Miért hagyta történelem során mindig az empatikus, jóérzésű többség, hogy egy érzéktelen kisebbség alakítsa számukra a földi életet?
Például itt vannak napjaink is. A többség empatikus ember és egy jobb világban szeretne élni, ahol a fő értékek emberiek és nem olyanok mint amelyek manapság dominánsak, mint például a siker, a birtoklás, az anyagiak stb.
Van egy nem empatikus, érezni képtelen, ám sikerre erős motivációt érző (pszichopatákhoz hasonlítható) kisebbség és ezek szabják meg az irányt, a társadalmi szabályokat és ez rá van kényszerítve a hétköznapi, jóérzésű, normális emberekre.
Miért hagyják, hogy ez az alja kisebbség alakítsa az ő életüket és miért nem állnak fel, taszítják le őket és alakítanak ki egy olyan világot amelyben ők szeretnének élni?
28
"Ez a tipikus hozzáállás, ami jellemzi a vezető réteget is, hogy akinek nem tetszik az húzzon tanyára. Na az ilyen magatartású, empátiamentes, magának való emberek miatt is született meg a kérdés. És ez is azt bizonyítja, hogy nagyon aktuális a kérdés és valós a probléma. Akiknek ez az állapot megfelel, azok nyilván a tanyára űznék, kiközösítenék a másként gondolkodókat, ahelyett, hogy egy jobb, méltányosabb rendszer építésében segítkeznének nekik. Mert nekik nincs igényük a méltányosságra, ezért ellenséget látnak bennünk."
A vak is látja, hogy képtelen vagy megtalálni a helyedet a hétköznapi emberek társadalmában, az emberek jelentős részét nem szereted, erkölcsileg megveted. Mi az alternatíva? Tízmillió ember idomuljon hozzád?
31
Én ezt nem így látom. Én a többségről beszéltem. A többségnek nincs igénye arra amit egy kisebbség irányként megszab.
A történelem során sem volt igénye a többségnek a vérontásra, azt egy szűk elmebeteg rétegért tették.
Manapság nincs annyi vérontás mivel az atombombák miatt nem lenne győztes, irónikus módon egy ilyen félelmetes gyilkológép hozta el a viszonylagos békét, egyelőre. De a vezető rétegek minden bizonnyal ugyanolyan beállítottságúak mint régen.
Ott a bizonyítékom számodra...a világtörténelem. Persze azzal fogsz jönni, hogy a gyilkosság az emberbe kódolva van.
Én meg azzal jövök, hogy nincs. Alapvetően a béke és szeretet van kódolva az emberekbe, de egy szűk rétegért mindig kivetkőztek önmagukból.
Ennek okát szeretném feltárni!
33
Én meg sajnállak. És félelmetesnek talállak, mert nem vélek felfedezni emberit benned. Csak röhögj, az a rosszindulatúak fegyvere!
"Én ezt nem így látom. Én a többségről beszéltem. A többségnek nincs igénye arra amit egy kisebbség irányként megszab."
Akkor hogy a fenébe nem találsz egy csoportot, akik körében boldog vagy?
"Ki erőszakolja rád, hogy az anyagiakat tekintsd elsődlegesnek? Ki akadályozza meg, hogy a békés, boldog életet tűzd ki célodnak?"
Ez nem így van, a növekedésre és anyagi javak hajszolására épülő rendszerben a minimális létfeltételek megteremtéséért is olyan mértékben alkalmazkodni kell a rendszerhez, hogy igazából nincs meg a döntési szabadságod. Abban meg főleg nincs döntési szabadságod, hogy születésedtől fogva bombázzanak-e olyan marketingcélú üzenetekkel, amiknek a fő célja, hogy elégedetlen ember legyen belőled, aki a fogyasztásban keresi az elégedetlenségére az orvosságot. Szóval emiatt a legtöbb ember el sem jut odáig, hogy egyáltalán felmerüljön benne, hogy esetleg nem az anyagiakat kellene elsődlegesnek tekinteni.
A kérdező, csak szimplán sikertelen, és ezt roszhiszeműségfel próbálja kompenzálni.
Könnyebb a rendszert szidni, mint elfogadni, hogy bennünk van a hiba.
A világunk nem rosszindulatú, a vezetői réteg sem.
De mindig könnyebb lessz rájuk újjal mutogatni.
Ez azért már inkább szánalmas, mint vicces. Itt előadod a nagyhalált, de hiába kérjük, képtelen vagy konkrétumot említeni, össze-vissza beszélsz, stb. Kész...
HÁNYSZOR MONDJUK MÉG EL:te a kisebbségbe tartozol. NEM ti vagytok a többség, senki nem szab meg semmilyen irányt, ha akarsz, élhetsz egy hozzád hasonlóval egy tanyán vagy a kertvárosban, vagy ha nem zavar a zaj, a Blahán is, és élhetsz csak a családodnak, mint ahogy már említették is mások. A többséget érdekli a pénz, a jó munka, a karrier, a hatalom, ÉS a család. Ennek egyébként SEMMI köze a háborúkhoz, te kevered mindig ide, de legyen: nem, senkinek nem volt igénye vérontásra, ellenben a háborúval nyerhető javakra igen. Az emberek nem a vezetőikért vettek részt a háborúkban, hanem pénzért, földekért, hazaszeretetből, ideológiák mentén, vagy félelemből. Egy köznapi ember kevésbé jutott hozzá a háborúk pozitívumaihoz, pl. egy hódításhoz, nem nagyon érezte meg, ez összességében nézve volt láthatóan pozitív pl. a gazdaságra egy ipari terület megszerzése. Az ember igyekszik olyan dolgokat tenni, melyek társai és/vagy önmaga számára pozitívak. ENNYI. Ha valaki a munkáját szereti, akkor azt csinálja egész nap, ha a családját, akkor velük van. Fogadd már el, basszus, hogy nem mindenki olyan, mint te! Arra egyébként kíváncsi lennék, hogy hol van a béke és a szeretet kódolva az emberbe:DDDD
Egyébként javaslom 31 elolvasását. Mit akarsz, az emberek többsége hozzád idomuljon? Mert ők nem veled értenek egyet, láthatóan nem olyanok mint te, nem azok a dolgok fontosak számukra, mint számodra. Akkor mit akarsz? Két dolog lehetséges:-vagy idomulsz a többséghez
-vagy elvonulsz a többségtől távolra.
És fordulj szakemberhez, mert elég erőteljes nárcisztikus hajlamot vélek felfedezni benned...
36
Azért mert, bármennyire is meglepő én nem csak magamra gondolok. Az empatikus emberek azt szeretnék, hogy mindenkinek jó legyen. Ezt lehetetlen megérteni számodra, mert hiányzik ez belőled. Így csak támadni, vagdalkodni tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!