Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért olyan idegen az Alföld...

Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától?

Figyelt kérdés

Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától? Kb. 2 millió ember él ott, megtanult magyarul is, de genetikailag és antropológiai kinézetre elég balkáni vagy keleti szláv népekre emlékeztető arcok vannak, gyakori a romános kinézet is.

Egy jó tudományos igényeeségű mű erről:

[link]

2020. ápr. 20. 14:22
 61/103 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te szörnyen buta vagy. :( Szerintem angolul sem tudsz. En mar jártam kint Amerikában pont tojnanak rá hogy kik laknak MO n az Alföldön pl. Xdddd egy románt vagy egy magyart sem tudnának megkülönböztetni. Sőt sokan azt sem tudják hol vagyunk. Ez csak a te beszűkült pesti mentalitasodat izgatja mert nincs jobb dolgod az iskolaszünet alatt. Nem baj nemsokára mesz vissza a szakmunkaskepzobe es bukdacsolsz tovább. Majd néha tedd ki a labadat a varosodon/faludon kívülre is hatha kicsit rajossz hogy rajtad kivul kb. senki nem pörög ezeken a temakon még ha igazad lenne se.😂
2020. ápr. 24. 17:06
 62/103 A kérdező kommentje:
NEm érdekelnek a képeid, mondtam tömegrendezvényt mutass foci kézilabda szurkolókat. (Ne játékosokat akik idegenlégiósok is lehetnek) hanem SZURKOLÓKAT ahogy én tettem.
2020. ápr. 24. 17:23
 63/103 anonim ***** válasza:
100%

"NEm érdekelnek a képeid"

Akkor ennyit a hazugságodról. Lám még te magad is cáfolata vagy a korábbi állításodnak :D

2020. ápr. 24. 17:26
 64/103 A kérdező kommentje:

Tele van ez a fórum szövegértéssel küszködő tinigyerekkel , meg juniorkával mint a 61-es hozzászóló. Hab a tortán, hogy saját gyatra szövegértésükből kifolyólag pedig másokat tartanak butának.

Senki nem beszélt arról, hogy az átlag amerikai tudja hol van Magyarország vagy milyenek és hogy néznek ki a magyarok, ahogy azt sem mi az a Románia vagy milyenek a románok. Néhánynak beugrik Drakula ennyi.

A gyengébbek kedvéért még1X: Az átlagos Amerikába látogató románról azt gondolná egy WASP hogy mexikói, vagy valami egyéb latinó.

Két egyetem elvégzése után sajnos már nincs iskolaszünetem. Nem pesti vagyok, hanem Győrött élek.

2020. ápr. 24. 17:29
 65/103 anonim ***** válasza:

24 éves vagyok és nem tini.

Kötve hiszem hogy neked két diplomád van. De nyugodtan cserelhetunk facebookot annyira kíváncsi vagyok rá ki lehet ennyire korlatolt és érvelni képtelen idiota.

Azt elárulnad hany eves vagy? Kíváncsi vagyok.

2020. ápr. 24. 17:35
 66/103 anonim ***** válasza:
100%

"Tele van ez a fórum szövegértéssel küszködő tinigyerekkel"

Igazság szerint itt te voltál aki többször is felsült azzal, hogy nem tudtad helyesen megfogalmazni, amit szerettél volna. Ékes példája ennek a 9-es komment amikor még azon hüledeztél hogy egy románt és egy szerbet ki mem tud megkülönböztetni egymástól. Később már azt állítottad hogy a románok és a szerbek a magyaroktól simán megkülönböztethetőek.

2020. ápr. 24. 17:38
 67/103 anonim ***** válasza:
100%
Erről beszélek en is teljesen ellentmondott többször is sajat maganak. De annyira segg hulye hogy nem esik le neki.
2020. ápr. 24. 17:42
 68/103 anonim ***** válasza:
100%

"Hiába proletár ősöktől tipikusan alacsony IQ-t örököltél, ezen az sem változtat, ha a tömegoktatás robbanása miatt még te képes voltál egy egyszerű ruhatár szakon egyetemet/fősulit végezni."

Ja ja. Olyan alacsony az IQ-m, hogy 24 évesen megjártam az USA-t üzleti célból, saját erőfeszítésből.

Te meg 30 pluszos fejjel ott tartasz, hogy hm milyen csúnyák az emberek az Alföldön.

Szerintem nincs miről beszélni, akkora az értelmi szakadék kettőnk között, de sajnos nem a te javadra bármennyire is biztos vagy benne. :D

2020. ápr. 24. 18:02
 69/103 sadam87 ***** válasza:
100%

"23andme térképen"

És ezekből melyik a 23andme térkép? Mert a másodikat a 27. válaszodban Familytree DNA térképként sütötted még el.

[link]

Ez a térkép nagyjából valóban alá támasztja az állításodat. A szlovákok tényleg közel vannak rajta bizonyos keleti szláv népcsoportokhoz (nyugat-ukrajnai régiók, moldávok). Az előbbi mondjuk a viszonylagos közelség miatt sem nem annyira meglepő, de mindenesetre ez legalább alátámasztja a fenti állításodat. (Mellesleg szép, hogy bemondod, hogy 23andme térkép, de jó volna valami bizonyítékot is küldeni hozzá.)

[link]

Erről a térképről már meg is írtam, hogy azt mutatja, hogy a szlovákok és a magyarok eléggé átfednek. Cserébe egyetlen keleti szláv nép van az elemzésben, az oroszok, akiktől a szlovákok viszonylag messze vannak. Most komolyan, te megnézed egyáltalán, mit küldesz el?

Nem olvastam végig. De szerencsére a mai modern eszközökkel lehet keresni a könyvben. A genetika szó egyszer sem szerepel benne. A kulturális vonatkozásokkal nem akarok vitatkozni (nem is értek hozzá). A genetikai (és kinézeti) állításaidat vitatom már a 3. válaszom óta. Ezekre viszont nem ad bizonyítékot az idézett könyv, és egyetlen egyéb bizonyítékot sem hoztál rá a vita kezdete óta. (Az valóban zavaró lehetett, hogy bővebb szöveget idéztem, azért tettem, hogy látszódjon mire vonatkozik a genetikai utalás.)

"NEm érdekelnek a képeid, mondtam tömegrendezvényt mutass foci kézilabda szurkolókat."

Akkor most csak a magyar és szerb román szurkolók térnek el egymástól jelentősen genetikailag??? :D :D :D

De komolyan, ennek mi értelme???

"Aki visszaolvassa a fórumot láthatja hogy érveim (belinkelve) eddig csak nekem voltak, te meg tini bohócként viselkedsz itt."

Azért megmutathatnád, mert sokat nem láttam (na jó tényleg volt pár, ami alátámasztotta némely állításodat, csak sajnos olyanok is, amik meg közben ellent mondtak neki.

"9-es kommentet nem is én írtam hanem USER: SADAM87 "

A 9. választ te írtad. :D :D :D :D :D Segítek:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..

Itt le kell menni addig, amíg egy olyat nem látsz, hogy #9/... (változó szám). Az a kellemetlen igazság, hogy ez szerepel felette: "A kérdező kommentje:"

Álljon itt teljes fényében:

"A kérdező kommentje:

NEm megkülönböztethető egy román meg egy szerb? Te fejreestél, vagy magad is úgy nézel ki mint ők...

# 9/70"

Mellette a 14. válaszod:

"A kérdező kommentje:

NEhéz megmondani mert genetikailag szinte egy nép a szerb és a román.

MAgyaroktól genetikailag távol állnak (kivéve ALFÖLD) magyarok ortodox népekkel nem házasodtak.

# 14/70"

És az a szép, hogy ezt neked köszönhetően néztem újra vissza. :D

"Ez eddig SZALMABÁB volt részedről. Sokadik szalmabáb érvelési hibát követed el, mert rossz a szövegértésed."

???

Az szalmabáb, hogy megírta, hogy a 9. komment a tiéd volt? Inkább azt nevezném szalmabábnak, hogy onnan indultunk, hogy a szerbeket és románokat simán meg lehet különböztetni, majd oda jutottunk, hogy tök egyformák. (Na jó, ez nem pontos, de inkább, most nem keresem ki, milyen érvelési hiba).

2020. ápr. 24. 18:11
 70/103 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad, szerintem kirúgták a gyártósor mellől a vírus miatt aztán most itt unatkozik és picsog Árpádocska. :D
2020. ápr. 24. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!