Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért hagyta történelem során...

Miért hagyta történelem során mindig az empatikus, jóérzésű többség, hogy egy érzéktelen kisebbség alakítsa számukra a földi életet?

Figyelt kérdés

Például itt vannak napjaink is. A többség empatikus ember és egy jobb világban szeretne élni, ahol a fő értékek emberiek és nem olyanok mint amelyek manapság dominánsak, mint például a siker, a birtoklás, az anyagiak stb.

Van egy nem empatikus, érezni képtelen, ám sikerre erős motivációt érző (pszichopatákhoz hasonlítható) kisebbség és ezek szabják meg az irányt, a társadalmi szabályokat és ez rá van kényszerítve a hétköznapi, jóérzésű, normális emberekre.

Miért hagyják, hogy ez az alja kisebbség alakítsa az ő életüket és miért nem állnak fel, taszítják le őket és alakítanak ki egy olyan világot amelyben ők szeretnének élni?

2020. okt. 8. 10:44
 71/97 anonim ***** válasza:

Igen a társadalmi szabályokat figyelembe kell venni, ez hol a picsába baj?

Anarchiát akarsz?

Az rohadtúl nem jó.

Egy társadalomnak kell hogy legyen értékrendje, és ha van egy értékrend, lessznek abban a rendszerben sikeresebben alkalmazkodók és kevésbé...

Mert így működik a világ.

Ha nem így működne rohadt veszélyes hely lenne.

2020. okt. 8. 15:13
 72/97 anonim ***** válasza:
55%

Még mindig nem fogja fel! "ha holnaptól nem gyártana autót..."

A TE boldogságodhoz nem szükségez! 7oldal óta nem bírod felfogni, hogy mások mást szeretnek, mint te? Ááá, nem is, valójában ők is ugyanazt szeretik, mint én, ugyanolyan az értékrendünk, csak az elnyomó hatalom elterelte az elméjüket! .... :DDD

2020. okt. 8. 15:17
 73/97 anonim ***** válasza:
59%

Musk azért gyárt autót, mert az érdekli.... nem a rendszert őt.

Ha más érdekelné mást fejlesztene, és messze jövedelmezőbb cége lehetne.

Azért égeti a pénzdüt a space-x be mert az érdekli, és ezt senki nem várja el tőle.

Milyen érdekes, egy senki volt, de a megfelelő kitartással, és nem kevés tehetséggel, azt érte el, amit akart, egy közember aki beleszolhat a világba....

M

Milyen érdekes, csak akarni, és tenni kell érte, és megteheti.

Te is megteheted kérdező, csak tegyél érte. Igen kompromisszumokat kell majd kötnöd, de erre azért van szügség, mert rajtad kívül más is létezik, akiknek szintén vannak igényei, és ebből a sok igény egyvelegéből születik meg a társadalom és a rendszer.

Valójában a sikeres emberek nagyon is figyelnek mások értékeire, és ezt figyelembe véve válnak sikeressé, nem úgy mint te, aki nem akar részt venni a társadalomban, de mégis elvárja hogy a társadalom figyeljen rá.

Végtelenül önző és egoista vagy, és gőgös.

2020. okt. 8. 15:29
 74/97 A kérdező kommentje:

72

Ez nem feltétlen így működik. Nagyon sok termék van ami az embernek még eszébe sem jutott volna, hogy neki esetleg szüksége lett volna olyasmira.

És mégis, kifejlesztették, legyártották őket, majd agresszív reklámmal meggyőzték őket, hogy életük milyen szegény lenne, ha nem vásárolnák meg azt!

Nekem senki ne mondja, hogy az a sok szar amit megvesznek az emberek, azért veszik meg mert valós igényük lenne rá! Dehogy! Az érzékeikre hatnak, visszaélnek az emberi psziché gyengeségeivel és úgy sózzák rájuk azt a sok haszontalan szart.

És ne hibáztasd azt aki megveszi! Hanem azt aki ravasz módon eladja neki, mert tudja milyen trükkökkel lehet rászedni a semmit nem gyanító személyt! Így működik a társadalmat amit annyira szeretsz!

Na, én ilyen társadalomban nem szeretnék élni! Olyanban viszont igen, amelyikben az eladó valóban olyan terméket ad el amiről szent meggyőződése, hogy jobb lesz vele az élete a vásárlónak és segíteni fog neki.

2020. okt. 8. 15:29
 75/97 anonim ***** válasza:
Remek. Akkor elmondhatjuk neked: nincs ilyen társadalom, és nem is lesz. Remélem ennyi elég lesz, pá. Ja, és menj pszichológushoz.
2020. okt. 8. 15:34
 76/97 A kérdező kommentje:

75

Nagyon brutálisan kijönnek a pszichopátiás tünetek nálad. Nem is álcázod, pedig azért ennyire nyiltan ritkán vállalják fel.

2020. okt. 8. 15:40
 77/97 anonim ***** válasza:

XD lepszichopatázza azt ski mem ért vele eggyett.

Kétdező te fájdalmasan intoleráns és roszhisuemű ember vagy, valószínűleg antiszociális személyiségzavarral.

2020. okt. 8. 15:45
 78/97 anonim ***** válasza:

Ezt jó tudni. Van egy pszichológus ismerősöm, majd megkérdezem őt, hogy pszichopata vagyok-e:D

[link]

Ezt olvasd el. kb. minden tünete illik rád.

2020. okt. 8. 15:46
 79/97 A kérdező kommentje:

77

Nem azért mert nem ért egyet :) Hanem a lejárató technikái miatt :)

Elküld például pszichológushoz, csak mert nem értek vele egyet. Ez tiszta pszichopata viselkedés. Meg a személyeskedés is egyébként annak érdekében, hogy a te nézőpontod nyerjen.

Én egyébként ezeken már nagyon könnyen átlátok és csak megmosolyogtat. Engem csak az érvek érdekelnek és nem szoktam belemenni személyeskedésekben. A pszichopatát egyébként komolyan gondoltam, nem csak sértegetésnek szántam. Ha csinálna egy tesztet tuti kijönne.

2020. okt. 8. 15:48
 80/97 A kérdező kommentje:

78

A nárcisztikusok, amint a cikked is leírja áldozatok. Valószínű egy pszichopata apa, anya vagy rokon áldozatai aki őket gyerekkorban bántja. Alapvetően jónak születnek csak kialakul bennük a védekezési mechanizmus.

A pszichopaták pedig alavetően gononsznak születnek, senki nem provokálja ki belőlük az a viselkedésmódot ami megfigyelhető. Ilyennek születnek, kártékonynak, ártalmasnak és veszélyesnek. Nagyon vigyázni kell velük!

2020. okt. 8. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!