatsz fel tápszert, hogy ha nagyon kell, legyen mihez nyúlni.

Ha hazamentek a kórházban, kimegy hozzátok a gyerekorvos, és felír mindent receptre(babaolaj,popsikenőcs, fürdetőkrém, d-vitamin, k-vitamin, stb.)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=mi+kell+%FAj..

Volt már sok ilyen, és ehhez hasonló kérdés, belinkeltem neked. Azon az oldalon sok hasznos választ fogsz találni.

2008. okt. 28. 11:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Én ezeket sokáig használtam: steril gézlap,steril vatta,biztonsági és sima(vékony végű) fülpiszka,rózsaméz,alkohol,hidrogénperoxid 3%-os,hidrophiles fürdető,infantumos patikai popsikrém,Infacol,Germicid kúp,eldobható pelenkázó lap,term. az eldobható pelenka-popsitörlő,Sudokrém,paraffin olaj,sűrű fogú fésű és kefe,kamilla és szemvidítófű tea,Gabi hintőpor,köröm csipesz és olló,vízhőmérő,lázmérő. Nekünk ezek voltak az első 1-2 hónap fő kellékei a napi tisztálkodásnak.

Elektromos dolgokból ezeket vettem: légzésfigyelő,orrszívó(sz...,ezért lett helyette a porszívós),vízforraló,sterilizáló.

2008. okt. 28. 11:22
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ.Még egy kérdésem lenne: ezeket a patikai dolgokat már most,szülés előtt is meg tudom venni,vagy csak receptre adják?

Ja és a gyerekorvost azt én értesítem/választom,vagy a védőnőm?

2008. okt. 28. 11:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Elvileg a szülés után írja fel a doki (a te TAJ számodból képez egy ideiglenes Taj számot a gyereknek,amíg nincs meg a kártyája).De én megvettem mindent előre,mert recept nálkül is kaphatóak és csak pár száz forinttal volt drágább.A doki egyedül a Konakiont(K-vit) és a Vigantolt(Dvit) írta fel.A drágább dolgokat pedig(Infacol,Sudocrem) nem is írhatják fel.Én így voltam nyugodt,hogy már minden itthon volt.

Amikor jöttem haza a kórházból hívtam a védőnőt,Ő másnap kijött és megkérdezte melyik orvoshoz tartozzon a gyerek,itt van 2 háziorvosi körzet + 1 gyerek orvos.Mivel én járok többet a dokihoz a sajátomat válsztotam neki is.

2008. okt. 28. 11:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Előttem szólókat annyiban egészíteném ki, hogy ha a babádnak tápszert kell, hogy adjál és nem tud kakilni, humánusabb, mint a lázmérőzés és a szélcső használata az őszilé. Nekünk a gyermekorvosunk ajánlotta, nem lett allergiás a babánk és nem szokott hozzá a szervezete! Biztonsági tartalékként szerintem 1-2 üveg a spájzban elfér! Infacol, vagy aloe verás aktivátor a FLP termék hasfájásra, édesköménytea is lehet, hogy jó nekünk az első kettő volt a tuti! Sima kamilla tea is jó, ha nem jön a kaki! Homeosbogyok is vannak, én most veszek, de azt fogzásra azzal még ráértek, hogy megvegyétek (Camomilla vulgarist)!

Bármi kérdésed lenne, írj privátot nyugodtan!

Boldog babavárást kíván egy 5 hónapos anyuka!

2008. okt. 28. 11:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó válaszoló vagyok, már 3 hetesen adtuk neki az őszilét, csak lemaradt!

2008. okt. 28. 11:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Az édeskömény is okozhat hasfájást,a kamilla pedig allergizálhatja az arra érzékenyeket.Szorulásra nekünk a Laevolac szirup vált be.
2008. okt. 28. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

Elég részletes.

2008. okt. 28. 11:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A kórházba úgy is kiderül abban a 3-4napban amit bent töltesz szülés után,hogy van-e elég tejcid a babónak.Ha nem elég ott úgyis elmondják mi a teendő milyen tápszert adhatsz neki.De én úgy gondolom ha sűrűn cicire teszed és te is komolyan gondolod a szoptatást akkor lesz bőven tejcid és nem fog kelleni a tápszer!!!!

Az alkoholt,a hintőport felírják a kórházba hazamenetelnél adják a receptet.Fültisztító kell majd a baba köldök kezeléséhez(de az gondolom van otthon:)),

Popsikrémet ne vegyél kapsz majd termékmintákat a kórházban és az addig elég míg a gyermek dokid meg nem látogat.Csak azért írom,mert akkor írathatsz fel vele gyógyszertári popsikrémet ami biztos nem okoz irritációt a kis popsiján és jóval olcsóbb is(250Ft)!!!

Babaolajat én Gabit használok és vatta pamacsot vegyél a hajlatok kitörléséhez.Fürdetőt(az is Gabi) szerintem ráérsz majd akkor venni ha már teljesen begyógyult a köldök csonkja. Pelus és popsitörlőkendő az te döntöd el milyet veszel(pénztárca függő nekünk bevált a Tesco-s lila csomagolású kezdésnek nem mindegy,hogy olcsóbbat vagy drágát dobsz ki a kukába.Majd ráérsz később jobb minőségit venni ha mászik).

A gyerekdokit te választod és a kórházba megkérdezik a nevét és ők értesíteni fogják!!!

Boldog babázást kívánok!!! :-D

4 hónapos kislány anyukája

2008. okt. 28. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!