Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?
És ha nagyszülőkkel egyeztetnétek, hogy közös ajándék legyen? És akkor több rokon Jézuskája hozná együtt.
Amúgy vicces a megfogalmazásod, hogy öt és fél éves kisfiadnak nemrég volt a szülinapja. Fél éve volt, nem? Gondolom nem hónapokkal eltolva ünneplitek a szülinapját. Fél évre hogyan lehet mondani, hogy nemrég volt?
2-es, jó, ha ez lényeges, túloztam az 5 és fél évvel, mert még csak 5 éves és 2 hónapos. Júliusban volt a szülinapja. Helyesen: 5 éves múlt. Így jó? :) De folyamatosan a várról beszél, így szerintem ha eltelik fél év akkor is ugyan ilyen aktuális téma lesz nálunk.
Az eddigi válaszokat köszönöm.
Karácsony még 3 hónap. Ha addig nem tudsz megspórolni 40ezer foritot, na az elég gáz...
Ha ilyen helyzerben lennék, hogy tudom a gyerekem ennyire szeretne valamit, ilyen kitartóan, én még akár kölcsönt is vennék fel, hogy megadjak neki mindent amit csak tudok.
Egyébként szüleim is ilyenek voltak, hogy minden drága volt nekik mindig. Ők azzal jöttek, hogy a jézuska sok gyereknek vesz ajándékot (kapásból mi 5en voltunk, pedig nem c kategória). És hogy 1 gyerekre nem jut olyan sok pénze.
“Karácsony még 3 hónap. Ha addig nem tudsz megspórolni 40ezer foritot, na az elég gáz...”
Ez a hozzászólás a gáz. Meg a többi hasonló csökkent agyúé. A Karácsonynak nem erről kellene szólnia. 40 ezerért ajándékot várni elég durva. Jó egy gyerektől még nem várható el, hogy tisztában legyen a pénz értékével, de egy felnőttnek lehetne több esze. 27 % áfa, iszonyatos infláció, bizonytalan munkahelyek mellett az embernek meg kell gondolnia mire költ. Hitelt felvenni egy ajándék miatt ritka nagy hülyeség. Főleg ilyen helyzetben.
Nem kell a kérdezőt leszólni, megalázni. A saját szüleidről is beszélhetnél normálisabban. Mint mondtam, a Karácsonynak nem arról kéne szólnia, hogy eszetlenül szórjuk a pénzt. A gyerekek tanulják meg, hogy nem kaphatnak meg mindent, amit akarnak. Főleg nem ebben az országban. Felnőttként qrva nagy pofonokat fog kapni, akinek a szülei hitelből megveszik a kisírt 40 ezres ajándékot, majd később a fél millás telefont.
“Ez ultra gáz, és már most nélkülöz miattad.. Minek kellett a második is ha egynek sem bírsz mindent megadni?”
Te vagy az ultra gáz te majom. Egy gyereknek különben sem kell és nem is szabad mindent megadni. Talán normálisabb lesz nálad felnővén
"Addig szép a gyerekkor, amíg ezek a varázslatok megvannak."
Nem értek egyet. Nekem nagyon szép gyerekkorom volt és soha nem hittem se jézuskában, se télapóban. A szüleim elmondták, hogy ez egy szép mese, amit ilyenkor mesélünk, az ajándékokat pedig egymásnak készítjük vagy vesszük, hogy lássuk örülni, akit szeretünk. Semmiféle hátrány nem ért, sőt. Viszont nálatok ez más, mert eddig azt mondtátok, hogy a jézuska valódi. Két lehetőségetek van, vagy most megmondjátok, hogy jézuska valójában ti vagytok és ez csak egy mese, a karácsonyi ajándékot is nektek kell megvenni; vagy nem, és valahogy kinyögitek a vágyott játékot. Azt semmiképp nem csinálnám, hogy kiötlök valami csavaros újabb hazugságot a régi tetejébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!