Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Jézuska - probléma... Ki mit...

Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?

Figyelt kérdés
5 és fél éves kisfiam egy 40ezer forintos Playmobil lovagvárra vágyik, nemrég volt a szülinapja, mondtam, hogy sajnos nem fogjuk tudni megvenni neki, mert nagyon drága. Végül megegyeztünk más ajándékban, viszont egyik este előállt a megoldással: nyugodjak meg, nem kéri többet tőlem a várat, ugyanis a Jézuskától fogja kérni, így nem kell nekünk kifizetni apával. Próbálkoztam,hogy majd megbeszéljük, de nagyon elégedettnek tűnt, hogy meglesz a vára és még nekünk is megmarad a pénzünk, milyen jól kitalálta... Na most karácsonykor sem lesz annyi plusz pénzünk jelen helyzetben hogy ekkora ajándékot vegyünk, ráadásul testvére is van, biztosan nem fog beleférni. Ki mit mond erre, amikor a gyerek előáll azzal, hogy "dehát nem neked kell kifizetni, a Jézuskától kérem"? Már gondoltam arra is, hogy azt mondom, hogy ki kell fizetni amit a Jézuska hoz, de ez elég hülyén hangzik.... Még teljesen a csodák világában él, hisz a Mikulásban, Jézuskában, nem szeretném ebből kizökkenteni egyelőre, addig szép a gyerekkor , amíg ezek a varázslatok megvannak... De nincs ötletem, hogy mit lehet erre mondani...
2022. szept. 11. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 A kérdező kommentje:
Mindent megkaptak és meg is fognak, ha ez is lényeges akkor a kötelező oltásokon felül be voltak oltva agyhártyagyulladás, kullancs, bárányhimlő és rota vírus ellen is. Minden ilyesmit kispóroltunk és ki is fogunk. És még egyszer mondom, hogy volt félretéve váratlan helyzetre, csak a váratlan helyzet be is következett azzal, hogy most kazánt kell vennünk és fűtést átalakítanunk. Ezzel a sporolt pénz nagy része el fog menni a maradékot pedig eltenném más életbe vágó váratlan helyzetre, és bármennyire imádom a gyermeket, a vár megvétele nem az, hiszen történhet bármi amire kelleni fog. Remélem amire egyetemre mennek újra össze fogunk tudni spórolni annyit amennyi most elmegy a kazánra meg a szerelésre, vagy többet is, így emiatt kevésbé aggódom.
2022. szept. 11. 08:38
 22/84 A kérdező kommentje:
Senki sem írta hogy ilyenekre nincs pénzünk. Azért nem úgy kell elképzelni, hogy koldulok a gyerekekkel az oldalamon. Mondom 15 éve folyamatosan dolgozom, ez alól csak a gyed/gyes volt kivétel, a férjem még régebben és ő gyesen sem volt. Van házunk, autónk, tévénk, bútorunk, ruhánk, számítógépünk, a gyerekeknek játékaik, minden oké :). Csak nálam nem egy kategória egy oltás mondjuk és egy játék. Vagy egy vészhelyzet hogy mondjuk valaki beteg lesz közülünk és kell a gyógyszerére, vagy egy játék. Ebben a jelenlegi helyzetben nem tudok minden gyerekemre minimum 40 ezer forintot költeni karácsonyra/fő. A spórolt pénzünkhöz is hozzá kellett nyúlni olyasmi miatt amit nem így terveztünk, fentebb leírtam. Így érthető?
2022. szept. 11. 08:47
 23/84 anonim válasza:
100%
Érthető. Nézd meg marketplacen, lehet lenne újszerű. Vagy van hasznalt lego bolt is, már ha jól értem, hogy ez egy legos játék
2022. szept. 11. 08:53
 24/84 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez jó ötlet, keresgélek. Nem lego, ahhoz hasonló építőjáték, Playmobil.
2022. szept. 11. 09:03
 25/84 anonim válasza:
98%
Most én is megneztem, láttam egyet 10ezerert, arra meg rajon a postaköltség. Simán jó.. Becsomagolod és fel sem tűnik neki, hogy használt
2022. szept. 11. 09:28
 26/84 A kérdező kommentje:
Hú, megtennéd, hogy belinkeled? Nagyon szépen köszönöm!!!
2022. szept. 11. 09:50
 27/84 anonim ***** válasza:
68%
Siman kapna mást es igy legalabb a jezuskara haragudna nem rad
2022. szept. 11. 09:59
 28/84 anonim ***** válasza:
94%

Ez kb fele annyiba kerül szállítással:

[link]

2022. szept. 11. 10:07
 29/84 anonim ***** válasza:
87%

Bár nem tisztem a kérdezőt védeni, de 5-ösnek (és még pár nagyokosnak) üzenem, hogy AMIKOR meghozta a kérdező és a férje a döntést gyerek szám ügyben, akkor ezt a döntést az akkor rendelkezésre álló információk birtokában hozta meg.

Azóta nagyot változott nagyon sok minden.

Nekem nem elővigyázatosságból lett egy gyerekem, hanem mert egyet is akartam, de: Hálát adok az égieknek, hogy már 26 éves, túl van a nappali egyetemen (2 diploma), túl van az esküvőn, túl van a külföldi ösztöndíjon (ahova azért a repjegyet - 11 ezer km oda és ugyanannyi vissza - mi fizettük nyilván). Most, ha beledöglenénk, sem tudnánk. 4 éve még simán. Ja, és ami meg van takarítva, az is inflálódik a francba, nyilván nincs mindenkinek a birtokában +3-4 kiadandó ingatlan, ami kihúzná most a szarból pár évig.

2022. szept. 11. 10:13
 30/84 anonim ***** válasza:
16%
Kedves kérdező, rengeteg kretén kommentet kaptál, tényleg nonszensz ennyit adni egy játékért. Csak az a baj, hogy olyan világban élünk, hogy még pár év és a gyereked Iphone-ért fog vinnyogni, mert hogy kiközösítik majd az iskolában és megalázzák, ha nem lesz neki. Az majdnem 1 misi, ha 40 ezretek nincs, akkor 1 misitek azért lesz majd?
2022. szept. 11. 11:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!