Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem gondoljátok, hogy a...

Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.

Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.

Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.

Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.

Mit gondoltok erről a tervről?

2017. szept. 3. 01:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/121 Mojjo ***** válasza:
85%
@58: a nőt pedig nem ütjük le husánggal és erőszakoljuk meg egy barlangban. Majd egy másikat. És megint egy másikat. Ugyanúgy kultúrálódott az emberiség ilyen téren, mint étkezés és sz.rás terén. Ember, mondom, teljesen elvesztetted a realitásérzékedet, és nem, hogy TTK-shoz nem illő módon, de egy marék döglött molylepkét is alulmúlva gondolkozol. Esélyes, hogy teljesen be fogsz csavarodni. Menj szakemberhez. Nem vicc. Menj el.
2017. szept. 4. 23:54
 62/121 Vree ***** válasza:
85%

Áruld már el, hogy pontosan mi is a bajod a szexszel?

Az emberek szeretik a meghittséget, az intimitást, a biztonságérzetet, a kölcsönös bizalmat, a fizikai érintést, az egymásnak örömszerzést, szeretik a saját testüket, ha meg tudják ismerni a testük tulajdonságait, az érzelmeiket, vagy ha kiélhetik a játékos fantáziájukat, szeretik, amit egy közeli társas kapcsolat bizalma jelent.

Mi az, ami benned akkora tudatlanság vagy ellenszenv, hogy ezzel nemhogy nem vagy tisztában, de valami kártékony dolognak hiszed? xD

Nekem semmi bajom azzal, ha 19+ éves létedre képtelen voltál egy másik emberi lénnyel érzelmileg egészséges, érett, felnőtt kapcsolatot létesíteni.

A közhiedelemmel ellentétben a szexuális érés kiteljesedése huszon- de akár harmincéves korban teljesen egészséges. Az egyetemi barátaid nagyobbik része is meg fog házasodni 5-10-15 éven belül, mások meg nem és ez így jó.

De az mégiscsak fura, hogy annyi megértéssel állsz a dologhoz, mint egy űrlény. :D Annyi elvárható, hacsak nem valami lombikban neveltek téged eddig, hogy tisztában legyél az alapdolgokkal. :D Tegnap történt csak, hogy kinyitottál egy biológiakönyvet és rájöttél, hogy a pénisz illeszkedik a vaginába? Most volt a suliban a felvilágosítás, vagy mi? :D Nem lehet, hogy ott legyél leragadva, hogy ennyiből áll megdugni valakit. :D

Prűd konzervatív fundamentalisták neveltek, azért nem nőttél ki még abból, hogy "ha önmegtartóztatást/elfojtást mutatok, akkor megdícsérnek"? :D (Megintcsak nem ritka, hogy szigorú szülők gyereke egy ideig még hitegeti magát, de 20onéves korára kinő a "felsőbbrendű vagyok, mint a feslett osztálytársaim" dologból.)

Nekem az rajzolódik ki, hogy nem volt előtted se egy pozitív modell, se nem ült le veled senki megejteni "A beszélgetést". Vagy hogyan írnál ilyen baromságokat? xD

Fétiseid nincsenek? :D Azért kérdezem (amúgy a fétis is teljesen normális, a legtöbb embernek több is van), mert kora gyerekkorban szexuálisan elfojtott személyiségnél gyakran megesik, hogy a szexualizáció valamilyen ártatlanabb dologra irányul, ami kvázi lehetővé teszi a szexuális önmegvalósítás kiélését a bűntudat nélkül.

Tegyük félre egy pillanatra az emberi törekvéseket.

Egy gyereknek mindenképpen jobb, hogy kitüntetett figyelmet kap, mintha közös neveldében élne és ő lenne a #112es szám. A szülők együttélése is hasznos dolog.

Az emberek közötti barátság, törődés, legyen szó akár homoszexuálisokról - igazából a baráti kapcsolatok és a romantikus párkapcsolatok ugye összemosódnak sokszor, a barát és az élettárs hasonló elvárások alapján választatik ki.

Még ha a te személyes fejlődésedben nem is jutottál el odáig, hogy értsd, hogy egy partner vagy gyerek miért vágy tárgya valakiben, akkor is feltételezném, hogy örülsz és helyesled, hogy mások ezt megteszik helyetted.

Tehét honnan a #&@ból jön ez a "ki kell irtani, akár fővesztés mellett is" hozzáállás? xD Ezért hisznek itt egyesek pszichipatának. xD

Mert ha tisztán tudoményosan gondolkodó illető lennél, feltehetőleg olyasmire gondolnál, mint mondjuk Japán, ahol a sokadik gyereket a szülőkön pénzbüntetés terheli, azegykét adókedvezmények. De nem, te a legradikálisabb eltörlést akarod. Miért?

Szexuálisan bántalmaztak gyerekként? Utáltad a kanos osztálytársaidat, kisebb vagy felsőbbrendűségi fixációid voltak velük szemben? xD

Min akarsz bosszút állni?

Vagy csak simán hülye vagy a társadalomtudoményokhoz?

Ilyesmik alapján:

"Természetesen azért írtam a halálbüntetést, mert egy ilyen intézkedést csak kőkemény szigorral lehetne végrhajtani. Nyilván mindenki szexelni akarna, de ha rájön, hogy az életét kockáztatja vagy a szbadságát, akkor már kétszer is megfontolja, hogy megszegje-e a törvényt."

lehet, hogy simén a reálpolitikai érzéked sajna majdnem olyan rossz, mint a szexualitással kapcsolatos ismereteid. xD

UI:

Ezt itthagyom, csak poénból.

[link] [link]

"Simon, a 29 éves szűz 10parancsolata" :D

2017. szept. 5. 00:28
 63/121 Vree ***** válasza:

#57:

^Nem, nem az. :D (És ezt a bullshitet sztem az ujjadból szoptad, mert ember ilyet nem írt le, ahonnan te ezt olvashattad volna.) Ha már itt tartunk: erősen ajánlom az idevágó szócikk(ek) elolvasását, ahol megtalálod a definíciót feketén-fehéren leírva.

Nem keverendő a szexuális diszfunkciókkal, ahol az illető képtelen testi vagy lelki okok miatt teljesíteni.

Attól még, hogy valaki aszexuális, egyszerűen csak alacsony a preferenciája a szexre. Mint egyéni döntés, szokás.

Ettől még tökéletesen képes lehet elélvezni valakivel, sőt kívánhatja a romantikus kapcsolatot minimális szexszel persze, végezhet önkielégítést, satöbbi.

Vannak olyan kódnevek, mint a HSDD, amivel az elvileg "patologikusabb" szexuálismentes szellemi elváltozást próbálnák jelölni (bár ezek léte is vitatott), de ez NEM azonos az aszexuaalitással, ami egy BEÁLLÍTOTTSÁG, egy preferencia.

Csak hogy képben legyek, te az a fajta vanília prűd vagy, aki a homoszexualitást vagy bármilyen fétist is genetikus! patologikus kórságnak tekint? :D Csak hogy tisztába tegyük.

Nyilván nem szabad a genetikus (ilyen amúgy kevés van), a kóros/önkéntelen szellemi, a kóros/önkéntelen fizikai, a nevelés okozta, a kulturális elvárás okozta, illetve a személyes döntés alapú témákat egybemosni.

Általában a konzervatívok nem azért ragaszkodnak a "hagyoményos" házastársi viszonyokhoz, mert nekik a pszichológiájuk jobban "rendben van", hanem mert egy konzervatív-prűd nevelést kaptak, ami kizárja, hogy a kapcsolatot a megszabott kereteken kívül máshogy is el tudják képzelni. Sokkal inkább a szuperego, a társadalmi elítéléstől való félelem, ami az ítélkezésre készteti őket, nem valamiféle "helyes" genetikus belső parancs.

2017. szept. 5. 00:37
 64/121 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, #58 észrevételeidhez (kérdéseidhez) annyi a meglátásom: nem tudod a szaporodás elemi tulajdonságait sem. Tudsz valami felszínes, szemmel megfigyelhető jelenséget, ami persze a szex része, de nem lényege. Azt sem árt tudni, az állatvilágban kizárólag a szaporodás érdekében szexelnek, ez ott nem érzelmi, hanem ösztönkérdés. Szaporodni muszáj, ennyi. Az emberiség ebben kulturálódott (ahogy te mondod, modernizálódott), és mivel tudata, ezáltal érzelmei vannak, ezért az embernél a szex elsősorban érzelmi cselekmény, és csak másodsorban szaporodási célú. Természetesen az embernél vannak devianciák, de a jellemző és fő irány az érzelmi kiteljesedés, és csak ezután jön a szaporodás (sokaknál ez már nem is jön).

Ha tehát neked olyan fontos az "állatvilágtól való elszakadás", akkor a szexet használd arra, amire a legtöbb ember, és amire az állat még nem képes: örömszerzésre, a meghittség megélésére, feltöltődésre a munkához, egyáltalán, az egészséges lelki élet megteremtésére (sokaknak - és eszerint neked sem - ez nem megy, ezt a problémát orvosok kezelik, mert az ember ebben is több az állatnál).

2017. szept. 5. 09:07
 65/121 anonim ***** válasza:

Lényege az eggyé válás -ami után minden ember vágyakozik, mert létesülésével a világba vetetten, kiszakítva érzi magát (Heideggeri Geworfenheit).

Arisztotelészi értelemben "az Egy több, mint a részek összessége."

-------------------------------

"A szerelem misztériuma éppen az, hogy a tökéletesen más férfi és a tökéletesen más nő, akiknek világhelyzete, eredete, természete, alakja, célja, végzete tökéletesen idegen és más, ez a két egymáshoz képest teljesen aszimmetrikusan elhelyezkedő lény, ez a kettő találkozik és olvad egybe. Hogy az állatvilág a sexusban szimmetrikusan jobbra és balra, fent és lent, pozitív és negatív oldalon elhelyezkedő lényeket egyesít, az talán lehetséges. De hogy az embernél a szerelem éppen a merőben különböző világokat és lényeket olvasztja egybe, az egészen bizonyos. Hiszen, ha csak az egymást kie gészítő alakok egyesítése lenne, alig érné el azt, az embert metafizikai gyökeréig átható és megmarkoló kívánságot, amit minden ember át kell hogy éljen, és ha nem éli át, szegényebb marad, mint egy vak koldus. A váratlan csoda és elképzelhetetlen pillanat a szerelem misztériumában éppen az, hogy akik egybeolvadnak, nem is tartoznak és sohasem tartoztak egybe. A szerelem magyarázatát a természetben senki sem találja meg; a természetben csak sexus van. Hogy szerelem gyulladjon fel, ahhoz isteni beavatkozás kell, s enélkül az egymástól különböző lények és világok nem találkozhatnak.

Egészen biztos, hogy a szerelem eredete más, mint a sexusé. A szerelem az isteni nő és az isteni férfi kapcsolata; s ebben a kapcsolatban két, eredetében, származási idejében, metafizikai lényegében tökéletesen más, ki nem egyenlíthető, egy nevezőre nem h ozható lény az isteni misztériumban találkozik és egybeolvad. A sexus ezzel szemben az arányosan és szimmetrikusan elosztott természeti lényeknek egymással való kiegészülése. Kantnak igaza van, csak egy férfi és egy nő tesz ki egy egész embert – a természetben. A szerelemben az isteni férfi és az isteni nő találkozása nem egy egész, hanem ennél több. Annyival több, amennyivel Isten több, mint a természet. A szerelemben találkozott és egybeolvadt férfi és nő, két psyché teremtő, misztikus összeolvadása. A sexusból új természeti lény származik; a szerelemből új psyché származik. Ha két természeti lény szerelem nélkül egyesül, akkor merő természeti lény egyesül. Ez az állatvilág esete – talán. De van szerelem, amely testi érintkezés nélkül két psyché találkozása és násza. Ez a szerelem, amelynek gyümölcse az anyagtalan psyché.

Az ember a szerelmet és a sexust összezavarja. Gyakran szerelemnek tart valamit, ami csak sexus, és azt hiszi, hogy kivétel nélkül minden szerelemnek sexusban kell végződnie. S az ember azt hiszi, hogy a lényeket végül is a sexus teremti. A lényeget a szerelem teremti, a sexus csak azt a ruhát adja hozzá, ami terhére van, s amit úgyis le kell vetni. Teremteni csak két psyché tud, és ez a szerelem, amely testi érintkezés nélkül teremt. Amikor a sexus elmerül, elfelejtődik, amikor a két psychét a másik isteni lénye oly erővel árasztja el, amikor még minden érintés vagy a közeledés merő gondolata is gyalázatnak, borzalomnak tűnik, amikor a másik, idegen, ismeretlen lény oly tüzet gyújt, hogy a természetből, mint a villám, kicsap, ez a psyché-szerelemben a megtermékenyítő nemzés pillanata." (Hamvas)

2017. szept. 5. 09:30
 66/121 anonim ***** válasza:

"Természettudományt filozófusoktól kell tanulni,

filozófiát pedig a természettudományból." Karinthy Frigyes

2017. szept. 5. 10:10
 67/121 A kérdező kommentje:

Vree-nek:

Jó hosszan írtál, időbe telne megválaszolni az egészet, csupán annyit szeretnék írni, hogy fogalmam sincs, hogy honnan jön ez az érzés belőlem.

A neveltetésemről annyit, hogy bár vallásos emberek neveltek, egyáltalán nem nevezhetők konzervatívnak a szex terén, tehát nem abból a tipikus valláskárosult, fundamentalista családból származom, amelyik tiltaná nekem a házasság előtti szexet. Amúgy sem érdekelne, hogy mit mondanak, felnőtt ember vagyok, 20 éves, azt teszek, amit jónak látok, nem lehet már rám erőltetni a hülyeségeket. De nem is nevelkedtem ilyen szigorú konzervatív légkörben. A szüleim elvileg vallásosak, de ez az életükre kb. semmilyen kihatással nincsen, és nem is volt gyerekkoromban sem. Ők mindketten házasság előtt vesztették el a szüzeségüket.

Hogy nem tudok semmit a szexualitásról, az teljes mértékben igaz, legalábbis tapasztalatom nincsen róla, annyit viszont tudok, hogy undorító és egyáltalán nem létszükséglet. Rádásul emiatt van túlnépesedés.

Az engem egyáltalán nem foglalkoztat, hogy sokan így élik ki az érzelmeiket, a szerelmüket, a vágyaikat, meg mit tudom én, milyen hülyeségeket.

Az szerelem maga is csak azért alakult ki, hogy a szaporodás esélyét növelje. Innentől kezdve nincsen értelme akkor, ha a szaporodás mesterséges.

Az embernek vannak vágyai, érzelmei, de ezek egy jelentős része a magas hormonszintből fakad, amit a kasztrálással meg lehet szüntetni.

Az emberek a másik közelségére vágynak: Oké, nem a fizikai kontaktust törölném el, hanem a szexet.

Ha hagyományos családok megmaradására van szükség, az ellen se vagyok, nem mondtam egy szóval sem, hogy tenyészteni akarom az embereket úgy, hogy egymás hegyén-hátán laknak egy üzemben, mint az állatok. Tőlem választhatnak párokat az emberek, nevelhetnek együtt gyereket, meg amit akarnak, csak ne szexeljenek. Ennyi.

Ami azt illeti, kicsit mindig is különlegesnek tartottam magam a nézeteim miatt, és némi felsőbbrendűségi érzést is szült ez bennem. Azt is elismerem, hogy jó volt a figyelem középpontjában lenni mindig, amikor előadtam, mit gondolok a szexről. De ezt a kérdést nem emiatt tettem fel, tényleg őszintén érdekelt, hogy ti mit gondoltok a dologról.

Nem tudom, hogy láttátok-e A pusztító című filmet az utópisztikus 2032-es San Angeles városával. Nagyjából egy olyan világot képzelek el, bevallom, hogy ez a film is inspirált engem. Abban a filmben az emberek undorral gondolnak a testnedvekkel való érintkezésre. Miért ne lehetne egyszer ez a standard? Nem csak nekem jutott eszembe, láthatjátok.

2017. szept. 5. 19:30
 68/121 A kérdező kommentje:

"Mert ha tisztán tudoményosan gondolkodó illető lennél, feltehetőleg olyasmire gondolnál, mint mondjuk Japán, ahol a sokadik gyereket a szülőkön pénzbüntetés terheli, azegykét adókedvezmények. De nem, te a legradikálisabb eltörlést akarod. Miért?"

Talán mert más intézkedések nem működnek vagy csak lokálisan működnek. Jelenleg ott tartunk, hogy akármit is teszünk, a népesség 2050-re már 9 milliárd lesz, legalábbis én így tudom, javítsatok ki, ha tévednék.

Itt már megbuktak a különböző népesedéspolitikai intézkedések. Nem lesz elég élelmiszer, sokan fognak éhen halni, szenvedni, háborúskodások lesznek a termőföldért és a vízért, ráadásul fokozódik a globális felmelegedés is, melyhez jelentősen hozzájárulnak a túlnépesedett országok.

Így is vissza fog esni a népesség, ha ezek a dolgok megtörténnek, de az sem kizárt, hogy a teljes kihalás szélére jutunk. De ha most elkezdenénk drasztikusan leállítani a népességnövekedést, sőt csökkenésre fordítani egy általam felvázolt beavatkozással, akkor több ember halhatna meg természetes halállal, kevesebb lehetne a szenvedés, és nem kockáztatnánk a kihalást sem.

2017. szept. 5. 19:40
 69/121 anonim ***** válasza:

a Krisna tudatosok élnek így, csak akkor szeretkeznek, ha utódot akarnak. És még a természetre, állatokra is vigyáznak.

https://www.youtube.com/watch?v=zG038n8yKUE

2017. szept. 5. 23:18
 70/121 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, néhány kérdés, hogy jobban értsünk téged.

Édesanyád mit mesélt, hogy milyen volt, amikor megtudta, hogy érkezel? Örült neked? (Ha tudod, kérdezd meg tőle.)

Szégyellsz valamit?

Örülsz, hogy létezel?

Ezeket József Attila sorokat hogy érted?

"Én mondom: Még nem nagy az ember.

De képzeli, hát szertelen.

Kisérje két szülője szemmel:

a szellem és a szerelem!"

2017. szept. 6. 08:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!