Ha valószínűséget akarsz számolni, de semmilyen információd nincs a kérdéses eseménnyel kapcsolatban, akkor 50 százalékos eséllyel fog bekövetkezni?
"Ott van az én korábbi kérdésem a doboz kinyitásával kapcsolatban. Szerinted arra mi a válasz?"
A 25. válaszban leírtra gondolsz? Mert arra ugyanaz a válaszom, mint eddig (és amit mindenki más is leírt): ha nem tudunk semmit, akkor nem tudjuk meghatározni a valószínséget.
Amúgy ott te is azt írtad, hogy nem 50% az esély, szóval most már eléggé elbizonytalanodtam: akkor pontosan mire is vonatkozik a kérdésed???
Nem írtam, hogy vannak golyók az elképzelt univerzumban.
"Onnan kezdődik, hogy tudsz-e belőlük értéket számolni"
Miért ne tudnék belőlük értéket számolni? Bármely meterológiai programban meg lehet adni kevés értéket és ugyanúgy jelezni fog valamilyen időt.
"Amúgy ott te is azt írtad, hogy nem 50% az esély, szóval most már eléggé elbizonytalanodtam: akkor pontosan mire is vonatkozik a kérdésed???"
Arra vonatkozik, hogy mennyi, ha nem 50 százalék. Ha nem lehet valószínűséget számolni, akkor pedig arra kérnék választ, hogy legkevesebb mennyi ismerettel kell rendelkezni a valószínűségszámításhoz.
Mondom, ha így van akkor kérem a választ, hogy mennyi ismerettől lehet valószínűséget számolni. És miért pont annyitól.
Csak ismételni tudom magam:
"Ez természetesen függ az adott problémától.
Ez minden mással is így van. Ha egy téglatestnek ismered mindhárom élét, akkor tudsz térfogatot számolni, ha pedig két élét ismered -és mást nem-, akkor nem tudsz térfogatot számolni, és mégsem mondod azt, hogy 50%-os valószínűséggel pontosan 24,25 köbcentiméteres a térfogata..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!