Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valószínűséget akarsz...

Ha valószínűséget akarsz számolni, de semmilyen információd nincs a kérdéses eseménnyel kapcsolatban, akkor 50 százalékos eséllyel fog bekövetkezni?

Figyelt kérdés
2021. márc. 15. 15:09
 91/141 sadam87 ***** válasza:

"Ott van az én korábbi kérdésem a doboz kinyitásával kapcsolatban. Szerinted arra mi a válasz?"

A 25. válaszban leírtra gondolsz? Mert arra ugyanaz a válaszom, mint eddig (és amit mindenki más is leírt): ha nem tudunk semmit, akkor nem tudjuk meghatározni a valószínséget.

Amúgy ott te is azt írtad, hogy nem 50% az esély, szóval most már eléggé elbizonytalanodtam: akkor pontosan mire is vonatkozik a kérdésed???

2021. márc. 16. 12:46
 92/141 sadam87 ***** válasza:

Nem írtam, hogy vannak golyók az elképzelt univerzumban.

2021. márc. 16. 12:46
 93/141 A kérdező kommentje:

"Onnan kezdődik, hogy tudsz-e belőlük értéket számolni"

Miért ne tudnék belőlük értéket számolni? Bármely meterológiai programban meg lehet adni kevés értéket és ugyanúgy jelezni fog valamilyen időt.

2021. márc. 16. 13:21
 94/141 A kérdező kommentje:

"Amúgy ott te is azt írtad, hogy nem 50% az esély, szóval most már eléggé elbizonytalanodtam: akkor pontosan mire is vonatkozik a kérdésed???"

Arra vonatkozik, hogy mennyi, ha nem 50 százalék. Ha nem lehet valószínűséget számolni, akkor pedig arra kérnék választ, hogy legkevesebb mennyi ismerettel kell rendelkezni a valószínűségszámításhoz.

2021. márc. 16. 13:24
 95/141 anonim ***** válasza:
Kérdező, te szándékosan kevered a dolgokat... Nem akarod ezt a dolgot megérteni, csak veszekedni akarsz. Ha már 10-en ugyanazt mondják, akkor el kellene gondolkodnod azon, hogy nem 50% az esélye annak, hogy neked van igazad.
2021. márc. 16. 13:24
 96/141 A kérdező kommentje:

Mondom, ha így van akkor kérem a választ, hogy mennyi ismerettől lehet valószínűséget számolni. És miért pont annyitól.

2021. márc. 16. 13:25
 97/141 anonim ***** válasza:
100%

Csak ismételni tudom magam:

"Ez természetesen függ az adott problémától.

Ez minden mással is így van. Ha egy téglatestnek ismered mindhárom élét, akkor tudsz térfogatot számolni, ha pedig két élét ismered -és mást nem-, akkor nem tudsz térfogatot számolni, és mégsem mondod azt, hogy 50%-os valószínűséggel pontosan 24,25 köbcentiméteres a térfogata..."

2021. márc. 16. 13:27
 98/141 A kérdező kommentje:
De mi lenne, ha valószínűségszámítással kapcsolatos példát hoznál, nem pedig valami egészen más, pontos értékeket igénylő feladatot.
2021. márc. 16. 13:28
 99/141 anonim ***** válasza:
Már egy rakat példát hoztunk fel, de neked egyik sem tetszett...
2021. márc. 16. 13:29
 100/141 A kérdező kommentje:
Csak egyikben se volt megválaszolva, hogy mikortól valószínűségszámítás és mikortól tipp.
2021. márc. 16. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!