Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angol útlevél intézése újszülö...

Angol útlevél intézése újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.

Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.

#angol útlevél #angol útlevél újszülöttnek
2015. jan. 30. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 A kérdező kommentje:
Azt mondják, mind a kettőnk P60-jai kellenek:( Mondtam, hogy nincs meg az összes, mivel itthon voltam a gyerekkel. Erre megadta a home office számát. Mondtam, hogy 2008-ban megcsináltama home office-t mind a kettőnknek, az nem elég? Nem. Kell a regisztráció, naturalisation....hát most kábé ott vagyok, ahol a part szakad, oda is kell minden...most próbálom őket hívni, várakoztatnak, azt mondják, kábé 8 percig kell várakozni, mire kapcsolnak, de az előbb majdnem 7 perc után egyszerűen szétkapcsoltak...hát nem tudom, most utoljára csörgetem őket, ha nem kapcsolnak, feladom, maradok a magyarnál, pedig már mindent összekapratam nekik, hát mi kell még? Mondtam a csajnak, hogy de írja a tájékoztató, hogy nem kell meglegyen a regisztráció, erre azt mondja, hogy az csak azokra vonatkozik, akik az uk-ban születtek...hát bocs, de azt nem írja, hogy akkor állampolgárnak kell lennem....hát marha jó. Ha ezt az elején közlik, már rég a magyart intézném...minél többször hívom fel őket, annál több adatot kérnek, mindig kitalálnak valamit, csak hogy ne kelljen british passportot adniuk...na, végre kapcsoltak, szerencsére egy nagyon aranyos fószert kaptam, aki nem akart lerázni minden áron, hanem végig hallgatott. Kell a naturalisation a gyereknek, akármit csinálok. Ez 85 font, plusz még a passport is 55 font kábé...nem is a pénzzel van a gond, hanem azzal, hogy félek, nem lesz kész időben....vicces, mert júlis végére kell elintéződni, de nem merek belevágni, mert ki tudja, meddig tartják vissza a papírjaimat és mind a két helyre ugyanazok a papírok kellenek. Ja és a naturalisationnál nem elég a P60...ez is vicces, mert ez se mutatja, hogy egész évben, folyamatosan itt volt, csak azt, hogy év végén itt volt. Mármint adó év végén...marha jó. Igazán ráírhatnák. Szóval kell pay slip...majdnem mondtam neki, hogy ki az a marha, aki 5 évig megtartja a payslipjeit és abba már bele se mentünk, hogy küldjük e el az összeset---mármint 5 év x52 hét, mivel hetente kapja a papírt...csak vicc, ugye?:D Na de valami olyat mondott, hogy a munkáltatótól valami igazolást, hogy egész évben ott dolgozik. Na most már meg fogom nézni, pontosan mi van a P60-on. De azon a company, ..hihetetlen, most hív a 3. emberke, kíváncsi vagyok...komolyan, egyre bonyolultabb...ő meg asszongya lehet...vicc az egész...de lecsekkoltattam vele a főnökével....Na, minden egyes dolgot lecsekkoltattam vele. P60 kell páromnak-és nem kell pay slip. Nekem meg ami P60-am van, plusz bankstatement, bills, amin rajta van a nevem, hogy folyamatosan itt voltam. Először mondta, hogy az én birth certificate-m is kell, mondom neki, de hát az magyar...lecsekkolta...ok, az nem kell, aztán hogy a házassági, de az is magyar...jó, lecsekkolja...ok, az se kell. Megpróbálok belevágni, elküldök mindent, amim csak van, ha az se lesz elég, akkor nem tudom mit csinálok. De mondtam ennek a legutóbbinak, hogy hát a kollégád meg volt győződve arról, hogy kellenek ezek. Azt mondja, azt nem tudja honnan vette, de higyjem el, lecsekkoltatta a főnökével és ő azt mondja, hogy nem kell. És képzeld, kaptam még egy hívást az imént, de mondtam a fickónak, hogy már intéztem:D Remélem nem bukom az 55 fontomat..majd megírom, mi lett a végeredmény...remélem a kérdésem majd segít valakinek a jövőben.
2015. febr. 3. 16:47
 12/78 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint beleszaladtál egy nem hozzáértő ügyintézőbe. Sajnos nem teljesen vannak képben. Majd írd meg mindenképpen, hogy mi történt veletek. Szorítok, hogy minden rendben menjen! /Zárójelben annyit, hogy ha akarod, el tudod indítani a magyar anyakönyvet meghatalmazott útján Magyarországon, ezzel időt tudsz spórolni./
2015. febr. 3. 19:56
 13/78 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ahhoz is a teljes angol anyakönyv kell, és nekem abból csak egy van. Nem tudom, utólag lehet e kérni másolatot....lehet felhívom őket és megkérdezem, de nem hiszem, biztos akkor megint időpontot kéne kérni és megint elmenni, mert azon azt hiszem mind a két szülő aláírása rajta van.
2015. febr. 3. 20:46
 14/78 anonim ***** válasza:
Lehet kérni utólag másolatot, ez teljesen biztos. Egy szülő is elég volt hozzá, a barátnőméknek is kellett utólag.
2015. febr. 3. 21:43
 15/78 A kérdező kommentje:
Akkor ma hívom őket és kérek, aztán hogy kell intézni otthon, úgy értem magyarba innen? Megpróbálok ennek is utánanézni.
2015. febr. 4. 09:21
 16/78 A kérdező kommentje:
A konzulátuson keresztül 2-4 hó, az elég is lenne, csak kérnem kell másolatot.
2015. febr. 4. 09:29
 17/78 anonim ***** válasza:
Sajnos a konzulátuson keresztül inkább olyan 4-6 hónap, sok babás családot ismerek. Ráadásul jó pár hét, mire egyáltalán időpontot tudnak adni. Innen meghatalmazott útján tudod elinditani. Aztán ha sürgősen mennétek haza, akkor már a kész anyakönyvi kivonattal a konzulátuson már csak egy egyszeri útlevelet kell kérned, az 1 héten belül elkészül. Otthon meg tudsz már abban a helyzetben személyit is csináltatni neki vagy útlevelet, amelyik szimpatikusabb. Itt minden le van írva, a szükséges nyomtatványokat is le tudod tölteni: [link]
2015. febr. 4. 10:25
 18/78 A kérdező kommentje:

De útlevelet nem kell egyszerit se intéznem, mert lesz neki angol. És nem kell időpontot se kérnem, mert postán intézem, mert ha házasok vagyunk, akkor lehet postán. És mivel 13-ban magyarban összeházasodtunk, azt sem kell magyar anyakönyveztetni, tehát elég, ha postán elküldöm a házasságit, az útleveleink másolatát, az anyakönyvijét eredetibe...a kitöltött nyomtatványokat-mert most már lakcím kártya is kell...és azt hiszem ennyi. Az útleveleket meg konzulátuson intéztük 3-unknak-első szülöttnek is-augusztusban személyesen és mikor oda kértem időpontot, rögtön volt, és gyorsan megjöttek az útlevelek. Lehet csak én vagyok ilyen mázlista, de pár hét múlva már itt voltak. Szóval most nem kell bemennem a konzulátusra szerencsére.

Felhívtam a regisztrációs irodát, rögtön kérdezte is a csaj, hogy mikor regisztráltam, én meg ugye mondtam, hogy dec 30, és azt mondta, hogy akkor telefonon keresztül megoldható. Úgy tűnik, van egy időkeret, amin belül nem kell új időpont. Ki is fizettem, kértem 2 másolatot a biztonság kedvéért, a fene se tudja alapon:D 7 munkanap és itt van állítólag, 20 font volt, de legalább nem kell mozdulnom. Lehet a magyar anyakönyvije hamarabb kész lesz. Júliusban 23-a környékén megyünk haza, addigra csak kész leszünk mindennel...Köszi még egyszer.

2015. febr. 4. 12:50
 19/78 anonim ***** válasza:
A postai igényléshez viszont kell konzuli aláírás hitelesités. Ha csak úgy feladod nekik postán, azt nem fogadják el, tapasztalat.
2015. febr. 4. 13:09
 20/78 A kérdező kommentje:
Azt sehol nem írja, hogy kéne konzuli aláírás...megaztán hova? melyik papírra?
2015. febr. 4. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!