Angol útlevél intézése újszülöttnek?
Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.
Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.
Gyerekek! Megkaptuk az útlevelet!!!! Most töltöttük az 5. hetet várakozással, 6 hetet ígértek körülbelül...szuper gyors volt!
Az angol útlevélben az áll, hogy angol a lányom.
Tehát, ami dokumentum kell, tényleg csak egy szülő felől 5 p60. Akárki mást mond, az bullshit, nehogy elküldjetek tonna szám dokumentumokat. A saját passportunk és a p60-ak még nem érkeztek meg, azt majd külön postán kapom.
5 évig érvényes az útlevél és már chip is van benne a leírás szerint.
Most már csak a magyar anyakönyvit kell elintézni majd neki, remélem az is hasonlóan gördülékenyen megy...ja meg lehet intézek még neki személyit is...de azt nekem is kell:D
Bármi kérdésetek van, kérdezzetek, megpróbálok válaszolni.
Sziasztok! Ígértem, hogy jelentkezni fogok. Hétfőn adtam be magyarországi anyakönyvi hivatalban a kérelmet a magyar anyakönyvre. A birth certificate
-et kérték, a szülők útlevelét vagy személyit, házassági anyakönyvi kivonatot. Nyilatkozni kellett, hova kérjük postázni az anyakönyvi kivonatot, és hogy természetesen a brit anyakönyvben szereplő írásmóddal kérjük írni a nevét a magyarban is. 2 óra volt, mire mindent kitöltöttek, aláírtunk jó sok helyen. Az ügyintéző szerint nagyjából 4 hónap, és küldik. Annyit tennék hozzá ahhoz, hogy miért anyakönyveztem Magyarországon is, mert törvény szerint kötelező, és bár a törvény jelenleg nem tartalmaz szankciót, de nincs kizárva, hogy büntetni fogják azt, aki nem tesz eleget az állampolgársági kötelezettségének. Így inkább beadtuk most, a szekrényben elfér még egy anyakönyvi kivonat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!