Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem gondoljátok, hogy a...

Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.

Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.

Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.

Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.

Mit gondoltok erről a tervről?

2017. szept. 3. 01:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/121 A kérdező kommentje:

#23: ne haragudj, hogy átugrottalak. Ezek szerint te belátod, hogy a fogamzásgátlás nem elég a túlnépesedés megfékezésére? Esetleg támogatod is azt, amit itt felvázoltam?

HA igen, annak nagyon örülnék. Ha egy fejlődni vágyó emberre akadok a sok begyöpösödött között, már megérte feltenni a kérdést.

2017. szept. 3. 16:33
 32/121 anonim ***** válasza:
20%
Én 100%-ban egyetértek veled. Azt is hozzátenném, hogy a szex megszüntetésével a nemi úton terjedő betegségek is kihalnának, és abortuszra sem lenne szükség, továbbá a nemkívánt gyereket nem hagyná senki a nyilvános WC-ben.
2017. szept. 3. 16:41
 33/121 anonim ***** válasza:
71%

"miért is kellene nekem pszichológushoz mennem."

Mert beteg vagy.

"Az már más kérdés, hogy magát a szexet is egy undorító, állatias dolognak tartom"

Igen: EZÉRT vagy beteg.

Elolvastad a történetet, amit küldtem neked?

De roppant egyszerű a dolog: menj el pszichológushoz.

Ha egészséges vagy, akkor ő ezt megmondja neked és hazaküld.

Ha viszont beteg vagy, azt gyógyítani kellene, nem gondolod?

Ja, hogy ezt már nem mered?

2017. szept. 3. 16:48
 34/121 Mojjo ***** válasza:
94%

@29-30: Csak megismételni tudom, amit írtam: fordulj szakemberhez.

Alapból az aszexualitás nem egy egészséges dolog, de ha valaki el van vele, nincs nagy gond. De te nem simán elvagy vele. Benned indulatokat szül, és forrongsz. Feszít, disszonanciákat okoz. Nem is vagyok benne biztos, hogy valóban aszexuális vagy. Itt, ennyiből lehetetlen megállapítani, de nem kizárt, hogyvágynál rá, de valamiért nem megy, ezért undorítónak látod - védekezési mechanizmus. És jól láthatóan indulatokat kelt benned a téma: nézd meg magad, elkezdtél egyből arról beszélni, hogy úgyis szűzen halnánk meg, hogy lenéznének minket stb stb - ez kivetítésnek tűnik, erősen. És ahogy mondtam, torzítja a világképedet, elködösíti az értelmed: azt mondod, TTK-ra jársz, és az ottaniaknál általános, hogy szűzek, nem volt kapcsolatuk. Egyrészt én is TTK-ra jártsm, elvégeztem egy szakot, belekezdtem és félig kirátam egy másikat. Pontosan tudom, hogy ez nincs így. Amit te átélsz, az megerősítési torzítás: pár esetet látsz, és azt akarja az elméd elhitetni veled, hogy általános. Ha tudnál gondolkozni, TTK-shoz illően megpróbálnál lehetőleg nagyobb számú merítést venni TTK-sokból, más egyetemistákból és hasonló korú nem egyetemistákból, megnézve párkapcsolati és szexuális aktivitásukat, a csoportokat összehasonlítanád, a megfelelő statisztikai próbák segítségével pedig megnéznéd, van-e szignifikáns eltérés. Horribile dictu, megvizsgálnád a szóba jövő zavaró változókat és megpróbálnál kontrollálni rájuk. Ehelyett ránézésre megpróbálsz valamilyen általánosságokat leszűrni és messzemenő következtetéseket levonni. Nem TTK-shoz méltó bénázás.

De leginkább az a tény aggasztó, hogy az ötleted komolyan gondolod. Ez azt jelenti, hogy alapjaiban nem érted, hogyan működik az ember, és a társadalom. Elvesztetted a kapcsolatot a valóság ezen aspektusával, vagy legalábbis nagyon kezded elveszíteni. Ráadásul a mozgatórugó az az, hogy a saját devianciád kényszeríthesd a széles társadalomra. Ha visszamegyünk a kivetített fájdalmaidhoz, panaszodhoz, azt gondolom, hogy leginkább azért, hogy ne lehessen devianciának tekinteni többé és ne legyél megbélyegzett.

Ha nem kezelteted a bajod, tovább fog nőni benned a feszültség. Akár düh, harag is. Kárt tehetsz magadban, vagy másban. Elég előreszaladtunk, tudom. De sajnos nem kizárt a dolog. És megelőzhető. Csak nyelned kell egy nagyot és elmenned szakemberhez.

2017. szept. 3. 17:06
 35/121 anonim ***** válasza:
79%

Mondom: ha egészséges vagy, úgyis elzavar.

De ugye most jön, hogy minden pszichológus sarlatán, összeesküdött, és rosszat akar neked?

2017. szept. 3. 17:11
 36/121 Mojjo ***** válasza:
95%
(Kis pontosítás: A pszichológus nem pszichiáter, és lehetnek valakinek lelki gondjai, de ettől nem feltétlen minősülnek patológiás esetnek - azaz lehetnek egészségesek, mégis kellhet a pszichológus segítsége. A pszichológus nem fogja hazaküldeni, hogy egészséges. Foglalkozni fog vele, és ez nem egy, de nem is két, vagy három alkalom lesz. Hónapok, évek. Ha a pszichológus úgy gondolja, hogy beteg, akkor pszichiáterhez fogja küldeni. Nem tudom, tart-e itt a dolog. Arra tippelnék, hogy még nem. És jó lenne nem hagyni, hogy tovább fajuljon.)
2017. szept. 3. 17:22
 37/121 A kérdező kommentje:

Tudod mit, Mojjo? Lehet, hogy nem reprezentatív a felmérésem, csak az egyetemem kémia alapszakának egyik évfolyama alapján készült, de megkérdeztem minden hallgatót a szakon, és 48%-uk mondta azt, hogy soha nem szexelt, 54%-nak pedig nem volt még párkpcsolata. Mind 19 évnél idősebbek voltak.

Ne haragudj, hogy nem készítettem a többi szakról és évfolyamról egy átfogó egyetemi felmérést, valahogy nem volt hozzá kedvem.

Annyit nem is ér az egész, hogy ezzel dolgozzak, de azért el kell ismerni, hogy van összefüggés a tudományos műveltség/szellemi képességek és a szexuális aktivitás között. Mégpedig a kettő fordítottan arányos.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan nagy tudós, aki szexelt életében, de közöttük azért jóval gyakoribb az aszexualitás, mint mások közt. Ezt el kell ismerni.

Még arra reagálnék, amit arról mondtál, hogy a saját problémámat vetítem ki másokra: ez egyáltalán nincs így. Én örülök neki, sőt, büszke is vagyok rá, hogy szűzen fogok meghalni. Ez pedig kizárólag a saját választásom.

Ha lenne kedvem, akkor tudnék magamnak szexpartnert találni, meglátogatnám a a rosszlányok.hu-t, és megbeszélnék egy találkozót, sőt én azt mondom neked, hogy barátnőt is tudnék magamnak szerezni, ha nem is élőben, de interneten simán.

De nem akarok szexelni, mert undorítónak találom a gondolatot, hogy a többi emlős, például egy patkány vagy egy egér is ugyanígy szaporodik. Ha ez aszexualitás, akkor én az vagyok, nem tudom.

De meg kell értened, hogy a kérdésem teljesen független ezektől a gondolatoktól.

Ez leginkább egy fejtegetés, amit már sci-fi filmekben is láthatott az ember. Ha nem találnék egyetlen támogatót sem az ötletemhez, akkor elvetném, és nem traktálnék vele másokat többé, hanem élném a magam kis remete életét.

De ha csak egy embernek is megteszene az ötletem, és úgy látom, egy ember már legalább pozitív visszajelzést adott, és remélhetőleg komolyan is gondolja, akkor már megérte feltenni a kérdést.

Ha attól félsz, hogy közveszélyes leszek, és kinyírok mindenkit, aki szexel, akkor megnyugtatlak, nem kell ettől tartanod, mert nem vagyok pszichiátriai eset, hiába próbálsz annak beállítani.

2017. szept. 3. 17:45
 38/121 A kérdező kommentje:

De nem értem, hogy miért kell mindenkit egyből elmebetegnek gondolni, aki kicsit másképp gondolkozik a dolgokról.

Vagy ha nem is betegnek, lelki gondokkal küzdőnek. Miért?

Engem leginkább ez háborít fel, és ez szül bennem indulatokat, ahogy Mojjo is utalt rá.

Ha valaki eltér az átlagtól, az már mindjárt problémával küzd?

2017. szept. 3. 17:56
 39/121 A kérdező kommentje:

Szeretném azt is hozzátenni, hogy nem mindig a többségnek van igaza.

Az Egyesült Államok nagy része elveti az evolúció elméletét, akkor nincs evolúció?

2017. szept. 3. 18:02
 40/121 anonim ***** válasza:
48%

"Ha ez aszexualitás, akkor én az vagyok, nem tudom."

Lehetséges.

Aszexuális az, aki egyáltalán nem kívánja a szexet. Attól még pl. tud szeretni, és esetleg még szexelni is, de semmi jót nem talál benne. Ez egy betegség.

De nálad nem csak ez a gond, hanem az is, hogy másra is rá akarod kényszeríteni. Az pedig már pszichiátriai eset, aki tényleg komolyan is gondolja ezt.

"Ha attól félsz, hogy közveszélyes leszek, és kinyírok mindenkit, aki szexel"

EGYELŐRE még nem teszel ilyet.

"akkor megnyugtatlak, nem kell ettől tartanod, mert nem vagyok pszichiátriai eset"

MÉG nem vagy az.

De ez sajnos súlyosbodni fog. Nem tudjuk, hogy mikor és mennyire - lehet, hogy egész életedben megmaradsz ott, hogy utálod azt, aki szexel, és nem segítesz neki semmiben.

Nem kellene elolvasnod azt, amit küldtem? PONTOSAN egy ilyen emberről szól!

Nézd: úgy néz ki, hogy egyelőre még tudsz elég értelmesen beszélni, és talán normálisan gondolkodni is.

Ha nem akarsz elmenni orvoshoz, akkor keress egyet az interneten, és küldd el neki ezt a fórumot. Olvassa el, és mondja el a véleményét.

Ettől már csak nem félsz?

ITT derül ki az, hogy még van-e benned normális gondolkodás: ha már komolyan eltértél a normálistól, akkor természetesen fel sem merül benned, hogy ezt megtedd.

Amúgy ez a fórum segíthetne neked: van valakinek olyan ismerőse, akinek meg lehetne ezt mutatni?

2017. szept. 3. 18:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!