Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért olyan idegen az Alföld...

Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától?

Figyelt kérdés

Miért olyan idegen az Alföld tradicionális materiális kultúrája a magyar közép-európai kultúrától? Kb. 2 millió ember él ott, megtanult magyarul is, de genetikailag és antropológiai kinézetre elég balkáni vagy keleti szláv népekre emlékeztető arcok vannak, gyakori a romános kinézet is.

Egy jó tudományos igényeeségű mű erről:

[link]

2020. ápr. 20. 14:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/103 A kérdező kommentje:

"Na és ezt honnan szedted. Mert én az eupedia oldalon (ahonnan elvileg a kép származik) nem találtam meg (persze lehet, hogy azóta eltávolították). Ellenben a kép felirata etnikai csoportokra vonatkozik, ami viszont nagyon nem egyenlő a genetikai háttérrel."

NAhát a hatos hozzászóló Sadamka alatt is te nyomulsz kedves névtelen? Ez egy Freudi elszólás volt részedről. Mind1 most legaláb kiderült. Ilyet tini gyerekek csinálnak fóruokon, kreálnak egy másik csahosakmu reget aki őket igazolja hozzászólásai után. Úgy hiszik ha kamu regisztrációval egyetértenek saját magukkal, akor nagyobb lesz az igazságuk. Nagyon dedós.

2003-2004 körül kezdtem foglalkozni populációgenetikával amikor te még írni olvasni tanultál, talán első oldalam kezdetekben az Eupedia volt.

De, mint mondtam ez egy genetikai térkép, amely genetikai statisztikák alapján ábrázolja a domináns főbb európai csoportokat, azért nem láthatsz nemzeti határokat sem igazán nemzeteket rajta.

És igen, ez a térkép az Eupedián volt rajta. A leggyakoribb haplocsoportokból eredő visszakövetkeztethető GENTIKAILAG is létező csoportokat ír le. Annyi eszed IQ-d lehetne, hiszen olyan identitás nincs hogy Greco-Slavic Celto-Germanic vagy Slavo-germanic vagy Celtic& Near Eastern.

A személyeskedés (amit te is művelsz még nagyobb elánnal) ikább pszihológiai hátteredre vonatkozott, ami naív egalitárius bugyutaságokon és internacionalizmuson alapul. Ennek főként származási okai is lehetnek. (EZ NEM ÉRVELÉSI HIBA, mert nem érvelésre haszáltam fel) Szóval az én személyeskedésem, a tieddel ellentétben nem kapcsolódott a lényegi mondanivalóhoz és nem használtam "érv-elés-re", nálad viszont a személyeskedés azt jelenti, hogy "Cáfolsz" valamit és érvelsz. Pedig elmagyaráztam már neked a cáfolni szó jelentését. Nehéz ez a magyar nyelv a migriknek, ezért is megy nehezen a szövegértés.

Látszik lövésed sincs a genetikáról, sosem végeztettél géntesztet, mert akkor tudnád, hogy különféle géntérképet, és grafikonokat is kap mindenki e-mailben miután eélkészült az elemzése, ahol az ő adatai alapján elhelezik egy térképen és/vagy grafikonokon. Még 1X, hátha így megérted: Ezek nem a a cégek weboldalain vannak fenn, hanem e-mailben kapják őket. Rengeteg webes közösség foglalkozik ezzel különböző fórumokon, ahol ezeket a mailban kapott térképeket grafikonokat megosztják egymással.

Sosem volt saját genetikai teszted, ne is nagyon értesz hozzá, csak az internacionalizmusod és buta balos egalitárius politkai eszméket képviseled itt.

Szóval sosem volt genetikai teszted, hiszen akkor tudád hogy a géntérképeket azok kapják meg a saját pozíciójukkal ábrázolva egy e-mailban, akik részt vettek teszteken. Nincs rajta a weboldalukon. Más térképek viszont különböző híres webes AUTOSZOMÁLIS DNS kalkulátorokról származnak mint a GEDMATCH, ahová feltöltheted a DNS-ről készült statisztikai file-t amit e-mailben kaptál a genetikai elemző labortól, és magad is tesztelheted genetikai távolságodat különböző populációkhoz képest.

HA nem tudnád mi az itt olvashatsz róla:

[link]

Ez egy magáncég (Verogen, Inc.), legtöbb adata szintén privát feltöltőktől származik, akik nem elégszenek meg puszta kamu nemzeti identitásokkal, hanem szeretnének sokkal többet megtudni valós származásukról. Ja, arra vigyázni kell hogy amerikai hatóságok is használják akár bűnüldözésre is, valamint gyógyszergyártók.

2020. ápr. 25. 17:08
 92/103 A kérdező kommentje:

[link]

Amint látszik az un. Performance IQ-t ábrázoló térképen őseid hazája nem éppen jól teljesít. El kell keserítselek, az oktatással és tanulással sem lehet igazán növelni a performance típusú IQ mértékét, mivel az ikerkísérletek szerint főként örökölt genetikai adottság.

Talán innen jön a nehéz felfogásod?

A Performance típusú IQ a legnagyobb tőrdöfés az ilyen egalitárius internacionalisták elvei számára.

2020. ápr. 25. 17:15
 93/103 anonim ***** válasza:
100%
Hiába mantrázod, hogy genetikai térkép, ha egyszer pont ezt nem tudod semmivel sem bizonyítani.
2020. ápr. 25. 17:17
 94/103 anonim ***** válasza:
Az etnikai és a genetikai a magyar nyelvben is két külön fogalmat jelöl.
2020. ápr. 25. 17:21
 95/103 A kérdező kommentje:

Az egyik legnagyobb tesztoldal neve is az etnikum és genetika összeolvasztásából származik:

[link]

Tudományos cikkek is használják a fogalmat: Ethnogenetics:

[link]

És könyvek is LÁSD:: [link]

Valójában az etnikum és genetika két szorosan kapcsolódó fogalom. Persze nem azoknak akik a nemzetet szimplán Ámérikáji citizenship-ként un. politikai nemzetként fogják fel, mert más lehetőségük nincsen.

2020. ápr. 25. 17:38
 96/103 anonim ***** válasza:
Populációgenetika is létezik, ebből nem következik hogy a populáció és a genetika ugyanazt jelentenék. Ahogy az etnikum és a genetika esetén sem, értelemszerűen.
2020. ápr. 25. 17:43
 97/103 sadam87 ***** válasza:

Na, jó kedves Árpádocska, akkor nézzünk meg pár egészen konkrét példát arra, hogyan hazudtál térképeiddel kapcsolatban:

Idézetek a 27. válaszodból:

"23andme térkép: [link]

[link]

"

Innen a második térkép abból a Nature cikkből való, amit már beidéztem egyszer (jó régen).

[link]

"Familytree DNA

[link]

"

Ez a térkép az European Jorunal of Human Genetics című folyóiratból van.

[link]

Magyarul amit írsz az egész konkrétan hazugság. Talán ezek után ne sértődsz meg, hogyha ezek után egyelten szavadat sem hiszem el (nem mintha érdekelne).

Az, hogy egy rasszista bunkó vagy, az elég világosan kiderült. Az, hogy ezt még dicséretesnek is tartod, az egy külön szint, de ezt már hagyjuk. Én sajnálom, hogy ennyi időt töltöttem a válaszadással, hogy próbáltam érvelni.

2020. ápr. 25. 17:46
 98/103 A kérdező kommentje:

MEgint ámérikáji módon gondolkodsz. Ámérikádban valóban csak citizenship identity létezik, hiszen kezdetektől a világ minden égtájáról tájáról áramlottak oda emberek, tehát ezen ők nem tudnak (vagy tán nem is akarnak) változtatni. Olyan embercsoportok akik genetikailag hihetetlenül idegenek azaz távol állnak egymástól, majd később egyre inkább keveredtek.

Nincs genetikailag amerikai. Nem lehet azt megtenni, hogy genetikai mintázat alapján egy AUTOSZOMÁLIS tesztel megmérjék mennyire illik bele az amerikai populációba valaki. CSAK CITIZENSHIP azaz egy darab kinyomtatott papíron alapul az ő identitásuk. mint pl: ez: [link]

2020. ápr. 25. 17:51
 99/103 sadam87 ***** válasza:

"de logikailag a vita során TELJESEN mindegy hová valónak tartod te ezeket a térképeket"

Ez így igaz. Csak a többi része nem annak, amit írtál. Lényegében egyetlen állításodat sem tudtad alátámasztani. Több esetben a forrásaid épp az állításaidnak mondtak ellent. Saját magadnak is ellentmondtál. Emellett az előző állításomban bebizonyítottam, hogy hazudtál.

Azért a figyelmedet felhívnám arra, hogy nem én tartom oda valahova valónak a térképeket, hanem bemutattam, honnan származnak. Amit te nem tettél meg (mondjuk mivel hazugság volt, érthető módon nehéz is lett volna).

Nem tudom, te komolyan elhiszed-e a sok marhaságot amit itt összehordasz. De igazából mindegy is. Mindenképpen szánalmas.

2020. ápr. 25. 18:31
 100/103 anonim ***** válasza:
Nyilván az a fontos hogy mit is ábrázol a térkép. Ezért is annyira ciki hogy ennyi belinkelt térképből egy sem akadt ami azt igazolta volna vissza, amiket állítasz.
2020. ápr. 25. 18:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!