Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Belső-Föld, igaz vagy Fikció?

Belső-Föld, igaz vagy Fikció?

Figyelt kérdés

Nagyon kíváncsi lennék rá,kinek mi a véleménye erről!

Sokat olvastam a témáról és vannak elég hihetetlen és elég hihető írások és beszámolók a témáról!

Hátha van olyan ember aki többet is tud!

2013. szept. 18. 09:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/92 anonim ***** válasza:
Amúgy lenne egy lüke kérdésem. Ez a belső Föld dolog azt jelenti, hogy a Föld tulajdonképpen üreges és a belső héján is élnek emberek amiket a centrifugális erő tart meg a héjon, ezért nem esnek bele a középen lévő Napba? Na, most nem azért, ha őket a héjon tudja tartani, akkor nekünk a külső héjon nem kéje elszállnunk ettől a gravitációs erőtől bele az űrbe?
2013. nov. 3. 11:05
 92/92 2xSü ***** válasza:

A centrifugális erő könnyen kiszámolható: F = m * ω² * r

Az ω= 1 1/nap = 1/86400 1/s

A r az egyenlítőnél a legnagyobb: r = 6378 km = 6,378 * 10^6 m.

Innen egy 1 kg-os tömegre ki lehet számítani az erőt:

F = 0,0008 N

Ez elenyésző ahhoz képest, amilyen erőt a gravitáció okoz:

F = m*g = 9,81 N

De alapvetően az elmélet nem ezt mondja, hanem azt, hogy a gömbhéj középvonalán van a gravitációs nullpont: Lásd: [link]

Erre mondtam én, hogy ez nonszensz. A gravitáció a belső felületig kvázi lineárisan csökken nulláig, a gömbhéjon belül így mindenhol nulla a gravitáció. Lásd: [link]

2013. nov. 3. 12:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!