Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Jézuska - probléma... Ki mit...

Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?

Figyelt kérdés
5 és fél éves kisfiam egy 40ezer forintos Playmobil lovagvárra vágyik, nemrég volt a szülinapja, mondtam, hogy sajnos nem fogjuk tudni megvenni neki, mert nagyon drága. Végül megegyeztünk más ajándékban, viszont egyik este előállt a megoldással: nyugodjak meg, nem kéri többet tőlem a várat, ugyanis a Jézuskától fogja kérni, így nem kell nekünk kifizetni apával. Próbálkoztam,hogy majd megbeszéljük, de nagyon elégedettnek tűnt, hogy meglesz a vára és még nekünk is megmarad a pénzünk, milyen jól kitalálta... Na most karácsonykor sem lesz annyi plusz pénzünk jelen helyzetben hogy ekkora ajándékot vegyünk, ráadásul testvére is van, biztosan nem fog beleférni. Ki mit mond erre, amikor a gyerek előáll azzal, hogy "dehát nem neked kell kifizetni, a Jézuskától kérem"? Már gondoltam arra is, hogy azt mondom, hogy ki kell fizetni amit a Jézuska hoz, de ez elég hülyén hangzik.... Még teljesen a csodák világában él, hisz a Mikulásban, Jézuskában, nem szeretném ebből kizökkenteni egyelőre, addig szép a gyerekkor , amíg ezek a varázslatok megvannak... De nincs ötletem, hogy mit lehet erre mondani...
2022. szept. 11. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
88%

"nyilván nincs mindenkinek a birtokában +3-4 kiadandó ingatlan, ami kihúzná most a szarból pár évig"

A szüleimnek van. Szerinted ki merik adni a rezsiemelés után? Hogy valaki csináljon egy többmilliós számlát, aztán fizetés nélkül elegánsan távozzon? Ugyan már!

2022. szept. 11. 11:41
 32/84 anonim válasza:
18%
11-es vagyok, mi a férjemmel amikor meghoztuk a döntést, hogy lesz gyerekünk, beleszámoltuk azt is, hogy fogunk megélni X százalékos ár-és rezsiemelkedéssel, ha valamelyikönkkel történik valami, vagy elvesztjük a munkánkat, vagy emelkedik a hitel törlesztőrészlete, vagy a gyerekünk igényei. Stbstb. Nem az “épp rendelkezésre álló információk birtokában” hoztuk meg a döntést. De biztos velünk van a baj. Mondjuk nem is vág földhöz 80.000 Ft Karácsonykor, vagy a kazáncsere. Ja és milliomos családunk sincsen, sőt…. Felelős, megfontolt és tudatos gyermekvállalásnak hívják.
2022. szept. 11. 11:45
 33/84 anonim ***** válasza:
21%

Ma egy jatékra mondasz nemet, holnap egy telefonra, holnap után egy jogsira, majd egy egyetemre...

Anyámék ugyan ez a kategóriák voltak. Mindig volt ami fontosabb volt. 3 gyereket szültek, 1et sem tudtak volna felnevelni tisztességesen.

Szerinted hányszor közösítettek ki, mert az osztályba mindenkinek érintős telefonja volt, nekem meg nyomógombos. Vagy épp nem mehettem osztálykirándulásra, mert nem volt rá... fizethettem magamnak felnőtten a jogsit, egyetemet, ami a kortársaimnak megvolt már vagy 10éve szülők által.

Vagy ott van tesóm lánya. Őt pl azért közösítették ki, mert "csak" 1színű pólói vannak, nincsenek mancs őrjáratos, vagy ilyen olyan mesefigurás ruhái 3x annyi pénzért...

Én elgondolkodnék egy munka váltáson vagy egy 2.álláson ha ilyen körúlmények közt élnék.

2022. szept. 11. 11:52
 34/84 A kérdező kommentje:
Kedves 30-as! Az a helyzet, hogy pedagóguskéntátom azért, hogy nem mindegyik gyereknek van iPhone -ja, és egy átlagos vidéki iskolában mint ahol én dolgozom, vagy ahol a férjem, a legtöbb szülő középkategóriás mobilt vesz a gyerekének, és emiatt nem közösítik ki egymást a normálisabbja legalábbis. A diákoknak le kell adni a telefont amíg az iskolában vannak. Néha mondjuk nézünk nagyokat, hogy hogy lehet ilyen drága telefonja egy -egy diáknak, de azért nem ez az általános. Nehogy már csak annak lehessen gyereke aki megengedheti magának hogy fejenként egymilliós mobilt vásároljon a gyerekeinek, mert azért akkor nem sok gyerek születne.
2022. szept. 11. 11:59
 35/84 A kérdező kommentje:
33-as de milyen körülmények között?? Azert mert most a jelenlegi körülmények között sokallok egy 40ezres játékot, mert nem tudom, hogy mit fog hozni a tél, attól még nem vagyunk átlag alatti körülmények között. A gyerekeimnek vannak divatos ruhaik, Mancs őrjáratos is, minden ami a kortársainak. De Ti tényleg minden egyes játékot megvesztek amit a csemete kiejt a száján függetlenül attól, hogy mennyibe kerül? Kezdem érteni, hogy miért ilyenek a mai gyerekek, szenvedünk is velük eleget. Minden a fenekük alá van tolva bármennyi is legyen az ára, viszont megnevelve nincsenek, tisztelet a kivételnek.
2022. szept. 11. 12:04
 36/84 anonim válasza:
81%
17# Eszednèl vagy ? Meg a többi marha .. honnan tudod ,hogy nincs tartalék ? De normális ember nem költi a tartalékot egy szaros játékra... És ha történik valami ahogy pont ti mit mondjàtok? Én megtehetnèm de én sem vennèk 40ezerèrt ajándékot a gyereknek
2022. szept. 11. 12:47
 37/84 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk nem vetődik fel, mert nincs Jézuska.

Egyrészt nem vagyunk vallásosak, másrészt ha azok lennénk, akkor pláne nem akarnám Jézus Krisztust odáig alacsonyítani, hogy valami cuki debil kis csodalénynek tűnjön, akinek a legfőbb feladata hogy a gyerekek karácsonyi ajándékát beszerezze.

De amúgy kamuznék akkor már valamit, Jézuska sem tud mindent beszerezni, sok a megrendelés, vagy ilyesmit. De amúgy lassan iskolás lesz, ott úgyis kiderül, hogy kamu. Leht épp itt az ideje elmondani neki.

2022. szept. 11. 13:17
 38/84 anonim ***** válasza:
13%
Ennyi pénz röhögve bejön az állami családtámogatásból, hova költitek el azt az összeget? Az direkt azért van, hogy a gyerekekre költsék és ne a fizetésből menjen el rájuk. Karácsonyig még van pár hónap, neki lehet állni spórolni, a maradék kis részt már ki lehet egészíteni nagyszülők által is.
2022. szept. 11. 13:25
 39/84 anonim ***** válasza:
90%
38-as, szerinted a gyerekre csak annyit kell költeni, hogy ajándékot vesz neki? Ruhát, cipőt, ételt, hogy csak az abszolút minimumot mondjam, honnan vesz?
2022. szept. 11. 13:37
 40/84 anonim ***** válasza:
82%

Ez nagyon szép, de ha pl. ugyanaz a repjegy most 1 millába kerül, ami 4 éve 200 ezerbe, akkor hozhatsz felelős döntést nyugodtan. (Pl. most egyetemista ösztöndíjára írtam a példát, ez a családunkban volt. Amikor megpályázta (2019.) akkor volt 200, most 1 M. Felelősen hozta meg a döntést, mint évfolyam első, de ekkora változás volt. (Ki tudták fizetni a szülei, de azért amikor sok ilyen lesz hirtelen az ember körül, az nagyon nem mindegy.)

Amúgy örülj neki, hogy ilyen nagyon okosak vagytok, aztán nehogy majd meglepődj.

Amúgy nagyon sokan fognak itt pofára esni még.

2022. szept. 11. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!