Mit tegyek ha buta vagyok a nyelvekhez?
Az angol elég. Mindenhonnan az folyik kb. Kizártnak tartom, hogy ne tudd megtanulni kemény munkával.
Egyszerűen gyakorolni kell.
Nem vagy diszlexiás? Vagy egyéb mentális problémák? Érdemes lehet felkeresni egy szakembert ha más területeken sem működik jól az agyad.
Az a bajod, hogy "nyelvtant" meg "szavakat" tanulsz, a nyelv helyett.
Olvass könyveket, nézz filmeket, akkor megtanulod mindkettöt összefüggésekeben, külön semmi értelme.
Magyarul sem úgy beszélsz, hogy végiggondolod, most milyen ragozást vagy egyéb nyelvtani témát kell használni, melyik szót kell használni, hanem egyszerüen mondod, amit akarsz. Ez minden más nyelvre ugyanígy igaz!
A szavakat használattal, tehát gyakorlással lehet megtanulni, bemagolni esélytelen. Ezért vannak a példamondatok, hosszabb szövegek a nyelvleckékben. A szabályokat is jobban megjegyzed, ha megszokod a használatukat, mondatban hallod, felismered, és akaratlanul is megjegyzed hogy ha valamit ki akarsz fejezni, akkor azt így mondják, mert XY is így mondta pl. egy filmben. (Én pl. a should have szerkezetet a Beatles egyik dalából tanultam meg, "I should have known better with a girl like you..") Amit tanulsz, azt használni kell, lehetőleg beszéddel, tehát valakivel közösen, de az olvasás, szöveghallgatás is segít. Egyszerűbb, akár gyerekeknek szóló szövegekkel is kezdheted, különben nem lesz sikerélményed. Filmnézéshez ajánlom az animációs filmeket, azok hangját stúdióban veszik fel, és a színészek is kicsit jobban artikulálnak. Magyar vagy angol felirattal is nézheted, akár többször visszatekerve.
A lényeg, hogy használni kell a nyelvet, és nehézség szerint fokozatosan haladva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!