Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Jézuska - probléma... Ki mit...

Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?

Figyelt kérdés
5 és fél éves kisfiam egy 40ezer forintos Playmobil lovagvárra vágyik, nemrég volt a szülinapja, mondtam, hogy sajnos nem fogjuk tudni megvenni neki, mert nagyon drága. Végül megegyeztünk más ajándékban, viszont egyik este előállt a megoldással: nyugodjak meg, nem kéri többet tőlem a várat, ugyanis a Jézuskától fogja kérni, így nem kell nekünk kifizetni apával. Próbálkoztam,hogy majd megbeszéljük, de nagyon elégedettnek tűnt, hogy meglesz a vára és még nekünk is megmarad a pénzünk, milyen jól kitalálta... Na most karácsonykor sem lesz annyi plusz pénzünk jelen helyzetben hogy ekkora ajándékot vegyünk, ráadásul testvére is van, biztosan nem fog beleférni. Ki mit mond erre, amikor a gyerek előáll azzal, hogy "dehát nem neked kell kifizetni, a Jézuskától kérem"? Már gondoltam arra is, hogy azt mondom, hogy ki kell fizetni amit a Jézuska hoz, de ez elég hülyén hangzik.... Még teljesen a csodák világában él, hisz a Mikulásban, Jézuskában, nem szeretném ebből kizökkenteni egyelőre, addig szép a gyerekkor , amíg ezek a varázslatok megvannak... De nincs ötletem, hogy mit lehet erre mondani...
2022. szept. 11. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 A kérdező kommentje:
Eredetileg nem is erről szólt volna amúgy a kérdésem, azt hittem majd kapok néhány ötletet, erre a mai nap rá kellett jönnöm, hogy hiába voltam eddig elégedett az életemmel, én vagyok az egyetlen anya, aki milliárdos svájci bankszámla és aranyba fektetett valutatartalék nélkül hozott világra két gyereket, akiknek bár mindent fontosat meg tud adni, de ez nem elég, mert mindent is meg kellene venni amit a gyerek kikottyant, most még csak 40 ezerért, pár év múlva már milliókért, mert különben az amúgy kitűnő tanuló gyerekem utcaseprő lesz, mert nyilván ha most inkább spórolnék, mert nem tudom, hogy mit hoz a tél, hiszen naponta változnak a dolgok a világban, ezért nyilván majd az egyetemét sem fizetem egyiknek sem. A gyakori kérdések.hu-t kizárólag millimosok látogatják, akiknek minimum a Harvard-on fog végezni az összes gyereke, az enyèmeim pedig húst adnak majd el nekik a Sparban. Oké, idézem egyik előttem szólót, én is agyf@szt kaptam. Köszönöm.
2022. szept. 11. 23:54
 72/84 anonim válasza:
82%
#70 bocsi, de mire jó példa a kérdező családja? Elvesztettem a fonalat... :D
2022. szept. 12. 00:02
 73/84 anonim válasza:
93%
Arra, hogy mérlegel, figyelembe veszi a várható bizonytalanságokat, tehát próbál tudatos lenni.
2022. szept. 12. 00:24
 74/84 anonim ***** válasza:
100%

Eleve nagyon buta volt az a válaszoló, aki azt taglalta, hogy a valakinek a gyereke azért lesz alacsony képzettségű és státuszú munkavállaló, mert anyagilag rossz körülmények között nőtt fel. Aki pedig gazdagságban nőtt fel, majd ő lesz a magasan képzett és jól kereső munkavállaló.

Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy a kérdező nem szegénységben él, csupán nem gazdagságban.

A tények a következők:

A gazdagság és az iskolai végzettség között csak közepes a korreláció. Tehát ha a gyerekük magas iskolai végzettséget szerez, ebből egyáltalán nem következik, hogy jól is fog keresni.

A szülők gazdagsága és a gyerekük iskolai végzettsége között meg kifejezetten gyenge a korreláció.

Viszont a szülők iskolai végzettsége és a gyerekük isk. végzettsége között erős a korreláció.

Vagyis a kérdező gyerekeinek nem attól van jó esélyük a magas képzettségre, mert a szüleik ilyen vagy olyan anyagi helyzetben vannak, hanem amiatt, hogy ők is magasan kvalifikált emberek. És ez akkor is igaz, ha egyébként rosszul vannak megfizetve.

2022. szept. 12. 00:45
 75/84 anonim ***** válasza:
81%
Kedves kérdező mi sem kaptunk meg mindent amit szemünk szánk kivant es ittvagyunk, élünk, neked sem kell mindent megvenni amit a gyerek kivan tuleli, nem lesz semmi baja.
2022. szept. 12. 10:03
 76/84 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, milyen válaszok vannak. Én vagy elkezdeném felkészíteni, ahogy itt javasolták, hogy a Jézuska se tud mindent beszerezni vagy nézelődnék a használt piacon, hátha van szép állapotú, de olcsóbb a vágyott játékból.

A rokonok összeállnak is jó lehet. Illetve az nem opció, hogy tesóval közösen kapják ezt és hogy külön-külön is legyen ajándék kapnak mellé még 1-1 apróságot? Vagy tesót nem érdekli ez a vár?

2022. szept. 12. 12:00
 77/84 anonim ***** válasza:
77%
Én megértem a kérdezőt is, de könyörgöm szeptember eleje van és egy 40 ezer forintos tételről beszélünk nem egy többszázezresről. Ráadásul használtan is kapható. Azért valamennyi kreativitás is szorulhatna belé. Én munka mellett a kézműves alkotásaimat árulom vállalkozóként. De volt h beugrós takaritást vállaltam. Tényleg, beugrós munkából, hostesskedésből decemberig szerintem százezreket lehet keresni! Szerintem 2 gyerekre azért elkölt az ember egy nagyobb összeget, pláne az első karácsonyaikon. Vagy akkor karácsonyfa se lesz? Az is drága.
2022. szept. 12. 14:30
 78/84 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél hasonlót ami szeretne. Az én 4 évesem leszögezte, hogy egy hatalmas duplo safari szettet akar, teljes áron 80 ezer forintos :D az auchanba nézte ki, azóta azt emlegeti.

Ha nem is pont ilyet, de hasonló elemekből szeretnék neki kis összeállítást csinálni. Lesz benne amit újonnan veszek, kisebb olcsóbb szett, de használtan is keresgélek. Már sok állatkát meg is vettem és el is dugtam, 5 ezer Ft volt 10 kis duplo állatka, nyilván lecsaptam rá, hiába van szeptember eleje :D te is biztosan találsz megoldást, persze ha kicsit megerőlteted magad.

2022. szept. 12. 21:27
 79/84 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak igaza van! A legtobb gyereknek azért kell valami, mert "nagy". Valoszinuleg nem a márkájat nézi. En vennék egy használtat barmilyen markabol, felállítanám a karácsonyfa előtt, belerakva a már meglévő katonákat, raknék bele/köré szaloncukrot...biztosan odalenne tole egy 5 eves.
2022. szept. 13. 12:45
 80/84 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek nagyon jó ötletek! :)
2022. szept. 13. 17:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!