Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért hagyta történelem során...

Miért hagyta történelem során mindig az empatikus, jóérzésű többség, hogy egy érzéktelen kisebbség alakítsa számukra a földi életet?

Figyelt kérdés

Például itt vannak napjaink is. A többség empatikus ember és egy jobb világban szeretne élni, ahol a fő értékek emberiek és nem olyanok mint amelyek manapság dominánsak, mint például a siker, a birtoklás, az anyagiak stb.

Van egy nem empatikus, érezni képtelen, ám sikerre erős motivációt érző (pszichopatákhoz hasonlítható) kisebbség és ezek szabják meg az irányt, a társadalmi szabályokat és ez rá van kényszerítve a hétköznapi, jóérzésű, normális emberekre.

Miért hagyják, hogy ez az alja kisebbség alakítsa az ő életüket és miért nem állnak fel, taszítják le őket és alakítanak ki egy olyan világot amelyben ők szeretnének élni?

2020. okt. 8. 10:44
 41/97 anonim ***** válasza:

Kérdező, belőled hiányzik az empátia, a saját érzékenységedet azonosítod az empátiával, pedig a kettő nem egészen ugyan az.

A világ nem árt senkinek, senkinek az élete, legalábbis a mi kultúrkörünkben nincs akadályoztatva semmilyen rendszer álltal.

2020. okt. 8. 13:52
 42/97 anonim ***** válasza:
37 Igen, de ezeket a kérdezőnek címeztem, ő kritikusan, kvázi "kívülről" szemléli a fogyasztói magatartást és manipulációt. Őt ki akadályozza meg abban, hogy a lehetőségeihez képest megpróbálja kivonni magát a fogyasztói társadalomból? Kitagadják a szülei, ha úgy dönt, hogy nem követi a lakás-kocsi-család-nagyobb lakás-nagyobb kocsi-... típusú életpályát? Elfordulnak tőle a barátai? (valóban barátok az ilyenek?) Nincsenek kevésbé kompetitív szakmák, a létnek értelmet adó és társadalmilag hasznos szakmák és elfoglaltságok? Nincs ad-blocker, nincs kikapcs gomb a televízión, nincsenek olyan helyek, ahol nem találkozni óriásplakátokkal?
2020. okt. 8. 13:52
 43/97 A kérdező kommentje:

38

Neked mi érdeked fűzödik a rendszerhez? Mert látszólag nagyon a pártján vagy. Miért vagy ennyire elfogult a rendszert illetően? Tessék, erre komolyan kíváncsi vagyok.

És ha eddig nem jött le...engem nem érdekel a siker, nem vagyok sikerorientált, mert szerintem nem azért vagyunk a földön. Vannak annál szebb, magasztosabb dolgok is, de csak egyes emberek számára, akiket megáldott a sors az azokat értékelni tudással. Mert aki nem tud mást értékelni az nem értheti meg, az fogyatékosságban szenved.

2020. okt. 8. 13:53
 44/97 anonim ***** válasza:

Fogd már fel, hogy a többségnek nem az a jó, amit te akarsz!

Nem egyezik meg az értékrendetek, nem ugyanazt akarjátok!

Valójában te is csak magadnak akarsz jót, de emellett megpróbálod ráerőltetni másra a te értékrended, és ezt olyan álcába öltöd, mintha jót akarnál cselekedni... Fenéket! Tisztán látható, hogy a nárcisztikus személyiségzavar több tünetét is produkálod. Csak magamat tudom ismételni: fordulj szakemberhez, mert egyre mélyebbre süllyedsz.

2020. okt. 8. 13:54
 45/97 A kérdező kommentje:

42

Igen, komoly hátrányaid származnak abból, ha a céljaidat nem hozod összhangba az épp érvényben levő, domináns értékekkel. Igen, a barátok, család is elhagyhat. Nem nehéz ezt belátni, elég csak téged venni példának, te is az olyanokat mint én, kiüznéd a társadalomból. Szabadságról áradozol, holott nincs benned egy minimális mértékű tolerancia. Az empátia fogalma ismeretlen számodra, csak egy üres szó.

2020. okt. 8. 13:55
 46/97 A kérdező kommentje:

44

Oké tehát a többséget képviseled? Ehhez nem kis arcátlanság kell, hogy így kisajátítod a többség akaratát. Igazi szerotoninfüggő, siker és hatalomorientált, nárcisztikus személy benyomását kelted. Hadd döntse el már mindenki maga, hogy mik lennének számára a legfontosabb értékek!

2020. okt. 8. 13:59
 47/97 anonim ***** válasza:

"Azért mert, bármennyire is meglepő én nem csak magamra gondolok. Az empatikus emberek azt szeretnék, hogy mindenkinek jó legyen. Ezt lehetetlen megérteni számodra, mert hiányzik ez belőled. Így csak támadni, vagdalkodni tudsz."

Hát akkor vedd figyelembe, hogy nekem az a jó, ha vagdalkozhatok. Ha én nem vagdalkozhatok, az nekem nem jó. Azt mondod, hogy neked, mint empatikus embernek, fontos, hogy mindenkinek jó legyen. A mindenkibe én is beletartozok. Hát akkor legyél szíves hagyni engem vagdalkozni.

Leesett? Nincs olyan, hogy mindenkinek jó. Minden közösségben van egy értékrendi konszenzus, lehetetlen, hogy mindenki egyéni értékrendjéhez tökéletesen passzoljon, ugyanakkor többé-kevésbé mindenki számára elfogadható. Akinek nem elfogadható, az saját magát veti ki a közösségből.

2020. okt. 8. 14:01
 48/97 A kérdező kommentje:

44

Te tipikus példája vagy annnak az embertípusnak akiről beszélek és akik a történelem során annyi szenvedést okoztak az emberiségnek. Ezért is vagy így feldühödve, ezért is támadsz, ócsárolsz, próbálsz lejáratni. Mert ez a ti fegyveretek. Nem a megértés, nem a szeretet, nem a segítőkészség. A lejáratás, nyilvános megszégyenítés...pont ezekkel a fegyverekkel jutottak a legfenti pozíciókban a pszichopátiás spektrumon levő emberek, mert a normális, szeretni tudó embereket könnyen legyőzték az ilyen alantas fegyverekkel.

De épp ez a kérdésem. Miért hagyják a jó emberek, hogy az ilyen mihaszna, magának való és jellemtelen emberek szabják meg az irányt, alakítsák világukat?

2020. okt. 8. 14:02
 49/97 anonim ***** válasza:

45 "Igen, komoly hátrányaid származnak abból, ha a céljaidat nem hozod összhangba az épp érvényben levő, domináns értékekkel. Igen, a barátok, család is elhagyhat. Nem nehéz ezt belátni, elég csak téged venni példának, te is az olyanokat mint én, kiüznéd a társadalomból. Szabadságról áradozol, holott nincs benned egy minimális mértékű tolerancia. Az empátia fogalma ismeretlen számodra, csak egy üres szó."

Még egyszer: mi az alternatíva, mit csináljak veled? (én javasoltam a tanyát és az állattenyésztést ugyebár) Adjak inkább lakhatást egy békásmegyeri tízemeletesben? Toljalak be egy multihoz? Toljalak be a közszférába? Aligha hiszem, hogy bármelyiktől is boldog lennél. Barátkozzunk, üljünk össze egy sörre, menjünk együtt koncertre? Ekkora világnézeti eltéréssel szerinted jól éreznénk magunkat együtt?

Hát akkor?

2020. okt. 8. 14:04
 50/97 A kérdező kommentje:

47

De arról beszélek, hogy ez az értékrendi "konszezus" nem konszezus hanem kevés ember által kitalált és a többségnek úgy lett tálalva, hogy vagy követed vagy lelépsz!

És az ilyen berendezkedés ellen vagyok én. A magadfajták ellen vagyok én!

Azt mondtam, hogy azt szeretném, hogy mindenkinek jó legyen, kivéve a pszichopátiás spektrumon levő, sikert egyetlen értéknek tekintő, magadfajta embereknek.

Azt szeretném, hogy a magadfajták életük végéig bosszankodjanak és irigykedjenek a szépet és jót, szeretetet kis dolgokban is megtalálni tudó emberekre! Mert azt érdemlitek!

2020. okt. 8. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!