Angol útlevél intézése újszülöttnek?
Annak már utána néztem, hogy lehetséges. Egy-két dolog nem világos csak. Kérdeztem őket, de mondták, hogy adjam meg a telefonszámom és majd visszahívnak. Épp most hívtam őket harmadjára, szóval nem tudom, hogy egyáltalán valaha fel fog e hívni valaki. Az elküldendő plusz dokumentumok nem világosak, hogy mit küldjek.
Azt írja, hogy a szülők személyazonosságát bizonyító dokumentumokat is el kell küldeni. Útlevelet és házassági anyakönyvi kivonatot kér, de zárójelbe odaírja, hogy utóbbi nem vonatkozik azokra, akik 2006 júli 1 után születtek. Szóval elméletileg az nem kell. Írja, hogy csak eredeti dokumentumokat fogadnak el, fénymásolatot nem. De most kérhetik az útlevelünket? Ezt egy kicsit furcsálom.
De útlevelet nem kell egyszerit se intéznem, mert lesz neki angol. És nem kell időpontot se kérnem, mert postán intézem, mert ha házasok vagyunk, akkor lehet postán. És mivel 13-ban magyarban összeházasodtunk, azt sem kell magyar anyakönyveztetni, tehát elég, ha postán elküldöm a házasságit, az útleveleink másolatát, az anyakönyvijét eredetibe...a kitöltött nyomtatványokat-mert most már lakcím kártya is kell...és azt hiszem ennyi. Az útleveleket meg konzulátuson intéztük 3-unknak-első szülöttnek is-augusztusban személyesen és mikor oda kértem időpontot, rögtön volt, és gyorsan megjöttek az útlevelek. Lehet csak én vagyok ilyen mázlista, de pár hét múlva már itt voltak. Szóval most nem kell bemennem a konzulátusra szerencsére.
Felhívtam a regisztrációs irodát, rögtön kérdezte is a csaj, hogy mikor regisztráltam, én meg ugye mondtam, hogy dec 30, és azt mondta, hogy akkor telefonon keresztül megoldható. Úgy tűnik, van egy időkeret, amin belül nem kell új időpont. Ki is fizettem, kértem 2 másolatot a biztonság kedvéért, a fene se tudja alapon:D 7 munkanap és itt van állítólag, 20 font volt, de legalább nem kell mozdulnom. Lehet a magyar anyakönyvije hamarabb kész lesz. Júliusban 23-a környékén megyünk haza, addigra csak kész leszünk mindennel...Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!