Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért olyan idegen az Alföld...

Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától?

Figyelt kérdés

Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától? Kb. 2 millió ember él ott, megtanult magyarul is, de genetikailag és antropológiai kinézetre elég balkáni vagy keleti szláv népekre emlékeztető arcok vannak, gyakori a romános kinézet is.

Egy jó tudományos igényeeségű mű erről:

[link]

2020. ápr. 20. 14:22
 81/103 A kérdező kommentje:

"Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától?"

Ez a topic CÍME. Senki nem állította hogy genetikáról szól majd egy rendszerváltás előtti könyv, mivel a könyv címe sem enged következtetni arra amit mondtál. A könyv pedig alátámasztotta, hogy telejesen eltérő az alföldi kultúra, mint egy másik civilizáció. Tehát elértem a célomat vele.

Alföld történelmileg mindig is egy felcsúszott É-Balkán volt a közép-európai magyar Királyság testében. Mintha az ember másik országban járna.

2020. ápr. 24. 19:31
 82/103 sadam87 ***** válasza:
100%

"Egyik térképen sincsen közel a magyarokhoz a balkán színesbőrű népei"

Mondjuk - ahogy korábban is bemutattam - az általad linkelt képek közül elég sokon van (főleg szerbek bosnyákok). (Megjegyzem, a "színesbőrű" kifejezés elég nehezen értelmezhető itt számomra, de legalább van egy kis finom rasszista kicsengése - ismét.)

"NEm jó térképet néztél."

Az vicces, mert ezt a térképet TE linkelted be (ráadásul kétszer, mindkétszer azzal a megjegyzéssel, hogy egy nagy DNS teszteltető cégtől van). Az érvelésben elég komoly gondjaid vannak.

"Senki nem beszélt még genetikáról az témanyitó hozzászólásban"

Ehhez képest te írod a "kérdéshez" kapcsolód leírásban:

"Kb. 2 millió ember él ott, megtanult magyarul is, de genetikailag és antropológiai kinézetre elég balkáni vagy keleti szláv népekre emlékeztető arcok vannak, gyakori a romános kinézet is."

Hadd emeljem ki a lényeget:

"de genetikailag és antropológiai kinézetre"

Genetikailag. Te magad írsz genetikáról. Rögtön az elején. Amit egyébként semmivel nem támasztasz alá (többszöri kérésre sem). Ehhez szerintem semmit nem kell hozzá fűzni.

"Még most sem látom az ellentmondást, kérlek segíts!"

A választ ("NEhéz megmondani mert genetikailag szinte egy nép a szerb és a román.") arra a kérésre írtad, hogy akkor döntsed el képek alapján (kinézet alapján), hogy szerbek vagy románok vannak rajta. Így már remélem látszik az ellentmondás.

2020. ápr. 25. 14:18
 83/103 A kérdező kommentje:
Az alföldiek a balkáni népekhez állnak legközelebb, nem a közép európaiakhoz. Ezt pedig géntérképpel is bizonyítottam, valamint azt is hogy sötétebb az átlagos pigmentációjuk.
2020. ápr. 25. 14:32
 84/103 sadam87 ***** válasza:

"Az alföldiek a balkáni népekhez állnak legközelebb, nem a közép európaiakhoz. Ezt pedig géntérképpel is bizonyítottam,"

Melyikkel?

2020. ápr. 25. 14:41
 85/103 A kérdező kommentje:

Nehéz vitatkozni olyannal aki ennyire memóriazavaros.

Na nyissad már meg ezt a térképet:

[link]

2020. ápr. 25. 15:09
 86/103 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez a térkép már a 6. kommentben meg lett cáfolva. Memóriazavaros vagy, kérdező?
2020. ápr. 25. 15:18
 87/103 anonim ***** válasza:

Leírtam. A 6. kommentben.

Visszaolvasni is lusta vagy?

2020. ápr. 25. 15:29
 88/103 A kérdező kommentje:

"Na és ezt honnan szedted. Mert én az eupedia oldalon (ahonnan elvileg a kép származik) nem találtam meg (persze lehet, hogy azóta eltávolították). Ellenben a kép felirata etnikai csoportokra vonatkozik, ami viszont nagyon nem egyenlő a genetikai háttérrel."

NAhát a hatos hozzászóló Sadamka alatt is te nyomulsz kedves névtelen? Ez egy Freudi elszólás volt részedről. Mind1 most legaláb kiderült.

De ez egy genetikai térkép, amely genetikai statisztikák alapján ábrázolja a domináns főbb európai csoportokat, azért nem láthatsz nemzeti határokat sem igazán nemzeteket rajta.

2003-2004 körül kezdtem foglalkozni populációgenetikával, talán első oldalam kezdetekben az Eupedia volt. És igen, ez a térkép az Eupedián volt rajta.

2020. ápr. 25. 15:43
 89/103 A kérdező kommentje:

Így már minden világos, érthetőek a motivációid, a baloldali internacionalizmusod és egalitárius ideológiai beszűkültséged még a valóságtagadás árán is :)))

Te egy fajta modern arab vagy aki éppen integrálódni akar, és a gonosz jobbos eszmék ebben gátolnak....

2020. ápr. 25. 15:50
 90/103 sadam87 ***** válasza:

Akkor leírom még egyszer, hátha most átmegy: ez minden valószínűség szerint nem egy genetikai térkép. Ezt már leírtam a 6. válaszomban is. Már a felirata és az elnevezései sem erre utalnak. Nem adtál meg forrást is hozzá. Márpedig ez a térkép (legalábbis nyilvánosan) nem érhető jelenleg el csak a pinteresten és más hasonló oldalakon. (Ez mellesleg erősen megnöveli a gyanúmat, hogy a "DNS tesztelős oldalakról származó" térképeidet is hasonló helyekről szerezted be. Mondjuk ezt azt is magyarázná, hogy miért szerepelnek egy térkép különböző kommentjeidben különböző cégek műveként feltüntetve. Persze ez nyilván csak egy gyanú, bizonyítani nem tudom, te te sem bizonyítottad az ellenkezőjét.) Nem lehet tudni, mi alapján osztották be népcsoportokra a térképet, így nehéz bárhogy is értékelni. (Mellesleg megjegyzem, a szlovákokat a térkép pont a csehekkel, osztrákokkal, nyugat-magyarországiakkal rak egy csoportba (igaz, Kárpátaljával is), szóval ha még el is fogadnám, hogy ez egy genetikai térkép (mint ahogy nem hiszem) akkor pont egy másik állításodat cáfolod meg vele.

Az külön vicces, hogy te érvelsz megfelelő forrásokkal egy másik vitában, miközben itt egyetlen tisztességes forrást (azaz olyat, ahol pontosan, lekövethetően fel volt tüntetve az eredet) a genetikai érveid mellett nem tudtál felhozni.

Na, mindenesetre visszaértünk a vita elejére, bizonyíték az állításodra (az alföldiek genetikailag jelentősen eltérnek a magyarság többi részétől) 0. Én ezt a vitát (na jó, "vitát", hiszen túl sok érdemi érvet és bizonyítékot tőled nem kaptunk) lezártnak tekintem.

Na, még ezekre.

"NAhát a hatos hozzászóló Sadamka alatt is te nyomulsz kedves névtelen?"

Tanulj meg olvasni. Sokat segítene...

"De ez egy genetikai térkép, amely genetikai statisztikák alapján ábrázolja a domináns főbb európai csoportokat, azért nem láthatsz nemzeti határokat sem igazán nemzeteket rajta."

Ez azért szép. Leírom érvekkel, hogy nem így van, erre te azt mondod, hogy de. :D :D :D

"Sadamka nem te vagy ezen a képen, a Nyócker c. animációs filmben az arab bevándroló gyerek?"

Már rég kiderült, hogy erősen rasszista vagy. Ez csak egy újabb megerősítés.

Még egy, az érvelési hibáid gyűjteménye (bár örömmel látom, hogy végre végképp magad mögött hagytad még a látszatát is, hogy észérvekkel próbálkoznál).

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. ápr. 25. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!