Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Jézuska - probléma... Ki mit...

Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?

Figyelt kérdés
5 és fél éves kisfiam egy 40ezer forintos Playmobil lovagvárra vágyik, nemrég volt a szülinapja, mondtam, hogy sajnos nem fogjuk tudni megvenni neki, mert nagyon drága. Végül megegyeztünk más ajándékban, viszont egyik este előállt a megoldással: nyugodjak meg, nem kéri többet tőlem a várat, ugyanis a Jézuskától fogja kérni, így nem kell nekünk kifizetni apával. Próbálkoztam,hogy majd megbeszéljük, de nagyon elégedettnek tűnt, hogy meglesz a vára és még nekünk is megmarad a pénzünk, milyen jól kitalálta... Na most karácsonykor sem lesz annyi plusz pénzünk jelen helyzetben hogy ekkora ajándékot vegyünk, ráadásul testvére is van, biztosan nem fog beleférni. Ki mit mond erre, amikor a gyerek előáll azzal, hogy "dehát nem neked kell kifizetni, a Jézuskától kérem"? Már gondoltam arra is, hogy azt mondom, hogy ki kell fizetni amit a Jézuska hoz, de ez elég hülyén hangzik.... Még teljesen a csodák világában él, hisz a Mikulásban, Jézuskában, nem szeretném ebből kizökkenteni egyelőre, addig szép a gyerekkor , amíg ezek a varázslatok megvannak... De nincs ötletem, hogy mit lehet erre mondani...
2022. szept. 11. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
82%

Pontosan!

És szülei támogatása nélkül van lakása (vagy inkább háza), mert már óvodás korától diákmunkázik és keményen spórolt rá.

2022. szept. 11. 20:10
 62/84 anonim válasza:
79%
#56 50 millió kevés. A semmire akarsz gyereket vállalni? Mi van ha az új Tesla modellt kéri ballagásra Te meg még azt sem tudod megvenni neki?! Mennyire gáz lenne már.
2022. szept. 11. 20:18
 63/84 anonim válasza:
87%
Amúgy kérdező nehogy szarul érezd magad a sok idióta miatt. Olyan jót nevettem mikor olvastam a kérdést. Milyen cuki már ez a gyerek. Aztán elolvastam a válaszokat és agyfaszt kaptam.
2022. szept. 11. 20:24
 64/84 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el mindent, de keress használtan, jó állapotban, hátha van. Nem tudom, melyik kell, de fb-n ha beírod, kiad jó párat. Amúgy én sem vagyok a nagy ajándékok híve, de gyerekeknek igen. 5-7 évesen van a gyerekeknek a legszebb karácsonya, akkor még hisznek a csodákban. Egy iskolásnak már el lehet magyarázni, hogy nincs rá annyi pénz. Ha utána olvasol, sok gyerek tudja, hogy a szülők a Jézuska, de ezzel együtt is hisznek a Jézuskában.

Én tuti összespórolnék legalább egy használtra, még rengeteg idő van.

2022. szept. 11. 22:17
 65/84 anonim válasza:
84%

Gratulálok annak aki hitelt venne fel, meg 100 ezreket költ csak a karácsonyi ajándékra,főleg ilyen bizonytalan gazdasági helyzetben. Az ilyen "okos" emberek miatt van ennyi munkám (végrehajtó vagyok). Csak így tovább és neveljétek értelmetlen pénzszórásra a gyerekeiteket. Atyaég🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Nem tudom ki írta a millás telefont, de elvből sem veszek ilyen drága készüléket a gyereknek és még ha akarna is venni akár a saját pénzéből arról is lebeszélném. Hála az égnek nem olyan ostoba, hogy egy telefonba ölje minden pénzét.

2022. szept. 11. 22:31
 66/84 anonim válasza:
20%

Semmi baj, kellenek olyan szülők is, mint a Kérdező, meg a férje.

Legalább kitermelik az utánpótlást, akik majd kiszolgálhatnak a Spar húspultban és a Mekiben.

Mert szerintem itt közel sem a karácsonyi ajándék (hiánya) a probléma, hanem hogy 0 megtakarítással, lényegében pucér fenékre vállaltak két gyereket. Most ajándékra nem jut, 4 év múlva majd az okostelefonra, 8 év múlva az ottalvós osztálykirándulásra, utána a nyelvvizsgára, jogsira, egyetemi tandíjra. Olyanról már nem is beszélek, hogy esetleg a gyerekek első lakását fizessék, vagy legalább az önerőt adják nekik rá...

2022. szept. 11. 22:38
 67/84 anonim válasza:
100%
Khmm, attól, hogy valakinek a szülei nem tesznek mindent a feneke alá még végezhet egyetemet, lehet jobb állása és kereshet jobban, mint a Mekiben. Az ilyen fiatalok jobban meg is becsülik a pénzt és tudatosabb pénzügyi döntéseket hoznak,mint akiknek anyu-apu mindent fizet.
2022. szept. 11. 23:24
 68/84 anonim válasza:
9%
Ja, a Kérdező családja erre a legjobb példa! :D
2022. szept. 11. 23:29
 69/84 A kérdező kommentje:

Már belefáradtam abba, hogy magyarázzam, hogy azért mert az enrgiaválság közepén sokallok 40 ezer forintot egyetlen jatékért még nem vagyunk koldusok, elmondtam, nem értik, oké.

De azt ugye tudjátok, hogy miattatok olyanok a gyerekeitek, hogy lenézik, meg kiközösítik a másikat azért mert kevesebb pénze vagy kevésbé menő mobilja van? Hiszen most ez itt a legjobb példa arra, hogy ilyenek a szülők, vagyis ti, és ezt látják otthon. Lenéztek, és csórónak gondoltok valakit csak azért mert nem szór el százezreket karácsonyra, tényleg mindenki értékrendjéhez gratulálok. Nevelnétek olyanná a gyereketeket mint amilyenek vagytok, aztán vegyétek a milliós mobilt neki amit ő ugyan úgy le fog ejteni és összetörni mint az osztálytársa a 40 ezreset. Az én gyermekeim pedig hála istennek rendelkeznek olyan képességekkel, hogy nem a Mekiben fognak kiszolgálni, bár hozzáteszem, hogy van akinek azt is kell, és lehet hogy értékesebb ember mint az aki itt osztja az észt, hogy nem is szülhetne az aki nem tud iPhone -t venni a gyerekeinek. Biztos vagyok abban, hogy nem fogom hagyni hogy a kisfiam csalódjon karácsonykor és valamilyen megoldást ki fogok találni. Ti pedig költsetek legalább félmilliót minden rokonra fejenként tőlem, a 3 hetes babától kezdve a 98 éves dédiig.

2022. szept. 11. 23:42
 70/84 anonim válasza:
9%
Igen, a kérdező családja pont jó példa.
2022. szept. 11. 23:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!