Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim válasza:
Tehàt nem szàmít hogy dolgoztam, van is rola p60, ha nincs wrs? Nem lehet valahogy potolni? Màr lehetoseg nincs?
2016. febr. 3. 19:27
 62/78 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs, ez pontosan annyira fontos, mint a 60-ak megléte. Hogyhogy nincs wrs-etek amúgy? 2011 április előtt kötelező volt.
2016. febr. 3. 19:39
 63/78 anonim válasza:
Fogalmam sincs. Senki se mondta, hogy kell ilyen.. 2008 ota itt dolgozom.
2016. febr. 3. 19:41
 64/78 anonim ***** válasza:
A baba mikor született?
2016. febr. 3. 19:45
 65/78 anonim válasza:
2015.12.19.
2016. febr. 3. 19:49
 66/78 anonim ***** válasza:
Sajnos nem fogjátok megkapni, semmiképpen sem.
2016. febr. 3. 19:53
 67/78 anonim válasza:
Az en hibam hogy nincs ilyenem? A munkaltato miert nem kèrte? Ôk nem tudnak segiteni? Marmint a munkaltatom. Maskepp nem lehet bizonyitani hogy itt voltam, dolgoztam?
2016. febr. 3. 20:03
 68/78 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy hiába dolgoztál, nem jogszerűen tetted azt 2011 áprilisa előtt. A wrs az egyfajta munkavállalói regisztráció (lényegében olyan, mint egy munkavállalási engedély). Utólag nem lehet megcsináltatni. Neked kellett volna a papírokat aláírni és a díját kifizetni, miután munkába álltál itt az első munkahelyeden. Tény, hogy a munkahely is szólhatott volna, de nem lehet ezt utólag leverni rajtuk. 2014-ben a passport office nagyon rászállt a wrs ellenőrzésére, nagyon sok kérelmet dobtak vissza a hiánya miatt. Olyat is elutasítottak, akinek a wrs kiadása és a baba születése között 4 év 11 hónap és 3 hét telt el. Nem tesznek engedményt, meg kell lennie a wrs kiadása és a baba születése között az 5 évnek. Ennél a babánál nálatok már nincs mit tenni. Ha viszont 2016 április után születik majd esetleg még babátok, akkor az ő esetükben wrs-re már nem lesz szükség.
2016. febr. 3. 20:14
 69/78 anonim válasza:
Ertem. Koszonom szepen!
2016. febr. 3. 20:18
 70/78 A kérdező kommentje:

Én 2007 vége óta vagyok itt, nem a munkáltatóm szólt, hogy csináljak home office-t, hanem egyszerűen anélkül nem lehetett NI numbert kapni....nem értem, akkor neked hogy van NI numbered, azod csak tán van. A home office az magyarul a munkavállalási engedély, bizonyítja, hogy legálisan dolgozol az UK-ban, ha nincs ilyened, akkor illegálisan dolgozol.

Hogy lehetséges ez, hogy nam kaptak el érte? Nagy mákod van. Csak nehogy valaki egyszer ezért elővegyen, megasztán egyszer nyugdíjnál ki dudja, lehet igazolni kell és aztán nehogy az legyen, hogy az éveidet nem számolják el...

Nem lehet más nyakába varni a felelősséget, mindenki saját magának kell, hogy intézzen mindent. A törvény nem ismerése még nem mentség a törvény megszegése alól...így szokták mondani.

2016. febr. 3. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!