Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem gondoljátok, hogy a...

Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.

Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.

Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.

Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.

Mit gondoltok erről a tervről?

2017. szept. 3. 01:33
 71/121 A kérdező kommentje:

Bocsi, nem értek a költészethez.

Nem szégyellek semmit, és anyám is örül, hogy vagyok neki.

2017. szept. 6. 11:40
 72/121 A kérdező kommentje:

Ja, és persze, örülök a létemnek.

De a vallásos baromságok nem foglalkoztatnak, tehát a Krisna akármi sem.

2017. szept. 6. 11:41
 73/121 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Te ugye egy intelligens, gondolkodó ember vagy, aki nem dől be a vallásoknak és még egyenes jellemű is.

Elolvastad Vonnegut írását?

[link]

Már önmagában is megéri, nagyon jó ír.

Miért NEM a szaporodást akarod betiltani, miért pont a szexet?

Mellékesen ez sokkal könnyebb is lenne megvalósítanod.

Tudsz erre válaszolni?

2017. szept. 6. 12:19
 74/121 A kérdező kommentje:

A szexszel együtt a szaporodást is betiltom, szerintem ez logikus. De valamilyen módon, ellenőrzött körülmények között muszáj szaporodnunk, mert nem akarom, hogy kihaljon az emberiség.

Más megoldás viszont nincs, csak az, ha kasztrálunk mindenkit, másképpen ugyanúgy 10 gyereket fog csinálni az afrikai lakos. Más módon hogyan csökkentsük a szaporodást, ha nem a szex megszüntetésével?

Te azt javasolnád, hogy minden férfi menjen 1-2 gyerek után menjen vaszektómiára, aztán dugjon tovább orrba-szájba?

Végül is ez is jó módszer lenne. De a szex megszüntetése nekem valahogy jobban tetszene.

Szóval igen, tulajdonképpen nekem van bajom a szexszel, és ezért törölném el. Mert olyan undorító és állatias, és elmaradott.

2017. szept. 6. 14:29
 75/121 A kérdező kommentje:

Most hogy ezt beismertem, talán fogalmazzuk újra a kérdést, és a szex megszüntetése helyett legyen meddővé tétel mindenki számára.

Úgy hogy hangzana az ötlet? Ha megmaradna a drágalátos undormányotok, a szexualitás, meg a hozzá kapcsolódó egyéb baromságok, mint a szerelem, meg a fizikai kontaktus férfi és nő közt, stb.

2017. szept. 6. 14:33
 76/121 anonim ***** válasza:

"Bocsi, nem értek a költészethez."

Le tudtál így érettségizni?

"Nem szégyellek semmit, és anyám is örül, hogy vagyok neki."

Ezt a kérdést és válaszokat meg tudnád mutatni anyukádnak? Érdekelne, mit mond. Örülsz, hogy létezel, anyukád-apukád is örült hogy megszülettél, talán mikor szeretettel ölelték egymást nem gondoltak arra, hogy undorító, állatias. Vannak még sokan ám így.

Több mint 7 milliárdan.

Persze nagy az egész világon a túlnépesedés - de van annak értelme, hogy úgy csökkentsék, hogy közben boldogtalanná teszik az embereket? A háborúk is így csökkentették, sok szenvedést okozva. Igen, az jó lenne,h a a szegény népesség nem szaporodna túl - 8-10 gyerekkel, de ezt nagyon nehéz szabályozni,. Kínában próbálták (nem Japánban, mint az fentebb írta valaki9 és már le is állították, mert rengeteg öreg lett, eltorzult a társadalom. (egyébként ott nincs nyugdíj) És a világot elözönlő kínaiak is is összefüggésben van ezzel - kimenekültek a csak 1 gyerek lehet törvény elől..

Ha valaki szeret valamit csinálni és nem árt vele senkinek, magának sem, azt el szokta fogadni a társadalom.

Kérdés: szerinted per definitionem

* Mi az ember? *

2017. szept. 6. 14:46
 77/121 anonim ***** válasza:

Ez már kevésbé morbid, de még mindig problémás módszer.

Egyszerűen még (egyelőre) léteznek emberi jogok, és ezeket (még) nem lehet átlépni.

Majd aztán meglátjuk, mi lesz belőle, merrefelé megyünk.

Még amit Kína csinált, az is csúnyán visszaütött, méghozzá olyan módon, amire nem is számítottak. Valószínű, hogy a te módszeredet is megkerülnék különböző módszerekkel.

De visszatérve: én pl. teljesen zárt, erősen korlátos közösségekben tudnám elképzelni. Mondjuk egy űrhajón, ahol személyre van szabva minden, hónapokig vagy évekig vannak összezárva, és nincs más mód. Ott nem születhet útközben gyerek.

De a különbség az, hogy ott ÖNKÉNTESEK vannak, akiknek ezt ELŐRE megmondják, és választási lehetőségük van.

2017. szept. 6. 14:49
 78/121 Mojjo ***** válasza:
90%

@74:

"Szóval igen, tulajdonképpen nekem van bajom a szexszel, és ezért törölném el."

Szuper, a beismerés az első lépés az úton. Ha erre képes vagy, van remény. Nézd meg pl a #75-öt, csak egy nagy rakás lenéző fröcsögés. Már azzal sem igazán törődsz, hogy értelmes, racionalizálható köntösbe öltöztesd a mondandódat, csak dől belőled a frusztráció, az undor és megvetés.

Nagyon erős a gyanúm, hogy te erősebben vágysz a szexre, mint azt beismered akár magadnak. Aki valóban nem vágyik rá, és megvan nélküle, az nem pörög egyfolytában a témán, annak nem ekörül forog minden gondolata, és abból nem vált ki ilyen indulatokat. És ez egyre jobban fog feszíteni. Egyre szélsőségesebb dolgokat fog kihozni belőled. A maradék racionalitásod is el fogod veszíteni, és megszállotja leszel a témának, valaki aki gyűlöl valamit, amire vágyik. Vagy csak gyűlölni vágyik. Ahogy írtam már, esélyes, hogy teljesen magával fog ragadni a téboly. Ezt szeretnéd?

Ha már a beismerés első lépcsőfokáig eljutottál, talán cselekedhetnél is.

2017. szept. 6. 14:56
 79/121 Mojjo ***** válasza:
90%
Egyébként érdemes megfigyelni, hogy a #75-ben már a szerelem is bekerült a pakliba, mint elutasított ostobaság, gyűlölni vágyott érzés. Ami jól mutatja, hogy még nagyobb a baj, mint eddig sejthettük. Még egy dolog, amire vágynál, mégsem kapod meg, ezért hülyeségnek titulálod. Valami nagyon ronda dolog lehet a háttérben. Segítségre van szükséged. Csak lásd meg te is.
2017. szept. 6. 15:01
 80/121 A kérdező kommentje:

#Mojjo:

Nem erről van szó, egyszerűen csak fölöslegesnek tartom, ráadásul rengeteg problémát okoz az embernek mind a szerelem, mind a szexualitás.

Már 6 éves korom óta tudom, hogy ki akarok maradni mindkettőből. A szexről akkor persze még nem tudtam pontosan, hogy mi is az, de már akkor kijelentettem, hogy nincs szükségem partnerre.

Azért utálom, mert mások sokat szenvednek a párkapcsolataik miatt, ahelyett, hogy értelmes dolgokkal foglalkoznának. Mondhatni más kárán tanulok, másokat látva csak megerősödöm abban, amit 6 éves koromban már kijelentettem. Ennyiről van szó. Nem kell nekem egyik sem. Se szex, se szerelem, se kapcsolat a másik nemmel. Még barátság sem, ugyanis próbáltam már lányokkal barátkozni, de nem jött össze. Még ez sem.

Szóval ha frusztráció vagy utálat érződik az írásomból, az csak azért van, mert néztem már végig párkapcsolatokat tönkremenni, és tudom, hogy mennyire nem éri meg az egész.

2017. szept. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!