Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?
"nyilván nincs mindenkinek a birtokában +3-4 kiadandó ingatlan, ami kihúzná most a szarból pár évig"
A szüleimnek van. Szerinted ki merik adni a rezsiemelés után? Hogy valaki csináljon egy többmilliós számlát, aztán fizetés nélkül elegánsan távozzon? Ugyan már!
Ma egy jatékra mondasz nemet, holnap egy telefonra, holnap után egy jogsira, majd egy egyetemre...
Anyámék ugyan ez a kategóriák voltak. Mindig volt ami fontosabb volt. 3 gyereket szültek, 1et sem tudtak volna felnevelni tisztességesen.
Szerinted hányszor közösítettek ki, mert az osztályba mindenkinek érintős telefonja volt, nekem meg nyomógombos. Vagy épp nem mehettem osztálykirándulásra, mert nem volt rá... fizethettem magamnak felnőtten a jogsit, egyetemet, ami a kortársaimnak megvolt már vagy 10éve szülők által.
Vagy ott van tesóm lánya. Őt pl azért közösítették ki, mert "csak" 1színű pólói vannak, nincsenek mancs őrjáratos, vagy ilyen olyan mesefigurás ruhái 3x annyi pénzért...
Én elgondolkodnék egy munka váltáson vagy egy 2.álláson ha ilyen körúlmények közt élnék.
Nálunk nem vetődik fel, mert nincs Jézuska.
Egyrészt nem vagyunk vallásosak, másrészt ha azok lennénk, akkor pláne nem akarnám Jézus Krisztust odáig alacsonyítani, hogy valami cuki debil kis csodalénynek tűnjön, akinek a legfőbb feladata hogy a gyerekek karácsonyi ajándékát beszerezze.
De amúgy kamuznék akkor már valamit, Jézuska sem tud mindent beszerezni, sok a megrendelés, vagy ilyesmit. De amúgy lassan iskolás lesz, ott úgyis kiderül, hogy kamu. Leht épp itt az ideje elmondani neki.
Ez nagyon szép, de ha pl. ugyanaz a repjegy most 1 millába kerül, ami 4 éve 200 ezerbe, akkor hozhatsz felelős döntést nyugodtan. (Pl. most egyetemista ösztöndíjára írtam a példát, ez a családunkban volt. Amikor megpályázta (2019.) akkor volt 200, most 1 M. Felelősen hozta meg a döntést, mint évfolyam első, de ekkora változás volt. (Ki tudták fizetni a szülei, de azért amikor sok ilyen lesz hirtelen az ember körül, az nagyon nem mindegy.)
Amúgy örülj neki, hogy ilyen nagyon okosak vagytok, aztán nehogy majd meglepődj.
Amúgy nagyon sokan fognak itt pofára esni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!