A modern természettudomány mikor fog már végre állást foglalni abban, hogy Isten nem létezik?
Ha fenntartjuk Isten létezésének valamennyi lehetőségét - ahogyan a modern természettudomány hallgatólagosan teszi - azzal azt is elismerjük, hogy valahol a Világegyetem távoli részén, egy fel nem fedezett bolygón talán együtt élnek a kentaurok, a manók, a koboldok, meg a sellők. Na, ide vezet az, ha azt mondjuk, hogy Isten létezése nem bizonyítható, és nem cáfolható. A természettudomány pedig nem engedheti meg magának, hogy adjon valamennyi esélyt a mitologikus lények létezésének.
A modern természettudománynak fejlődnie kell, le kell rázni magáról minden babonát. Ha rajtam múlna, talán azt sem engedném, hogy vallasos emberek természettudományos diplomat kapjanak. A vallás ellentétes a tudománnyal, egy igazi tudós nem vizsgálhatja a fosszíliákat úgy, hogy közben abban hisz, hogy Illés prófétat tüzes szekérrel ragadták el a mennybe, vagy hogy Jézus a vizen járt.
A természettudományt mítosztalanítani kell, teljesen mértékben.
És akkor mi van?
Téged ugye az igazság érdekel.
Ezért érdemes pl. annak is utánanézni, hogy mi volt a 10 csapás. Annak is mindnek megvan a magyarázata.
Na és mit fogsz csinálni kérdező amikor a covid fog elvinni téged és aztán Jézus elé kerülsz? Tudom nem hiszel Bennük, de bármi lehetséges... És a vallás összehoz embereket, és nagy társaságot
Mint a gyülekezet.
És a Ne gyilkolj, tisztelt a szülőket parancs is csak egy mese a számodra? =(
a természettudomány már válaszolt
A hangya, ki társadalomban él, számára az ember és tevékenysége olyan komplex, mintha mi istenek lennénk hozzá képest. mégis mindkettőnknek van agyagcseréje, eképpen aki azt állítja hasracsapva hogy van olyan értelmes, létező lény, akinek nincs anyagcseréje, halhatatlan, mindenható, a semmiből alkot valamit, na az aki ilyet állít akármilyen bizonyíték nélkül, az teljesen elmebeteg! gyermeki tudatlan fantázia gondolhatja, hogy van egy lény, aki csodákat hoz létre, életben marad az űr hidegében, vákuumában, és a semmiből valamit tud teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!