Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?
Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.
Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.
Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.
Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.
Mit gondoltok erről a tervről?
@37: ismételten: az egyik legfeltűnőbb dolog, hogy te ezt, amit a kérdésben leírtál, komolyan gondolod. És ahogy írtam, az azt jelenti, hogy alapvetően nem érted az emberek és a társadalom működését. Pont ugyanannyira elvesztetted a kapcsolatot a valósággal, mint az általad említett homeopaták, vagy asztrológusok. (Mellesleg a pszichológia egyikkel sem összevethető.) Itt nem máshogy gondolkodásról van szó, hiába akarod annal beállítani. Az indulataidat meg felőlem tagadhatod előlem. A fórum elől. De magad előtt ne tagadd.
Ami pedig az iskolázottság és szexualitás, illetve a tudósok vs szexualitás témát illeti, nem, releváns, normális módszertannal végrehajtott, jól kiértékelt felmérés nélkül nem kell elismerni, belátni, semmi ilyesmi. Kontrollcsoport/kontrollcsoportok nélkül a felmérésed semmit nem ért. Konkrétan. De még kontrollcsoportokkal sem alkalmas annak kimutatására, amit bele akarsz erőszakolni, tekintve, hogy túl fiatalok vagytok. Ezt egy 10, majd egy 20 évvel idősebb korosztályon meg kéne ismételni. Kontrollcsoportokkal. Személyes - nem mérvadó - véleményem szerint a magasabb iskolázottság és a rendezettebb szexuális élet között szép korreláció rajzolódna ki. De a rendezett szexuális élet nem egyenlő annak hiányával. Az első szexuális aktus ideje is kitolódhat. Ezt láthatod és interpretálhatod ilyen látványosan félre te. Triviális zavaró változó lehet a szocioökonómiai státusz, ami miatt a korreláció és a kauzalitás közötti egyenlőség minimum gyengülhet. De ezek csak az én gondolataim, vizsgálat nélkül ezek sem érnek sokat.
"De nem értem, hogy miért kell mindenkit egyből elmebetegnek gondolni, aki kicsit másképp gondolkozik a dolgokról."
Azért, mert ezek konkrét, ismert elmebetegségek. Mindjárt kettő is.
Az első még nem közveszélyes, de a második már igen.
"Ha valaki eltér az átlagtól, az már mindjárt problémával küzd?"
Nem feltétlenül, és a modern irányzatok szerint nem is mindig az a cél, hogy átlagos embert csináljunk belőle. Pl. van, aki nagyon jól elvan az aszexualitásával, esetleg még párt is talál magának (szintén aszexuálist), és békén hagyja a többi embert. Nem tekinti őket deviánsnak.
"Szeretném azt is hozzátenni, hogy nem mindig a többségnek van igaza."
Valóban.
De ez fordítva is így van! Nem mindig neked van igazad!
"Az Egyesült Államok nagy része elveti az evolúció elméletét, akkor nincs evolúció?"
NANA!
Értelmes emberek ott sem vetik el, csak a bigott fanatikus fundamentalista vallásosok. Sajnos ott ebből elég sok van, és a szólásszabadság miatt hangosak is - de nem ők a többség!
És egyértelmű korreláció van az ész - és az evolúció elfogadása között.
Ja, még annyit, hogy mielőtt a lelked kezdik vizsgálni, okos lenne néhány egyéb teszt: pl. hormonvizsgálat.
Vannak nemi vágyaid? Éreztél már nemi izgalmat? Ettől is függ, hogy aszexuális vagy-e, vagy csak frusztrált.
Tesztoszteron szint rendben van?
Lehet, hogy a pszichológus is ezzel kezdené.
#23-as vagyok. Nem, semmiben nem értek veled egyet kérdező, én csak az előttem szóló ember beírására reagáltam, aki azt mondta, hogy megoldja a túlnépesedés problémáit a gumi. Statisztikai adatok szerint nem. A te agymenésedet én is elmebeteg dolognak tartom, ki is ragadok egy mondatot, amit te írtál:
"Arról pedig, hogy az emberek szeretnek szexelni: ha kasztráljuk őket, alacsony hormonszint mellett már nem fogják úgysem kívánni a szexet. Simán el lehetne így törölni."
Ezek után te még azt kérdezed, hogy miért nem értünk meg téged, és támadunk, csak mert másképp gondolkodsz? Ez, amit leírtál, tényleg beteges, és etikátlan is. Hogy jössz te ahhoz, hogy eldöntsd, hogy más ember mit akarjon élvezni és mit nem? Ehhez neked semmi közöd. Mint ahogy nekünk sincs semmi közünk ahhoz, hogy neked nem jut punci, vagy valamilyen személyiségi zavar miatt aszexuális vagy. Te dolgod, senkit nem érdekel. De te se akard a saját egyéni problémáid miatt más embertől elvitatni, hogy mi jó neki és mi nem. Az elmebetegek csinálnak ilyet.
A szex miért lenne állatias és undorító dolog? Ennyi erővel ne egyél soha, hiszen az is alacsonyrendű biológiai szükséglet kielégítése. És ne is menj többet WC-re. Ezek a dolgok a valóságban hozzátartoznak az emberi élethez is, és attól, hogy a szexet te undorító dolognak tartod, egyáltalán nem az.
A tudósokról meg annyit, hogy nekik is nyilván voltak személyiségzavaraik (már ha igaz, hogy aszexuálisak voltak), attól, hogy valaki zseni, még lehet neki mentális betegsége, személyiségzavara stb. (sőt). Fel lehetne sorolni viszont más tudósokat, akiknek viszont ismertek a párkapcsolataik... (csak még mielőtt belelovalnád magad, hogy te különleges vagy az aszexualitásod miatt).
"Vannak nemi vágyaid? Éreztél már nemi izgalmat?"
Sajnos igen, de nem hagyom, hogy ezek határozzák meg a viselkedésemet. Úgy gondolom, hogy ezeket el kell fojtani az embernek magában, mert állatias érzések, amik nem törhetnek a felszínre. Ha már felmerült itt a pszichológia, mondhatnám, hogy a superegóm megakadályoz a vágyaim kiélésében.
Tesztoszteron szintet nem mértek még, azt nem tudom, mekkora lehet, de szerintem normális.
Elfojtásból mindig ez lesz: előtör máshol. Nálad ott, hogy más is legyen ilyen.
Ezen tudna segíteni a pszichológus.
Tényleg keress meg egyet.
"Nem is értem, hogy egy elméleti fejtegetés miatt miért is kellene nekem pszichológushoz mennem.
Én próbáltam egy lehetséges módszert kigondolni a túlnépesedés ellen, és ez jutott eszembe."
Hitler is így kezdte...
Te atya uristen. Most toroltem ki egy fel oldalas regenyt, mire rajottem, hogy teljesen folosleges vitaba szallni veled es szerintem mas se tegye. Az elottem levok jol irtak, beteg vagy. Szerencsere a termeszet konnyen megoldja ezt, hiszen ilyen hozzaallassal nem fogsz utodokat nemzeni (szerencsere) akikre esetleg ragadhatna egy kis "fejlett gondolkodasmod". Csakugy mint a melegeknel. (felreertes ne essek nincs bajom a homoszexualisokkal amig nem mennek nagyon messzire, csupan peldakent hoztam fel, hogy ok sem szaporodnak termeszetes uton tovabb). Eld le csak szepen a kis eleted ebben a tevhitbe, az evolucion szerencsere tul fogja tenni rajtad magat, de kerlek ne hirdesd a baromsagaid nyilvanos oldalakon.
Koszonom minden embertarsam neveben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!