Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 A kérdező kommentje:

Gyerekek! Megkaptuk az útlevelet!!!! Most töltöttük az 5. hetet várakozással, 6 hetet ígértek körülbelül...szuper gyors volt!

Az angol útlevélben az áll, hogy angol a lányom.

Tehát, ami dokumentum kell, tényleg csak egy szülő felől 5 p60. Akárki mást mond, az bullshit, nehogy elküldjetek tonna szám dokumentumokat. A saját passportunk és a p60-ak még nem érkeztek meg, azt majd külön postán kapom.

5 évig érvényes az útlevél és már chip is van benne a leírás szerint.

Most már csak a magyar anyakönyvit kell elintézni majd neki, remélem az is hasonlóan gördülékenyen megy...ja meg lehet intézek még neki személyit is...de azt nekem is kell:D

Bármi kérdésetek van, kérdezzetek, megpróbálok válaszolni.

2015. márc. 25. 13:14
 42/78 anonim ***** válasza:
Szia! Én adtam az első jó pár választ. Gratulálok! Én holnap utazom a családdal Magyarországra, ott fogom beadni a magyar anyakönyveztetésre a papírokat. Kíváncsi leszek, fognak-e kötekedni valamivel.
2015. márc. 25. 13:33
 43/78 A kérdező kommentje:
Szia! Szorítok!
2015. márc. 25. 16:40
 44/78 A kérdező kommentje:
Az előbb megkaptam a support dokumentumokat is. El ne felejtsétek elküldeni a home office-t is. Azt viszont mindkettőnkre elküldtem.
2015. márc. 27. 11:58
 45/78 Robert Fekete válasza:
Én AZT viszont nem vágom, hogy Minsk anyakönyveztetitek a gyereket otthon? Mi értelme van?
2015. márc. 29. 00:37
 46/78 A kérdező kommentje:
Ha itt anyakönyveztetném, mindenképpen el kéne legalább közjegyzőhöz mennem, vagy mehetnék Londonba. Ha otthon csináljuk, akkor városon belül megvan. Hosszú idő, de nem sietünk azzal már. Igazából magán a magyar anyakönyvezésen elgondolkodtam, hogy minek is csináltassam meg neki, de nem telik túl sokba, így megcsináltatom, talán így jobb lesz a lelkiismeretem. Ki tudja, lehet nem csináltatom meg, aztán 20 éves korában fordul egyet a világ, szuper csúcs lesz magyarba lakni, ő meg haza akar költözni, de nem lesz meg a magyar anyakönyve.
2015. márc. 29. 14:09
 47/78 Robert Fekete válasza:
Szóval azért mert lehet késöbb claim-elni akarja majd a magyar állampolgárságot. AZT hittem valami más okból, amit nem tudok. Szóval én akkor ezt kihagyom.
2015. ápr. 1. 23:26
 48/78 A kérdező kommentje:
A magyar állampolgárságot nem kell claim-olnia, mivel alapjáraton megkapja. A magyar anyakönyveztetést csak azért csináltatom meg neki, mert lehet egyszer azt mondja felnőve, hogy ő szeretne inkább ott élni. És felnőtt korában igen nehéz lesz ezeket a papírokat elintézni lehet. Mindig azt vallottam, hogy soha ne vágd el magad sehol. Egy munkahelyet is úgy kell otthagyni, ha csak lehet, hogy oda akár vissza is mehess. Családdal is, emberekkel is, ha csak lehet ne vessz úgy össze senkivel, mert ki tudja, lehet egyszer a távoli jövőben az ő -és csak is ő-segítségére szorulsz, vagy oda kell visszemenned dolgozni, ahonnan egyszer eljöttél stb. Jártam már így és jól jött, hogy nem vagyunk haragosok.
2015. ápr. 2. 11:22
 49/78 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Ígértem, hogy jelentkezni fogok. Hétfőn adtam be magyarországi anyakönyvi hivatalban a kérelmet a magyar anyakönyvre. A birth certificate

-et kérték, a szülők útlevelét vagy személyit, házassági anyakönyvi kivonatot. Nyilatkozni kellett, hova kérjük postázni az anyakönyvi kivonatot, és hogy természetesen a brit anyakönyvben szereplő írásmóddal kérjük írni a nevét a magyarban is. 2 óra volt, mire mindent kitöltöttek, aláírtunk jó sok helyen. Az ügyintéző szerint nagyjából 4 hónap, és küldik. Annyit tennék hozzá ahhoz, hogy miért anyakönyveztem Magyarországon is, mert törvény szerint kötelező, és bár a törvény jelenleg nem tartalmaz szankciót, de nincs kizárva, hogy büntetni fogják azt, aki nem tesz eleget az állampolgársági kötelezettségének. Így inkább beadtuk most, a szekrényben elfér még egy anyakönyvi kivonat.

2015. ápr. 2. 20:04
 50/78 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az infót, még egy érv a magyar anyakönyvezés mellett. meg aztán tényleg elfér az a plusz egy lap. Mondjuk bűntetni nem tudom, hogy bűntetnék, én max azt tudom elképzelni, hogy elveszik úgymond az állampolgárságot tőle, így magyar személyit, útlevelet nem csináltathatna magának és ha hazaköltözik, akkor nem lesznek meg az állampolgári jogai. Ha azt nézzük jogos a kérés, hiszen hogyan is nevezhetné magát magyar állampolgárnak, ha egyszer nincs magyar anyakönyveztetve.
2015. ápr. 2. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!