Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától?
Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától? Kb. 2 millió ember él ott, megtanult magyarul is, de genetikailag és antropológiai kinézetre elég balkáni vagy keleti szláv népekre emlékeztető arcok vannak, gyakori a romános kinézet is.
Egy jó tudományos igényeeségű mű erről:
Kedves Kérdező, hogy nem mondhasd, hogy én nem küldök saját forrást (egyébként már küldtem korábban is,szóval ez az állításod sem igaz).
Forrás (egy nagyobb elemzés része):
Az elég jól látszik, hogy a szerbek elég közel vannak hozzánk (az egyik legközelebbi népcsoport, főleg a bosznia-hercegovinai szerbek). Szóval ennek az állításodnak ez ellentmond. Az igaz viszont az ábra alapján, hogy a románok viszonylag távol vannak a magyaroktól genetikailag.
"9-es kommentet nem is én írtam hanem USER: SADAM87 MEgint szövegértési gondjaid lehetnek. Semmi olyasmit nem írtam amit állítasz. (de még user: Sadam87 sem írt ilyet eddig)"
Legalább olvass vissza, a 9. komment a tiéd volt, és a szerbek és románok megkülönböztetéséről írtál!
Azt azért ugye tudod, hogy te vagy a kérdező? :D Vagy mások is írkálnak a nevedben?
"Ide persze bármit beírogathatsz, de az eddigi commentjeid alapján max. gyengített érettségid, azaz szakközepes végzettséged lehet maximum"
Akkor segítek, te vagy a kérdező! A saját nevedben miért irkálsz saját magadnak? Disszociatív személyiségzavar?
A többiek erveire es kommentjeire reagalj drága ökör. Ne engem pocskondiazz. Ja érvelni nem tudsz bocsi elfelejtettem.
Az pedig végképp nem erdekel, hogy nem hiszel nekem. Egy senki vagy, és nem csak hozzám képest hanem mindenkihez aki itt vitázik veled. Ezért csinálod itt ezt a polgárpukkasztó kérdést mert örülsz neki hogy legalább valaki figyel rad. :D
Nem elég hogy buta vagy es korlátolt még arrogans is. Gondolkodj el magadon.
Ja es hajra reagalj a fenti ervekre. Csak kár hogy nem tudsz. Nem baj hozzászoktunk hogy korlátolt barom vagy.
Szerintem az eddigi hozzászólók egyike sem végeztetett még magán semmiféle DNS tesztet (részben mert valmailyen ok folytán ismeri a valós származását, és talán úgy ítéli meg hogy az szégyenletes) Mert akkor tudná hogy mindeik mellékel európai géntérképet, hogy hol helyezkedik el.
Egyik térképen sincsen közel a magyarokhoz a balkán színesbőrű népei, pláne nem egy pontos autoszomális kutatás térképén.
Ez a pontos idézetem
"NEm megkülönböztethető egy román meg egy szerb? Te fejreestél, vagy magad is úgy nézel ki mint ők..."
Erre a 66-os azt hazudta hogy a magyarokról írtam.
Idézet a 66-os névtelen tinitől:
" 9-es komment amikor még azon hüledeztél hogy egy románt és egy szerbet ki mem tud megkülönböztetni egymástól. Később már azt állítottad hogy a románok és a szerbek a magyaroktól simán megkülönböztethetőek."
Tehát nincsen ebben semmi ellentmondás, csak az alacsony szövegértési szint köszönt vissza a commentelőnél.
"keleti szláv nép van az elemzésben, az oroszok, akiktől a szlovákok viszonylag messze vannak."
NEm jó térképet néztél. A szlovákok az ukránokhoz állnak közel genetikailag akik keleti szlávok. Leszarom most az oroszokat, az európai részeken élő oroszok félig meddig finnugor népek genetikailag, hiába beszélnek szláv nyelven.
"Nem olvastam végig. De szerencsére a mai modern eszközökkel lehet keresni a könyvben"
Hát az nagy baj hogy nem olvastad, így nem is értheted mondandóját, még modern keresőeszközökkel sem, amit egy kisgyerek is tud használni.
Senki nem beszélt még genetikáról az témanyitó hozzászólásban, hanem kultúráról ami a címben van, a genetikára csak jóval később tértünk át. Ezek után nem meglepő ha a könyv nem a genetikáról szólt, hiszen az még nem volt téma.
Legjobban az eleje tetszik:
"Már a középkor külországokból érkezett utazói, a keresztes hadakat kísérő tollforgatók is megsejtették, átlépvén a Dunát az Alföld felé, hogy MÁS földön járnak.
Nemcsak kisebbek, kisszerűbbek, szegényesebbek a városok, földbe rejtezkedők a falvak, egyszerűbb eszközökkel műveli földjét a jobbágy, mint az egykorvolt Pannóniában, hanem egyáltalán MÁSKÉNT él. Legszembetűnőbb a hajlék mássága volt, nem is annyira a még a 12. században is divatozó sátorbanlakás, mint a funkció és a forma ellentmondása: az utazók a nagy falunak látotttelepülésekben — mint volt akkoriban pl. Szeged —
városi szerepeket, vásárokat, mesterembereket találtak.
Később már, a szemhatár tágulván, Debrecent Timbuktuval hasonlítja az utazót, s a kialakuló városföldrajzba is befészkelődik a gondolat: a sajátos alföldi mez
ő városok rokonképződményei nem Közép-Ázsia oázis-városai között keresendők-é.3 "
Piontos idézetem: "NEm megkülönböztethető egy román meg egy szerb? Te fejre estél, vagy magad is úgy nézel ki mint ők..."
Szövegértési nehézséggel küzdő barátunk kedvéért elmagyarázom:
Ebben a mondatban azt írtam hogy a szerbek és a románok megkülönböztethetőek. Ez a mondat nem hasonlította a szerbeket és románokat a magyarokhoz.
"NEhéz megmondani mert genetikailag szinte egy nép a szerb és a román." Igen genetikailag szinte egy nép, de külsőre csak a sötét pigmentációjuk hasonlít semmi más.
Még most sem látom az ellentmondást, kérlek segíts!
Tehát ez egy kis sunyi primitív SZALMABÁB VOLT.
A fejre esős részben meg úgy értettem hogy talán swarthy azaz fistes vagy mint ők. Fekete haj barna szem sárgás bőr. (tudom most azzal jössz, hogy ez nem is igaz mert te szép aztán kék hajú, szőke szemű, göndör fogú vagy.)
Egyre inkább úgy érzem, hogy te valami különösen hülye nyugdíjas vagy azért "tinizel" itt mindenki mást le.
Így vagy úgy, tuti erre élvezel el, hogy itt jönnek a válaszok.
Valahol nagyon mélyen szánlak téged. De még azt sem érdemled meg. Azért szar lehet úgy élni, hogy barátaid sem voltak soha, nem?
"Ebben a mondatban azt írtam hogy a szerbek és a románok megkülönböztethetőek. Ez a mondat nem hasonlította a szerbeket és románokat a magyarokhoz."
Így van. Majd a 14. kommentben meghazudtoltad saját magad.
"Egyik térképen sincsen közel a magyarokhoz a balkán színesbőrű népei, pláne nem egy pontos autoszomális kutatás térképén."
Ehgez képest ezt eddig egyetlen térképeddel sem sikerült alátámasztani. Attól hogy fanatikusan mantrázod újra és újra, még nem lesz igaz.
"Senki nem beszélt még genetikáról az témanyitó hozzászólásban"
Kivéve téged, rögtön a kérdésed alatt. Lol, már megint elfelejtetted hogy te vagy a kérdező? :D
Igazság szerint a személyeskedést is te kezdted, kérdező. Kapásból ott a 9. kommented.
Plusz ott vannak a durcás kis ovis szintű privát üzeneteid is. Kettőt is kaptam tőled mielőtt tiltottalak.
""szánlak téged" kifejezés a te szótáradban = irigy vagyok rád, mert komplexusokkal küzdök társadalmi státuszom és alacsony egyszerű származásom miatt."
Persze, marhára irigy vagyok rád.
Két lépésre állhatsz kb. az öngyilkosságtól. Szerintem hívd fel a segélyvonalat mert valami nagyon nincs rendben a fejedben a kicsapongó válaszaid alapján.
"Semmiféle ellentmondás nem volt a mondandómban, a 14-esben sem"
A 9. kommentedet hazudtoltad meg a 14-el.
"Pont hogy a kérdés kiírásakor linkeltem be a cikket. Tehát (rajtad kívül) senki nem állította hogy genetikáról szól a könyvrészlet, nem is volt olyan kontextusba ágyazva a kérdés kiíró kezdő kifejtésben."
Te hazudtad hogy senki nem beszélt még genetikáról, én csak ennek cáfolatára mutattam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!