Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?
Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.
Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.
Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.
Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.
Mit gondoltok erről a tervről?
"hogy magam is TTK-ra járok" Valóban?
Vannak aszexuálisok, vannak párkapcsolatok, jók-rosszak - nem kell ezeket kívülről bolygatni. Az ember szabad, maga dönt ebben, mert különben sok bajt szül. Ezt ismered?
"Ölnek, ha nem ölelnek -
a harctér nászi ágy."
Az emberek nem vevők az olyan újításokra, amelyek egy lombikba akarják begyömöszölni és az újító kénye-kedve szerint akarják működtetni. Ennek egyszerű oka van:
mert emberek, nem kísérleti egerek. Semmi baj, ha aszexuális vagy, de másokra ezt ne akard kényszeríteni.
Mentálisan már átraktam ezt a topikot a "komédia" kategóriába. :D
"Az emberek nem vevők az újításokra" - mondja, aki halálbüntetéssel tiltaná a szexet. :D
1000%, hogy troll thread. :D
Mellesleg nem a kérd. az egyetlen ingatag ember a topikban szóval beszólnék a #40esnek is: az aszexualitás (átlag alatti szexuális drive) nem betegség. xD
Ennyi erővel aki alacsonyabb, akinek több haja van, akinek hosszabb a fülcimpája, mint azáltalad kiszabott etalonnak, az is mind "beteg". xD Mér' nem bír normális lenni!
Természetesen azért írtam a halálbüntetést, mert egy ilyen intézkedést csak kőkemény szigorral lehetne végrhajtani. Nyilván mindenki szexelni akarna, de ha rájön, hogy az életét kockáztatja vagy a szbadságát, akkor már kétszer is megfontolja, hogy megszegje-e a törvényt.
A halálbüntetés tehát a radikális intézkedés bevezethetőségét szolgálná, nem pedig azért írtam, mert annyira elmaradott vagyok, hogy hiszek még abban, hogy ha kell, ha nem, ki kell végezni mindenkit.
De még egy utolsó kérdést hadd tegyek fel: ha más téren képesek vagyunk modernizálódni, és az állati szokásokat elhagyni, akkor a szaporodást miért nem tudjuk emberiessé tenni? Miért kell az állatvilágban ragadnunk?
Az alapvető szükségletek kielégítését is kulturáltan oldjuk meg: pl. nem esünk neki a nyers húsnak, hanem különböző eljárások alá vetjük. Vagy a salakanyagokat WC-be ürítjük, nem pedig ott ahol eszünkbe jut.
Miért ne lehetne a szaporodásnak ez a kulturált, emberi alternatívája az in vitro megtermékenyítés?
Hangsúlyozom, a szex nem alapvető életfeltétel, lehet nélküle élni.
Szexuális életet sem élünk akárhol és akárkivel.
Furcsa, hogy a fogamzásgátlást elvetetted, mert nem ellenőrizhető, hogy ki használja. Azt hogyan ellenőriznéd, ki kivel fekszik le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!