Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nincs Isten, és a Nagy...

Ha nincs Isten, és a Nagy Bumm teremtette az univerzumot, akkor mi teremtette a nagy bummot?

Figyelt kérdés

Ahhoz, hogy a nagy bumm létrejöhessen, kellett anyag. De vannak olyan elméletek is, hogy a semmiből keletkezett az univerzum. Például állok a sík talajon, ezt vegyük nullának. Mit tegyek, ha a nullából akarok egy vödör földet? Egyszerűen kiások egy vödörnyi földet. Ekkor a 0 "eltűnik", és lesz helyette +1 vödör földem, és -1 vödör földem a kiásott lyukban. Ez a két ellentétes dimenzió elmélete egyszerűen.

De még ez sem magyarázza azt, hogy hogyan? Minden univerzumban történő eseményt a fizika törvényei "irányítanak". A kérdés az, hogy a fizika törvényei hogyan keletkeztek? Végtelen ideje léteznek?

A nagy bumm nem jöhetett volna létre a fizika törvényei nélkül, mint ahogy egy elképesztően bonyolult levest sem főzhetünk recept nélkül.

Ez egy logikai buktató. A teljes semmiből nem létezhetne semmi.

Szóval én azt mondom, a tudomány csak a fizika törvényeinek nevezi Istent.

2021. szept. 19. 11:48
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/289 A kérdező kommentje:

Csak tisztázzuk: én az univerzum programkódjának nevezem a fizika törvényeit, melyben rengeteg olyan konstans szám van, ami ha kicsit is más lenne, nem létezhetne élhető univerzum, lásd korábbi válaszaim...

2021. szept. 19. 20:10
 82/289 anonim ***** válasza:
80%

"én az univerzum programkódjának nevezem a fizika törvényeit"

Tehát egy hamis analógiával akarsz példálozni? Remek.

"melyben rengeteg olyan konstans szám van, ami ha kicsit is más lenne, nem létezhetne élhető univerzum"

Ezt még mindig nem bizonyítottad, csak mantrázod újra és újra.

2021. szept. 19. 20:11
 83/289 anonim ***** válasza:
75%

"Honnan feltételezed, hogy csak egyszer teremtette meg az univerzumot? "

Ha örökkévaló, akkor egyszer sem teremthetett semmit, már leírtam miért, csak fel kellene fognod, de persze a végtelent nem könnyű,de azért próbáld meg, hátha sikerül.

Nem teremthette meg az időt sem,mert ha képes lenne rá, már azt is meg kellett volna tennie a végtelenben.

Olyan Isten, aki soha nem teremtett időt, vagy világot, az nem is képes rá,mert ha képes lenne, akkor már meg kellett volna tennie a végtelen egy pontján.

A logika ezt jelenti, látod ez egy logikus Istencáfolat, mert világosan bebizonyítottam, hogy Isten nem teremthette a világot, mert vagy nem képes rá, vagy ha képes, akkor ő is csak egy teremtett valami lehet, vagy létrejött, de akkor megint csak nem ő a teremtő erő.

2021. szept. 19. 20:19
 84/289 Mojjo ***** válasza:
93%

@83: Érdekes, ezt egyszer már leírtam neked, miért hamis érv, és ott egy idő után bevallottad, hogy valójában megértetted. Erre most belekattintok ebbe a topicba, hogy mitől van ebben ennyi hozzászólás és egyből ezt látom.

Ne ess tévedésbe, nem szándékozom még egyszer oldalakat írni neked, mint anno, csak érdekes tapasztalat most ez.

2021. szept. 19. 20:28
 85/289 anonim ***** válasza:
66%
Ez egy nagyon jó érv, akkor sem cáfoltad meg, de ha kedved van, most megpróbálhatod.
2021. szept. 19. 20:33
 86/289 A kérdező kommentje:

Te most cáfolatként állítod be az ötletelésedet?

Ha valami örökkévaló, akkor teremt, amikor akar, nem? Ha én 1 millió évig élek, és csak az életem 995 ezredik évében teremtek valamit, akkor addig nem is éltem?

Teljes logikátlanságokról beszélsz, el próbálod képzelni, de még azt mondod, látod is azt az entitást, ami teljesen lehetetlen, mert teljesen más síkon mozog.

De ha azt mondod, hogy a végtelen nem teremthetett semmit, akkor a semmi hogyan teremtett valamit a semmi alapján, a semmi törvényeiből?

Most vagy ebbe buksz bele, vagy abba, ez halott vita...

2021. szept. 19. 20:36
 87/289 anonim ***** válasza:
85%

"Ha én 1 millió évig élek, és csak az életem 995 ezredik évében teremtek valamit, akkor addig nem is éltem?"

Ha az időt is te teremted, akkor eleve nem tudsz semmit sem leélni.

"akkor a semmi hogyan teremtett valamit a semmi alapján, a semmi törvényeiből?"

Nyilván sehogy, nem véletlen hogy ilyen ostobaságot csak a kreacionisták állítanak, hogy legyen mit szalmabábként használniuk.

2021. szept. 19. 20:40
 88/289 A kérdező kommentje:

Akit érdekel a matematikai logika által levezetett bizonyítás Isten létezésére, annak ajánlom figyelmébe:

[link]

Ezt két elismert matemaikus-programozó professzor dolgozta ki, akik nyilván jobban vágják a matematikát bármelyikünknél.

De végül is ez sem bizonyítás, ez egy axióma, aminek logikus, és logikátlan kimenetele lehet.

2021. szept. 19. 20:42
 89/289 anonim ***** válasza:
66%

Én nem mondtam semmit, ki, vagy mi teremtett, vagy hogyan jött létre valami,mondtam én ilyet?

De tegyük fel, hogy az ősrobbanás magától történt, akkor minden ugyanúgy létrejöhet magától, miért lenne ebben ellentmondás?

"Ha valami örökkévaló, akkor teremt, amikor akar, nem?"

Nem bizony, mert ha képes a teremtésre, akkor a végtelenben azt már meg kellett volna tennie.

2021. szept. 19. 20:42
 90/289 anonim ***** válasza:
66%
Nem egymillió évről beszélünk, hanem a végtelenről, ezt fogd fel.
2021. szept. 19. 20:48
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!