Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Jézuska - probléma... Ki mit...

Jézuska - probléma... Ki mit mond erre ha felvetődik?

Figyelt kérdés
5 és fél éves kisfiam egy 40ezer forintos Playmobil lovagvárra vágyik, nemrég volt a szülinapja, mondtam, hogy sajnos nem fogjuk tudni megvenni neki, mert nagyon drága. Végül megegyeztünk más ajándékban, viszont egyik este előállt a megoldással: nyugodjak meg, nem kéri többet tőlem a várat, ugyanis a Jézuskától fogja kérni, így nem kell nekünk kifizetni apával. Próbálkoztam,hogy majd megbeszéljük, de nagyon elégedettnek tűnt, hogy meglesz a vára és még nekünk is megmarad a pénzünk, milyen jól kitalálta... Na most karácsonykor sem lesz annyi plusz pénzünk jelen helyzetben hogy ekkora ajándékot vegyünk, ráadásul testvére is van, biztosan nem fog beleférni. Ki mit mond erre, amikor a gyerek előáll azzal, hogy "dehát nem neked kell kifizetni, a Jézuskától kérem"? Már gondoltam arra is, hogy azt mondom, hogy ki kell fizetni amit a Jézuska hoz, de ez elég hülyén hangzik.... Még teljesen a csodák világában él, hisz a Mikulásban, Jézuskában, nem szeretném ebből kizökkenteni egyelőre, addig szép a gyerekkor , amíg ezek a varázslatok megvannak... De nincs ötletem, hogy mit lehet erre mondani...
2022. szept. 11. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 A kérdező kommentje:
Kedves 49-es! Még egyszer leírom, hogy Te is megértsd. Nem 40 ezer forintot kellene összeprórolni hanem minimum 80-at akkor ha csak ezt az egy ajándékot kapná a kisfiam, mert a másik fiunknak is kellene akkor kb ugyanannyi értékben ajándék. Ráadásul ez csak egy ajándék. Akkor még nem vettünk nekik sem mást csak ezt az egyet, és senki másnak sem semmit, például van keresztlányunk, unokatesók ha csak a gyerekeket említem a családban. Azt nem értem, hogy például politikusok posztjai alatt mindenki vergődik, hogy mekkora szegénység van, és milyen rossz az emberek helyezte,most meg kiderül hogy egész Magyarországon én vagyok egyedül akinek gondot okoz a mostani súlyos inflációs helyzet és gazdasági válság és nem tud százezreket félretenni karácsonyra.. Át fogom gondolni, hogy esetleg összedobjuk nagyszülőkkel, rokonokkal az árát, ezt az ötletet még nem vetettem el, és azt sem, hogy találjak egy használt újszerű állapotút jó áron.
2022. szept. 11. 16:24
 52/84 anonim válasza:
91%
Kedves Kérdező! Én megértelek. Tavaly volt 4 éves a kislányunk, akkor kinézett magának egy 50ezres játékot, és ő is kitalálta, hogy majd a Jézuska hozza és akkor nem kerül majd semmibe. Én már jó előre elkezdtem kántálni, hogy nem biztos, hogy meg tudja venni a Jézuska, mert nagyon sok kisgyereknek kell vinnie ajándékot és ez egy nagyon drága játék. Nem kapta meg, nem is sírt, hisztizett, stb, mert felkészítettük rá, hogy valószínűleg nem kapja meg. Viszont még mindig vágyik rá, lassan egy éve. Mi azért nem vettük meg tavaly, mert attól tartottunk, hogy a sarokban végzi 2 hét után elfeledve. De vágyik rá azóta is. Idén mindenképp megkapja. Azt hiszem, még jobban fogja értékelni. Szerintem sem kell mindent azonnal megvenni egy gyereknek, amit kiejt a száján, mert később hatalmas lesz a pofára esés, ha felnő.
2022. szept. 11. 16:29
 53/84 anonim ***** válasza:
95%

51-re:

Igen, a használt dolgokat is érdemes megnézni.

Pl. én rengeteg könyvet veszek használtan, jó állapotban. De vettem már biciklit, babakocsit és még ezer más dolgot (meg persze autót és házat is). Negyedáron-tizedáron megkapod szinte újszerűen.

2022. szept. 11. 16:32
 54/84 A kérdező kommentje:
52-es, köszönöm, hogy megértesz, már tényleg kezdek kétségbe esni, még sosem éreztem magam ennyire csórónak mint most:D. Igen, ettől is félek, hogy ha megvesszük akkor nem is lesz annyira érdekes és a sarokban végzi a nagy nehezen kinyögött ajándék. Tavaly például így jártunk, akkor is egész évben emlegetett egy játékot amit a Jézuska meghozott, igaz csak egy kb 15 ezres tétel volt, de azóta kb kétszer játszott vele, aki látott már gyereket, az tudja, hogy ez bizony benne van a pakliban...
2022. szept. 11. 16:37
 55/84 anonim ***** válasza:
93%

54-re:

Akkor viszont az anyagiak helyett jogos ellenérv, hogy miért hozzon a Jézuska ilyet neki, ha a tavalyi ajándékkal se játszik.

2022. szept. 11. 16:41
 56/84 senga222 válasza:
82%

5/55

De hülye vagy Jézusom

Szóval ha nincs letéve 50 millióm gyerekre akkor ne is legyen babám ?Ilyen felfogással kihalna az emberiség!

Egy gyereknek lehet olyan betegsége is aminek a gyógyítása 2-3 millió forintba kerülhet ,mindenre nem lehet felkészülve egy ember te sík idióta .

Nagyon traumatizált lehetsz .

Amugy meg egy gyermek legjobban a vele eltöltött időt tudja értékelni !

Van jogsim ,autóm ,én fizettem !Külföldön fotozok ,pedig nem kaptam drága ajándékokat mert nem teheték meg de szerettek és gyönyörű gyerekkorom volt .Ez a nyomás meg amit kitaláltak karácsonnyal egy nagy hülyeség az egésznek semmi köze már Jézushoz csak a pénzhez ,minél drágább ajándékokhoz.

2022. szept. 11. 19:08
 57/84 A kérdező kommentje:
56-os, itt többek szerint is csak a felső tízezer kiváltsága a gyerekszülés, ugyanis minden gyerekednek meg kell hogy tudd venni a milliós telefontól kezdve mindent amit a száján kiejt. Nemet mondani nem lehet semmire, mert akkor rossz szülő vagy. Azt kell megtanítani a gyerekeddel, hogy minél drágább valami, annál menőbb a tulajdonosa. Ezt tanultam a mai napon a kérdésemnek hála :D. Szerencsére azért kaptam ötleteket a probléma megoldására, köszönöm!
2022. szept. 11. 19:49
 58/84 anonim ***** válasza:
70%
Mi eleve el sem hitettük a Jézuskát meg a Mikulást a gyerekünkkel.
2022. szept. 11. 19:59
 59/84 anonim ***** válasza:
90%

Sőt, itt mindenki úgy vállal gyereket, hogy ha holnap a férje meghal egy balesetben, akkor is meg tudja venni az 1 millás kütyüt a gyereknek, ezt ne hagyd ki.

Mindenki a jövőbe lát, (háború, infláció, recesszió, energiaválság, egyes adónemek eltörlése egy tollvonással máról holnapra), ezt mindet, mindenki látta előre, és ennek tudatában vállalt gyereket.

2022. szept. 11. 20:05
 60/84 A kérdező kommentje:

#59 így van, bocsánat, ezt kihagytam :D.

Mindenki így csinálta pedig rajtam kívül... :D

Amúgy azon gondolkodtam, hogy az lenne a durva ha tényleg mindenki 1 milliós telefont venne a gyerekének, mert amikor összeszedjük a suliban reggel a diákoktól, csak egy osztály telefon-adagja kb 22-25 millió forintot érne.

2022. szept. 11. 20:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!