Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A modern természettudomány...

A modern természettudomány mikor fog már végre állást foglalni abban, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés

Ha fenntartjuk Isten létezésének valamennyi lehetőségét - ahogyan a modern természettudomány hallgatólagosan teszi - azzal azt is elismerjük, hogy valahol a Világegyetem távoli részén, egy fel nem fedezett bolygón talán együtt élnek a kentaurok, a manók, a koboldok, meg a sellők. Na, ide vezet az, ha azt mondjuk, hogy Isten létezése nem bizonyítható, és nem cáfolható. A természettudomány pedig nem engedheti meg magának, hogy adjon valamennyi esélyt a mitologikus lények létezésének.

A modern természettudománynak fejlődnie kell, le kell rázni magáról minden babonát. Ha rajtam múlna, talán azt sem engedném, hogy vallasos emberek természettudományos diplomat kapjanak. A vallás ellentétes a tudománnyal, egy igazi tudós nem vizsgálhatja a fosszíliákat úgy, hogy közben abban hisz, hogy Illés prófétat tüzes szekérrel ragadták el a mennybe, vagy hogy Jézus a vizen járt.

A természettudományt mítosztalanítani kell, teljesen mértékben.

2020. jún. 16. 10:22
 81/104 anonim ***** válasza:
Jelentettem is a kérdést, mert látom, hogy provokáció. Kérdeztél valamit, és válaszoltunk. Erre pedig jössz okoskodni, hogy a hit mese és csalás.
2020. jún. 19. 12:05
 82/104 anonim ***** válasza:
13%
Aki szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor majd eljön a maga és az Atya, meg a szent angyalok dicsőségében. Aki azonban megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom Isten angyalai előtt
2020. jún. 22. 08:43
 83/104 Wadmalac ***** válasza:
55%
#82: ez a hozzászólás csak megerősíti a kérdezőt a saját hitében. Nem kellett volna.
2020. jún. 22. 09:35
 84/104 anonim ***** válasza:
16%
És miért? Nem is érted. Arról van szó, hogy aki elutasítja Istent, akkor a Mennyben is elutasítja az ateistát.
2020. jún. 22. 09:37
 85/104 Wadmalac ***** válasza:
67%

Te nem érted.

Ha itt most biblia-idézetekkel beszállsz, csak a vallásgyűlöletét erősíted.

2020. jún. 22. 10:10
 86/104 anonim ***** válasza:
16%
De akkor is. Ha vki tagadja Istent, akkor a Ő is tagadja a valakit.
2020. jún. 22. 10:12
 87/104 Wadmalac ***** válasza:
67%

Itt egy kérdező, akit próbálunk leállítani a hit és vallások elleni mániájában, erre idejössz téríteni.

Ez minimum kontraproduktív, nem gondolod?

2020. jún. 22. 10:23
 88/104 A kérdező kommentje:

Na ettől húzom fel magam. Ide merészel jönni természettudomány rovatba téríteni, egy olyan mihaszna könyvvel, mint a Biblia, ahol azt olvastam, hogy az Isten ártatlan egyiptomi elsőszülötteket végeztetett ki.

Ez nem tudomány, ez mese. Méghozzá a rosszabb fajtából, amit egy gyereknek sosem olvasnék fel. Menj innen hívő, ne írj ide!

2020. jún. 22. 12:38
 89/104 anonim ***** válasza:
5%
A tudomány is mese.
2020. jún. 22. 12:40
 90/104 Wadmalac ***** válasza:

Na erről beszéltem. Kész, ki lehet szállni minden józan gondolkodásúnak, innentől csak a két fanatikus szélsőség szájtépése jön.

R.I.P.

2020. jún. 22. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!