Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Jézuska - probléma... Ki mit...

Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?

Figyelt kérdés
5 és fél éves kisfiam egy 40ezer forintos Playmobil lovagvárra vágyik, nemrég volt a szülinapja, mondtam, hogy sajnos nem fogjuk tudni megvenni neki, mert nagyon drága. Végül megegyeztünk más ajándékban, viszont egyik este előállt a megoldással: nyugodjak meg, nem kéri többet tőlem a várat, ugyanis a Jézuskától fogja kérni, így nem kell nekünk kifizetni apával. Próbálkoztam,hogy majd megbeszéljük, de nagyon elégedettnek tűnt, hogy meglesz a vára és még nekünk is megmarad a pénzünk, milyen jól kitalálta... Na most karácsonykor sem lesz annyi plusz pénzünk jelen helyzetben hogy ekkora ajándékot vegyünk, ráadásul testvére is van, biztosan nem fog beleférni. Ki mit mond erre, amikor a gyerek előáll azzal, hogy "dehát nem neked kell kifizetni, a Jézuskától kérem"? Már gondoltam arra is, hogy azt mondom, hogy ki kell fizetni amit a Jézuska hoz, de ez elég hülyén hangzik.... Még teljesen a csodák világában él, hisz a Mikulásban, Jézuskában, nem szeretném ebből kizökkenteni egyelőre, addig szép a gyerekkor , amíg ezek a varázslatok megvannak... De nincs ötletem, hogy mit lehet erre mondani...
2022. szept. 11. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim válasza:
68%
Hát lehet majd lepontozni, de rólad is, meg az előző válaszolókról is sokat elmond, hogy “nem kell ilyen drága ajándék”. Ha szülinapja óta ezt szerette volna ami 2 hónapja volt, akkor pont lenne 4-4,5 hónapod összespórolni rá az árát, ami jelent havi kemény 10 ezer forintot. Ha erre nincs pénz, tényleg nem kellett volna a gyerek. Karácsonyra igenis meg lehet neki venni, pláne ha már annyira akarod, hogy higgyen a “varázslatokban”. Hitelt én sem vennék fel, de nem is vállaltam volna gyereket, ha 40.000 Ft karácsonyi ajándékra megterhelő. Igazából ez így patthelyzet, az egy jó ötlet volt, hogy dobjátok össze a nagyszülőkkel/rokonokkal közösen.
2022. szept. 11. 06:21
 12/84 anonim válasza:
53%
Spórolni kell rá, ennyi. Röhej hogy karácsonyig sem tudod összeszedni. Kávé, cigi, pia, köröm, fodrász, ruha mindenből kevesebb , xbox ha van eladni. Esetleg elmenni dolgozni,ha pedig egyik sem opció, akkor ne szülj többet.
2022. szept. 11. 07:23
 13/84 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Őszintén szólva meg vagyok döbbenve, hogy jelen helyzetben 40 ezer forint ilyen semmiség a legtöbb ember számára, amikor azt sem tudjuk, hogy decemberre hogyan és mivel fogunk fűteni, és főleg mennyiért és mennyibe fog kerülni a benzin, élelmiszer, stb. Ráadásul nem pusztán 40 ezer forintról van szó, mert ez még csak egy ajándék, ott van a testvére is, akkor neki is kb ebben az értékben kell kapnia, és nem is egy ajándékot szoktak kapni általában. Nem is értem mire panaszkodnak az emberek ha csak nekünk jelent gondot ez úgy látszik, őszintén szólva én félek attól, hogy mi lesz, és nem is tudok olyan simán spórolni azok mellett az árak mellett amik most jellemzőek. Az utolsó válaszolónak üzenném, hogy nem dohányzunk, nem iszunk, kávét naponta egyet, fodrászhoz havonta járok, körmösnél az esküvőnkön voltam utoljára és 15 éve dolgozom pedagógusként, a férjem is az, körmöshöz, fodrászhoz ő sem jár :). Nem mindenki erre szórja a pénzét, akinek 80 ezer forint megspórolása probléma a mai körülmények között. És továbbmegyek nem is csak 80 ezer lenne, mert társasjátékot, könyvet, stb. minden évben kapnak, most is biztosan várják majd.
2022. szept. 11. 07:40
 14/84 A kérdező kommentje:
Egyébként sokat elmond a társadalomról hogy többek szerint a "minden megadása" egyenlő azzal, hogy anyagilag mindent megadok legyen szó 40 ezer forintos játékról például. Lehet hogy ezt nem tudom megvenni, de rengeteget kirándulunk, biciklizünk együtt, kézműveskedünk, minden este mesét olvasunk, szóval ne haragudjatok, de nem fogom rossz szülőnek érezni magam azért mert nem állok úgy anyagilag, hogy félre tudjak ennyit tenni csak játékra.
2022. szept. 11. 07:47
 15/84 A kérdező kommentje:
Amikor 2 gyereket terveztünk nem tudtuk előre hogy olyan világban élünk hamarosan, ahol 1000 forint a vaj, 600 egy fél kiló kenyér, 400 egy liter tej, és egy kisebb bevásárlás alkalmával is tízezer forintot hagysz a boltban.... Mindenük megvan a gyerekeimnek, változatosan táplálkoznak, tiszta a ruhájuk, részt veszünk progamokon közösen, tényleg ezért vagyok szar szülő mert sok pénz szerintem 40 ezer forint egy gyerek egy ajándékára?! Már elnézést a kifejezésért... Tudom, hogy nem kellene felhúzni magam idegen emberek névtelen véleményén, de mégis sikerült :(...
2022. szept. 11. 07:53
 16/84 A kérdező kommentje:
Ja, és nincs xbox.
2022. szept. 11. 07:57
 17/84 anonim válasza:
89%
Rendben értem, így azért más szögből látszanak a dolgok. Akkor meg kell mondani hogy nincs pénz erre a játékra, mert kell másra. Bár ennek ellenére is úgy gondolom hogy ebben a helyzetben is kéne lennie egy minimum tartaléknak amihez hozzá lehet nyúlni akármi van. A piás voltam, és bocsi.
2022. szept. 11. 08:18
 18/84 anonim ***** válasza:
95%

A karácsonyi ajándéktól teljesen függetlenül legalább egyikōtöknek keresnie kellene olyan állást, amiért normális fizetést kap, nem éhbért. Az elhivatottság szép dolog, de nem tudsz vele se befűteni, se kenyeret venni.

Az öt évest én felvilágosítanám, hogy ez egy mese, az ajándékot tőlünk kapja. Inkább tőletek tudja meg, mint hogy az oviban két mondattal elintézze a dolgot egy másik gyerek, vagy bárki felnőtt érzéketlenül, fél mondattal odavetve mondja el neki és kinevesse.

2022. szept. 11. 08:19
 19/84 A kérdező kommentje:
Valamennyi megtakarítás van is, amit arra fogunk költeni, hogy a házunkban átalakitjuk a fűtési rendszert eddigi csak gázfűtésről vegyes tüzelésre. Ez sem volt eredtileg bekalkulálva, de mivel egy viszonylag nagy házunk van tartunk tőle hogy ha gázzal fűtjük ki arra a gatyánk is rámegy. :/
2022. szept. 11. 08:24
 20/84 anonim válasza:
32%
Egyébként nem a mostani ajándék árára utaltam.. Egy gyereket alapból úgy vállalsz, meg egy embernek alapból úgy kéne élnie, hogy váratlan esemény idején legyen mihez nyúlni. Akinek 40.000ft spórolt pénze nincs az komolyan minek szült a mai világban? Később üres fenekkel indítod el az életben és éljen csak a szeretetből amit kapott? Miből lettek ezek a gyerekek beoltva? Nekünk huszon valamennyi volt most az egyik oltás. Gondolom ilyen alap dolgokat se tudsz nekik megadni. Ez az igazi gond nem a mostani ajándék
2022. szept. 11. 08:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!