Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?
Eleve nagyon buta volt az a válaszoló, aki azt taglalta, hogy a valakinek a gyereke azért lesz alacsony képzettségű és státuszú munkavállaló, mert anyagilag rossz körülmények között nőtt fel. Aki pedig gazdagságban nőtt fel, majd ő lesz a magasan képzett és jól kereső munkavállaló.
Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy a kérdező nem szegénységben él, csupán nem gazdagságban.
A tények a következők:
A gazdagság és az iskolai végzettség között csak közepes a korreláció. Tehát ha a gyerekük magas iskolai végzettséget szerez, ebből egyáltalán nem következik, hogy jól is fog keresni.
A szülők gazdagsága és a gyerekük iskolai végzettsége között meg kifejezetten gyenge a korreláció.
Viszont a szülők iskolai végzettsége és a gyerekük isk. végzettsége között erős a korreláció.
Vagyis a kérdező gyerekeinek nem attól van jó esélyük a magas képzettségre, mert a szüleik ilyen vagy olyan anyagi helyzetben vannak, hanem amiatt, hogy ők is magasan kvalifikált emberek. És ez akkor is igaz, ha egyébként rosszul vannak megfizetve.
Jesszus, milyen válaszok vannak. Én vagy elkezdeném felkészíteni, ahogy itt javasolták, hogy a Jézuska se tud mindent beszerezni vagy nézelődnék a használt piacon, hátha van szép állapotú, de olcsóbb a vágyott játékból.
A rokonok összeállnak is jó lehet. Illetve az nem opció, hogy tesóval közösen kapják ezt és hogy külön-külön is legyen ajándék kapnak mellé még 1-1 apróságot? Vagy tesót nem érdekli ez a vár?
Vegyél hasonlót ami szeretne. Az én 4 évesem leszögezte, hogy egy hatalmas duplo safari szettet akar, teljes áron 80 ezer forintos :D az auchanba nézte ki, azóta azt emlegeti.
Ha nem is pont ilyet, de hasonló elemekből szeretnék neki kis összeállítást csinálni. Lesz benne amit újonnan veszek, kisebb olcsóbb szett, de használtan is keresgélek. Már sok állatkát meg is vettem és el is dugtam, 5 ezer Ft volt 10 kis duplo állatka, nyilván lecsaptam rá, hiába van szeptember eleje :D te is biztosan találsz megoldást, persze ha kicsit megerőlteted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!