Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » El tudná valaki magyarázni...

Meton kérdése:

El tudná valaki magyarázni nekem valaki az üvegházhatást? Esetleg mérésekkel alátámasztani, hogy a visszavert sugaraknak is van erejük?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy a nap sugarai átjutnak az üvegfelületen, de a fénytörés miatt egy részük nem jut át. Aztán ami bejutott, már nem jut ki, mert a visszaverődés miatt megváltozik a hullámhossza. De ha ez így van, akkor nem kellene, hogy az üvegház világítson? Már ha annyi fény bent marad.

Nekem az a véleményem, hogy a visszavert fénynek már nincs igazán energiája. Mint ahogy a Holdról visszavert sugarak sem elégségesek a napozáshoz. De győzzön meg valaki, hogy ez nem így van.

2023. ápr. 12. 09:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/94 A kérdező kommentje:
Én is tudok idézni, ha a saját mondataidra nem vagy képes emlékezni, amit alig pár órája írtál. Sületlenség sületlenség hátán, mintha ezt élveznéd.
2023. máj. 1. 23:04
 92/94 sadam87 ***** válasza:
100%

Jó, pontosítom magam. Nem hazudtál, csak a legegyszerűbb mondatokat sem vagy képes értelmezni. Remélem most jobb.

Én emlékszem, mit írtam (veled ellentétben). Sőt értelmezni is tudom (ismét veled ellentétben). ¯\_(ツ)_/¯

2023. máj. 1. 23:16
 93/94 A kérdező kommentje:

Szóval tudod értelmezni?

Abban egyébként momentán igazad van, hogy az üvegház felmelegedésében nincs jelentős szerepe az üvegházhatásnak.

Szóval ezt hogy értelmezed, mert roppant kíváncsi lennék? Az üvegház hatásnak nincs köze az üvegházhoz?

2023. máj. 2. 07:46
 94/94 sadam87 ***** válasza:
100%

"Szóval ezt hogy értelmezed, mert roppant kíváncsi lennék? Az üvegház hatásnak nincs köze az üvegházhoz?"

De, van köze az üvegházhoz, csak az üvegház elsősorban nem az üvegházhatás miatt melegszik fel. Mondjuk ha legalább arra képes lettél volna, hogy a magyar wikipedián utánanézz a dolognak, akkor láttad volna.

[link]

"Hasonló, de nem azonos folyamat tartja melegen az üvegházakat, amelyekről a jelenség a nevét kapta."

2023. máj. 2. 14:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!