Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 Robert Fekete válasza:
Helló bocsi hogy ide írok ezzel kapcsolatos kérdésem van. Szóval section 5 certificate of registration or naturalisation. A kisfiam itt született már a Uk-ban. Esetleg a születési anyakönyvi kivonat számát írjam be ide vagy csak válaszoljak No a többit haggyam üresen és csatoljam mint melléklet az anyakönyvit?
2015. márc. 11. 14:42
 32/78 A kérdező kommentje:

A registration or naturalisation azt jelenti, hogy regisztráltad, elkezted az angol állampolgársági intézését neki. Erről bővebben a Gov oldalán találsz, oda írd be ezeket. Ezeket felnőtteknek és gyerekeknek is lehet intézni, gyerekeknek olcsóbb, de iszonyat pénz. Én oda NO-val válaszoltam, mert az nem a birth certificate. Az más. A registration az az állampolgársági megkezdésére utal.

Mi még nem kaptunk választ, de még 3 vagy max 4 hete küldtem el...naptárba felírtam, hogy mikor kaphatunk leghamarabb választ:D

2015. márc. 11. 16:46
 33/78 Robert Fekete válasza:

Igen láttam a beszélgetés dátumát örültem is neki hogy ilyen friss topic-ot találtam.

Tudom én is csak gondoltam mivan ha mégis mert az legalább már angol hatóság állította ki. Elvileg £600-900 attól függ mi a szitu.

Te a férjed írtad akkor első számunak vagy magad? Nálunk ez lehet fontos, mert a párom a fiunk születésekor még nem dolgozott 5 éve itt. Szóval általam már kaphat ezért magam írom majd, de ez az anyasági téma idegesít mert itt nem kizáró hogy nem evidens az apaság blabla.

Ti merre vagytok?

2015. márc. 11. 17:31
 34/78 A kérdező kommentje:
Lancashire. Első számúnak...hú nem emlékszem, hogy ilyesmit kérdezett volna, csak úgy, hogy parent 1-2, de oda odaírta, hogy parent 1-anya. Én férjem papírjait küldtem, hát nagyon remélem, hogy elég lesz. Ti merre vagytok?
2015. márc. 11. 18:41
 35/78 Robert Fekete válasza:
Mi is. :-D Valószinü megkapjátok. Elvileg "ő" igényli nem te. Neki van meg az őt éve tehát neki kell első számùnak lenni elvileg. Normális esetben az anya az első. Kíváncsi vagyok nagyon.
2015. márc. 11. 19:15
 36/78 Robert Fekete válasza:

Helló! Közben én is a papírokat kukáztam össze azért nem írtam. Úgy néz ki nem is lesz ez nehéz. Még annyit hogy azt az infót hallottam, hogy a baba születését megelöző öt évről kéri az igazolást, és ez nem összekeverendő az igénylés beadásától számított őt évvel. Pl.: a baba született 03.03.2013. akkor ez azt jelenti hogy 03.03.2008.-tól kell igazolnod hogy itt élsz blablabla. Ha valakinek a babája 03.03.2013-án született és 03.03.2015-én beadja az útlevéligénylést és csak 03.03.2010-ig igazolja hogy itt dolgozott akkor azt elutaítják elvileg.

Remélem ezt tudtad.

2015. márc. 19. 22:56
 37/78 A kérdező kommentje:

Persze, ezt tudtam. A baba születésének pillanatában már 5 éve itt kellett, hogy élj és igen, a baba születésétől visszaszámítva 5 évet kell igazolni. Azt viszont nem tudom, hogy ha az általad írt példa szerint valaki később igényel neki útlevelet, mondjuk születése után 1-4 évvel, akkor azt az időszakot kell e igazolni. Mert a születésétől visszaszámolva 5-öt fix, hogy kell, de az azután eltelt időt kell e, azt nem tudom, de nem is érint, mivel ahogy megszületett, igényeltük is-1-2 hóval utána. Na most ezen a pontos időintervallumon én gondolkodtam. Állítólag elég a p60. Na most ha a gyereked nem áprilisi, akkor nem fogod lekoverálni a teljes 5 évet. De ez állítólag nem probléma. 5p60 kell. Tehát ha decemberi-mint az enyém, akkor úgy néz ki, hogy az év áprilisig koverálva van és áprilistól decemberig nincs. Mert a p60-at azt még csak most kapja meg a párom az elmúlt évről és azt április 5-előtt beadott igénylés kapcsán nem is kérhetik számon.

Egyébként nekem 4 hét telt el, szal még van 2 hetem. Az előtt hiába telefonálok érdeklődni, biztos, hogy azt fogják mondani, hogy várjak. Nagyon remélem, hogy 6 hétre megkapjuk és nem kell izgulni tovább. Mihelyt letelik a 6 hét, már másnap hívom őket, ha nem érkezik meg:D

2015. márc. 20. 11:08
 38/78 anonim ***** válasza:
Ha megvan a baba születésének pillanatában az 5 év, de nincs 5db p60, akkor a meglévő 4 db p60-at kérik, plusz az 5. év payslipjeit -áprilistól a beadásig.
2015. márc. 20. 16:58
 39/78 anonim ***** válasza:
Ha megvolt a születés pillanatában az 5 év, de a szülők nem igényelték az állampolgárságot akkor, csak mondjuk 2 évvel később, bizony arról az időszakról is kérik az igazolást.
2015. márc. 20. 16:59
 40/78 anonim ***** válasza:
És ha a születés pillanatában nem volt meg az 5 év, akkor amikorra megvan, lehet igényelni útlevelet /tehát lényegében az állampolgárságot/ , de ez esetben ez állampolgársági regisztráció, így 693 font a díja, plusz az útlevél díja.
2015. márc. 20. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!