Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért hagyta történelem során...

Miért hagyta történelem során mindig az empatikus, jóérzésű többség, hogy egy érzéktelen kisebbség alakítsa számukra a földi életet?

Figyelt kérdés

Például itt vannak napjaink is. A többség empatikus ember és egy jobb világban szeretne élni, ahol a fő értékek emberiek és nem olyanok mint amelyek manapság dominánsak, mint például a siker, a birtoklás, az anyagiak stb.

Van egy nem empatikus, érezni képtelen, ám sikerre erős motivációt érző (pszichopatákhoz hasonlítható) kisebbség és ezek szabják meg az irányt, a társadalmi szabályokat és ez rá van kényszerítve a hétköznapi, jóérzésű, normális emberekre.

Miért hagyják, hogy ez az alja kisebbség alakítsa az ő életüket és miért nem állnak fel, taszítják le őket és alakítanak ki egy olyan világot amelyben ők szeretnének élni?

2020. okt. 8. 10:44
 51/97 anonim ***** válasza:

50 "De arról beszélek, hogy ez az értékrendi "konszezus" nem konszezus hanem kevés ember által kitalált és a többségnek úgy lett tálalva, hogy vagy követed vagy lelépsz!"

Akkor újra megkérdezem: ha úgy látod, a többség nem ilyen, hanem hozzád hasonló értékrendű, akkor miért nem találsz olyan csoportot, akik körében boldog vagy? Vagy akár még ha nem is a többség, hanem csak egy (szerinted) "kivetett" kisebbség gondolkozik úgy, mint te: miért nem találtok egymásra, alapítotok kommunát, vagy legalább valami klubot, ahol esténként találkozhattok, jól érezhetitek magatokat? Ez a mindenki vs. jómagam hozzáállás nem vezet sehova!

"Azt mondtam, hogy azt szeretném, hogy mindenkinek jó legyen, kivéve a pszichopátiás spektrumon levő, sikert egyetlen értéknek tekintő, magadfajta embereknek.

Azt szeretném, hogy a magadfajták életük végéig bosszankodjanak és irigykedjenek a szépet és jót, szeretetet kis dolgokban is megtalálni tudó emberekre! Mert azt érdemlitek!"

Te vagy az empátia világbajnoka, tényleg.

2020. okt. 8. 14:10
 52/97 anonim ***** válasza:
Hagyjátok. Nem fogja megérteni, ha eddig sem sikerült neki. Csak egy troll.
2020. okt. 8. 14:10
 53/97 anonim ***** válasza:

"Azt szeretném, hogy a magadfajták életük végéig bosszankodjanak és irigykedjenek a szépet és jót, szeretetet kis dolgokban is megtalálni tudó emberekre!"

Kívánom, hogy találd meg a szépet és jót és légy vele boldog. Komolyan.

De ahhoz keresni kéne. Azzal, hogy itt ekézel mindenkit, nem leszel előrébb.

2020. okt. 8. 14:11
 54/97 A kérdező kommentje:

51

Akkor újra megkérdezem: ha úgy látod, a többség nem ilyen, hanem hozzád hasonló értékrendű, akkor miért nem találsz olyan csoportot, akik körében boldog vagy?"

Azért mert mások is boldogtalanok. Mert olyan célokat kell űzniük amelyek nem kompatibilisek velük. De nincsenek olyan alternatíváik amelyeket üzve kiteljesedhetnek, boldogak lehetnek.

2020. okt. 8. 14:14
 55/97 A kérdező kommentje:

53

De nem ekézek mindenkit :) Ez ismét egy techika amivel lejáratni szokták az embert :)

Figyelj, én szeretném ,hogy egy már már ideális, utopisztikus társadalomban éljünk és szerintem erre a többségnek igénye is lenne, vevő lenne rá.

Akkor miért nem élünk ilyen társadalomban, ha mindenki szeretné?

Akaratlanul is arra gondolok, hogy belső akadályozó tényező van...vagy közülünk valók akadályoznak meg ebben... mert mi vagyunk a Föld legerősebb élőlénye, más élőlény nem akadályozhat meg minket ebben. Tehát vagy az emberek egy csoportja, vagy egy magasabb rendű intelligencia irányítja a dolgok menetét...ami eléggé valószínűtlen. Tehát marad az ember!

2020. okt. 8. 14:17
 56/97 anonim ***** válasza:
Kezdem magam úgy érezni, mint a 2000-es évtizedben emo zenéket hallgatva. Nem tom, mit akarok, csak szar a világ, mert öö izé.. szar és kész.
2020. okt. 8. 14:18
 57/97 A kérdező kommentje:

"Akkor miért nem élünk ilyen társadalomban, ha mindenki szeretné?"

Ezt kiegészítve...azért mert egyes emberekben van hatalomvágy.

És ez nem olyan tulajdonság ami minden emberben megvan. Bennem nincs, tehát egy kivétel már van, és feltételezem, hogy még sokan vannak akikben nincs meg.

De ugyanakkor sokakban megvan és emiatt késztetést éreznek arra, hogy mások felett álljanak, hatalmi pozíciókat töltsenek be. És ez a hatalomvágy ami megakadályozza az a társadalmi berendezkedést ami már paradicsomi lehetne. De senki ne mondja nekem, hogy minden ember ilyen mert nem hiszem el!

2020. okt. 8. 14:20
 58/97 A kérdező kommentje:

56

Oké megint beszóltál :) Ott a pont!

Add csak magad

2020. okt. 8. 14:22
 59/97 anonim ***** válasza:
Na és mik a terveid a jövőre nézve? Itt vagy x éves, hátra van még mondjuk (80-x) év a földi pályafutásodból, nem lenne túl jó végigbúslakodni, inkább ki kéne hozni belőle a körülmények közt lehetséges legboldogabbat. Mit fogsz ezért tenni?
2020. okt. 8. 14:25
 60/97 A kérdező kommentje:

59

Figyelj, senkinek nem kell gondoskodnia rólam. Már 10 éve önálló vagyok, jól kersek, párom van, megtakarításom van. De ez nem hozta el a hőn áhított boldogságot, elégedettséget. Akkor szerinted most mihez kezdjek?

Ezért elkezdtem mélyebbre ásni magamban, és rájöttem, hogy amit látom magam körül az nem tetszik. Nem helyes. Nem mindig igazságos és méltányos. Ezért elkezdtem olyan alapítványoknak adakozni, amelyeknek jótékony céljai vannak. De annyi pénzem azért nincs, hogy nagy befolyással legyek a világra. És ezeknek az alapítványoknak sincs. Akiknek nagy befolyásuk van a világra, azok nem gondolkodnak ennyire jótékony célokban.

Tehát az egész kürölöttem lévő világ zavar. Annak a hiányosságai. És mert nincs összhangban azzal, amire alapvetően (szerintem) egy átlagos embernek igénye lenne.

2020. okt. 8. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!