A tudományok témakörben nem illene a válaszolóknak elismerniük, hogy a fizika nehéz és érthetetlen?
Szerintem aki mélyebben kapcsolatban volt a fizikával, az tapasztalta, hogy a fizika nehéz és érthetetlen.
Ehhez képest ha valaki rá próbál kérdezni pl. a Newton törvények mélyebb tartalmára, akkor a fejéhez vágják, hogy az általános iskolás fizikát se érti (az érvelésük szerint azért, mert a Newton törvények általános iskolás anyag). Tudnék konkrét kérdést is linkelni, de nem teszem, mert akkor ellepnék a kérdésemet azok a válaszolók, akik ott sértegették a kérdezőt, és nem kapnék objektív választ.
Nem csak az a bajom ezekkel a válaszokkal, hogy sértőek, hanem az is, hogy a válaszoló látszólag mélyebb fizikai ismeret nélkül állítja magáról azt, hogy érti a Newton törvényeket.
Felfogtam, elolvastam mi mindennel van bajod, pontosan arra reagáltam.
Borsó a falra.
Már mindenki téged tart hülyének, de te még mindig meg vagy róla győződve, hogy te vagy egyedül értelmes, és te ismered egyedül a fizikát. Persze van olyan, a modern fizikában, amit még maguk a fizikusok sem értenek teljesen, mint mondjuk a kvantumfizika. Ez nem vallás, a tudósok is mindent kétségbe vonnak, és csak azt fogadják el tényként, amire megcáfolhatatlan bizonyítékuk van. De istenem, Newton a 17-18. században élt, már rengetegszer bebizonyították a megfigyelésekből származó, törvényeit.
Ha már mindenki engem néz hülyének, akkor már azért elgondolkodom rajta, hogy lehet, hogy nem az emberiség a hülye, hanem én.
Én is elgondolkodom rajta, csak mikor látom, hogy teljesen másról beszélnek, mint amit én kérdeztem, akkor nyugtázom, hogy mégiscsak ők a hülyék és nem én.
Te is még mindig azt hajtogatod, hogy Newton törvényei be vannak bizonyítva, miközben a háromból legalább 2 törvényt biztosan nem lehet bebizonyítani.
Ezért vagyok meggyőződve, hogy nem én vagyok a hülye, hanem te.
@113 a kérdező mondjuk pont nem Newtont cáfolta.
Csak van egy kis zavar a fejében megértéssel, létezéssel, meg még pár fogalommal kapcsolatban. Emellett meglehetősen nagy arca van, úgyhogy kész a "baj".
No, ez meg a másik. El lehet mondani, hogy hülye vagyok, de azt, hogy Newton állításait hamisnak gondolnám, azt semmiképpen sem.
"Te is még mindig azt hajtogatod, hogy Newton törvényei be vannak bizonyítva, miközben a háromból legalább 2 törvényt biztosan nem lehet bebizonyítani."
Meg az ezután következő mondatod...
Legalább 5válaszban leírtam, hogy Newton törvényeiben mi az, amit megfigyeléssel, kísérletekkel bizonyítottak be...
@72 választ olvasd el még egyszer! És vegyél vissza az arcodból...
A 72-es válaszból is kiderül, hogy nem érted.
Nincs olyan, hogy egy testet erőhatás ér. Hanem definiálunk egy erőhatás nevezetű fogalmat úgy, hogy az mindig jelen legyen a gyorsulás mellett.
Ember, vedd már észre, hogy érdekes módon senki nem ért veled egyet.
Le lehet élni egy életet úgy, hogy eldöntöd, mindenki hülye, csak te nem, de úton-útfélen cáfolatokba botolva nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!