Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?
Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.
Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.
Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.
Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.
Mit gondoltok erről a tervről?
Igen, sajnos ilyen is van.
Tovább kell keresni.
Meg lehet próbálni TB-re is (körzeti orvosi beutaló kell hozzá).
Ha ez nem jó, akkor lehet pénzes úton is.
@80: Csak ugyanazt tudom mondani, amit már mondtam: úgy érzem, hogy van egy olyan képzeted, hogy a szerelem és a szexualitás az lefolytja az ember energiáit, ködösíti az elméjét, eltereli a figyelmét más, számodra izgalmas dolgoktól - pl tudomány. A baj az, hogy ha vágyad van rá - márpedig magad is beismerted, hogy vannak szexuális vágyaid, csak elfolytod őket -, akkor azzal, hogy elnyomod magadban őket, pont azt idézed elő, amit el szeretnél kerülni. Az energiák lefolytását, az elme ködösülését, a figyelem elterelődését. Látod, most is egy totálisan abszurd marhaságon rugózol napok óta - magadban meg ki tudja, mióta -, ahelyett, hogy értelmes dolgokba fektetnéd az időd és energiád. Ráadásul nem veszed észre, hogy milyen abszurdak az ötleteid. Megvan minden fentebb említett bajnak a tünete itt. Kár érte. Ha ebből nem törsz ki, elveszhetsz.
A pszichológus meg nem úgy működik, hogy neten keresztül jól megszakért. Legalábbis nem az, amelyik jó, és ér is valamit. Legalábbis én így látom, azok után, hogy egy jó adag kurzust elvégeztem a PPK-n is, és megismertem jópár pszichológust.
"Látod, most is egy totálisan abszurd marhaságon rugózol napok óta - magadban meg ki tudja, mióta -, ahelyett, hogy értelmes dolgokba fektetnéd az időd és energiád."
Nekem ez csak kikapcsolódás a szerves kémia labor mellett, amit két hete tolok tömbösítve. Szóval foglalkozom eleget a tudománnyal a topik mellett is, nem ezen jár az agyam egyfolytában. De ha már írtok válaszokat, csak feljövök megnézni, esetleg reagálok is rájuk.
Látod, ez nem vesz el jelentős időt a fontos dolgokból. Míg egy párkapcsolat... Na, az aztán durván, és nem csak időt vesztesz vele, de rengeteg pénzt is, amit a barátnődre kell költened. Ezt is más kárán tanultam meg.
"Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség. Mit gondoltok erről a tervről?"
Nem éppen mellébeszéléseket kaptál, csak valahogy nem érted meg a válaszokat, vagy inkább nem akarod megérteni.
Az, hogy aszexuális vagy, a magánügyed, nem is kell itt tovább foglalkozni.
A másik probléma viszont társadalmi kérdés felé mutat és fontos lenne megértened, miért tiltakozik itt mindenki a terved ellen, és ha ez megvalósulni, miért inkább a halált választanák az emberek.
A legfontosabb lenne, amit kikerültél mindig itt, hogy átgondold, mi az ember, mi az emberi lényeg. Nem egy sejthalmaz az ember, teste, lelke szelleme van.
Miért ijesztő ez, hogy lombikban akarod kikutyulni, szintetikusan előállítani?
Már nem is gép az ember, mint azt sok téveszmés állítja, hanem egy lombikban előállítható vegyszer. A vegyészek játékszere - amivel megoldják, hogy na, azért ne pusztuljon már ki az emberiség, mert akkor mi mivel játszunk?
Immanuel Kant azt mondta, hogy senki sem használhatja eszközként a másikát, mert minden embernek önmagában nyugvó célja van.
"A legfontosabb lenne, amit kikerültél mindig itt, hogy átgondold, mi az ember, mi az emberi lényeg. Nem egy sejthalmaz az ember, teste, lelke szelleme van"
Remélem, hogy nem a transzcendens dolgokra gondolsz ezalatt-halhatatlan lélek meg szellem, stb.
Ugyanis a szellem és a lélek biokémiai folyamatok eredménye. Az ember igenis egy sejthalmaz, nem más, amely szerves és szervetlen vegyületekből épül fel. Nincsen semmilyen lélek vagy szellem, hacsak nem az agy által létrehozott tudatra gondolsz, ami viszont 100%-ban materiális eredetű.
Most itt nem mennék nagyon bele- nincs értelme - hogy mi az én emberképem, de úgy gondolom, megtaláltam az OKOT, ami ehhez a - mindenki által rossznak vélt világképhez, és világrendezéshez - vagy nem is tudom, minek nevezzem-, vezetett.
Ez, hogy az ember vegyületek halmaza, amit in vitro vagy szintetikusan is elő lehet állítani, csak idő kérdése, a marxista-leninista-freudista(!) világképből EGYENESEN következik, a világ erre tart - és valószínű előbb-utóbb el is érik a tudósok, amit elképzelsz.
~~~~~~
Magam részéről, ha ez lenne és a halál: a halált választanám, de gondolom, az csak pozitívum, legalább nem szennyezem az emberképemmel a tudósok ragyogó világát.
~~~~~~~~~~~~~
Ezren rohannak majd rám hamarosan, mert a te világképed az elfogadott és uralkodó világkép, emberkép, de egy-két gondolatot írnék, amit átgondolásra ajánlok Neked.
Mikor volt utoljára ÚJ gondolatod?
Ha az anyag váladéka lenne a szellem, akkor soha semmi új gondolat, alkotás, mű, tudományos felfedezés nem született volna. Hiszen egy valóban új gondolat, mint forma, csak a formanélküliből léphet elő - vagyis anyagát tekintve a semmiből. Különben átalakítás.
Egy pók gyönyörű hálót sző, fajspecifikusan tökéletes mű, de szabadon gondolkodik? Szellemi erővel? Gondolhatja, hogy inkább lépet épít? Az anyagát ő állítja elő, már ezért sem válogathat. De szebbnek látja a méhek művét! Szegény pók.
vagy más:
Tudom, hogy nem szereted a verseket, de sokan írnak és szeretik (azok mind a halált választanák, ahogy a fenti esélyt írtam:)
De fordítani biztos szoktál. Tudományos szöveget nagyon könnyű fordítani- egyértelmű, a képeltek, egyenletek révén még azok is megértik egymást, akik nem beszélnek közös nyelvet.
De más a helyzet egy műalkotásnál.
A Google fordító zseniális! mégsem tud egy verset lefordítani - a költő, aki fordítja az adott formából "fellép" (igen, ez transcendens, szellemi lépés (ez ok) -amit, mint kutató, megtalálhatsz az anyagban (ez az okozat) tehát fellép a formanélkülibe - és "lehozza" egy másik formában. És az akkor vers lesz, nem egy betűhalmaz.
Ez egy ihletett TEREMTÉSI folyamat.
Über allen Gipfeln
Ist Ruh,
In allen Wipfeln
Spürest du
Kaum einen Hauch;
Die Vögelein schweigen im Walde
Warte nur, balde
Ruhest du auch!
Google fordítás:
Minden csúcs fölött
A béke,
Minden csúcson
Úgy érzi
Alig lélegzet;
A madarak csendben vannak az erdőben
Csak várakozás, kopasz
-
Ihletett fordítás:
Immár minden bércet
Csend ül,
Halk lomb, alig érzed
Lendül:
Sohajt az éj.
Már búvik a berki madárka,
Te is nemsokára
Nyugszol, ne félj...
Tóth Árpád a szavak (forma) feletti (ez formanélküli) lényegét ragadta meg a versnek és ezt a szellemi folyamatot kifejezte egy másik formában.
Minden jót!
@89: Hát egen. Az a gond ezzel, hogy az "én nem tudom elképzelni, ezt, meg azt, ezért biztos nincs így", illetve az "úgy érzem, hogy itt többnek kell lenni mint puszta anyag, ezért több is van" jellegű érvelések viszonylag gyengék. Egész pontosan az a helyzet, hogy a világról - benne az emberről - nem mondanak semmit, csak a te gondolkozásodról. Szép gondolatok, de ennyi. Ráadásul semmilyen szinten nem alkalmasok arra, hogy a kérdezőt eltántorítsák a marhaságaitól, amiket kiötlött. Egy in vitro létrehozott emberi lénynek nem lenne lelke, szelleme, vagy egyáltalán hogy jön ez a témához?
Tudom, magad is írtad, hogy kapni fogod az ívet az itt leírtakért - remélem, azért nem voltam durva. :)
Én a magam részéről nem látom, hogy az emberi alkotások értékén bármit változtatna az, ha mindenféle anyagi működés termékei lennének. Ez csak annyit jelent, hogy a minket körülvevő anyag bámulatos és csodás dolgokra képes. :) Nem hangzik ez olyan rosszul.
Egyébként ne aggódj, nem kell lelket, meg szellemet feltételeznie valakinek ahhoz, hogy a kérdző gondolkodásmódját alapjaiban rossznak, sőt, esetleg taszítónak lássa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!