Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nem gondoljátok, hogy a...

Nem gondoljátok, hogy a szexet meg kellene szüntetni a túlnépesedés elkerülése érdekében?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a WHO, és így az ENSZ, meg az összes világszervezet támogatná a kezdeményzést, és kiépíthető lenne az egész világon a megfelelő orvosi felszerelés az in vitro megtermékenyítéshez, továbbá képesek lennénk majd a jövőben akár szintetizálni is az emberi ivarsejteket.

Nem lenne akkor jó ötlet, ha csak mesterségesen lehetne szaporodni, természetesen pedig nem? Ezt úgy oldanánk meg, hogy miután minden férfi lead bizonyos mennyiségű hívivarsejtet akkor, amikor ivaréretté válik, aztán kasztrálnánk őket, valamint a nőknek is eltávolítanánk a petefészkét bizonyos számú utód megszülése után. A kasztrálásokig pedig a szex bűncselekmény lenne, aki csinálná, az nagyon súlyos büntetést kapna, én életfogytiglanra vagy halálbüntetésre gondolnék.

Így lehetővé válhatna szabályozni a népességet, mert minden ember csak annyi gyereket vállalhatna, amennyi engedélyezve van, mondjuk 2 főnként 1-et, így lecsökkenhetne 1 generáció alatt felére a populációnk.

Ha pedig már előállíthatnánk magát az embert szintetikus úton, akkor már in vitróra sem lenne szükség.

Mit gondoltok erről a tervről?

2017. szept. 3. 01:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/121 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: olvasd el ezt:

[link]

Szóval: miért pont a szexet akarod tiltani? Miért nem a szaporodást?

Amúgy a fejlett országokban jelenleg csökken a népesség.

2017. szept. 3. 11:23
 22/121 anonim ***** válasza:
87%

Csak egy szó: KOTTON! gumi, gumi óvszer, kondom, ...

Kérlek, folytassátok!

2017. szept. 3. 11:31
 23/121 anonim ***** válasza:
93%
Vannak olyan kimutatások, amik azzal foglalkoznak, hogy annak ellenére, hogy a fejlődő országokban elérhető a gumi, ez a születések számának növekedésére nincs hatással. Aki az óvszer piacra dobásával akarja megállítani a demográfiai robbanást, nem fog sikert elérni.
2017. szept. 3. 12:47
 24/121 A kérdező kommentje:

Mindenki írja, hogy a fejlett országokban csökken a népesség. Rendben, de erre már megadtam a választ, elmondtam, hogy Európában lehetne mindenkinek 2-3 gyereke, a fejlődő országokban pedig 0 vagy 1.

Ez megoldaná a népességfogyás kérdését.

De amúgy sem fontos ez a kérdés, mert ha mondjuk az európai népek kihalnak, jönnek a helyükre mások. Most is ez a folyamat figyelhető meg, Nyugat-Európa egy jelentős hányada afrikai és ázsiai bevándorló.

A fogamzásgátlás nem jó megoldás, mert azt nem tudjuk ellenőrizni, hogy mindenki használja-e.

A szexuális életemnek pedig semmi köze a kérdéshez. Nyilván ilyen nem létezik, de nem azért, mert képtelen lennék rá, hanem mert hű vagyok a saját elveimhez.

Arról pedig, hogy az emberek szeretnek szexelni: ha kasztráljuk őket, alacsony hormonszint mellett már nem fogják úgysem kívánni a szexet. Simán el lehetne így törölni.

2017. szept. 3. 12:53
 25/121 anonim ***** válasza:
86%
Nem jön össze neki egy numera, ezért most mindenkinek megtiltaná a szexet.
2017. szept. 3. 15:00
 26/121 Mojjo ***** válasza:
81%
Ahogy a #25-ös mondja. És rendkívül kontraproduktívnak látom leállni érvelni, vitatkozni ezzel az emberrel, mert azzal azt sugalljuk, hogy van miről beszélni, azt a látszatot keltjük, hogy megvitatásra alkalmas az agymenése, nem pedig egy nyílvánvaló őrültség, mint valójában. Magyarán csak a félig bomlott képzelgéseit szítjuk azzal, hogy bármit is reagálunk neki érdemben.
2017. szept. 3. 15:41
 27/121 Mojjo ***** válasza:
78%
Egy dolog, még, kérdező. Azt fogod hinni, hogy most cikizlek, és rosszindulatból írom, amit, pedig abszolút nem, és próbáld megfogadni a tanácsom: keress fel egy szakembert. Első körben egy pszichológust. Lehet, nem látod, de sajnos nagyon rossz, és komolyan veendő folyamatok kezdődtek el nálad, amiknek ha nem kezelsz, beláthatatlan következményei lehetnek, mert megvan az esélye, hogy tovább fogol lefelé spirálozni, átlépve megbomlás határán. A legveszélyesebb az, hogy végig normálisnak fogod magad hinni - mint ahogy most is annak hiszed -, így fel sem fog merülni benned, hogy valamit tenni kéne ezellen. Előzd meg a még nagyobb bajt, és keress egy jó (!) pszichológust, aztán ő meglátja, hogyan tovább, kell-e konkrét orvosi segítség, vagy még kezelhető az ő szintjén. Nincs sok remény, hogy átmenjen az üzenetem, és megfogadd, amit javasoltam, de sajnos nem tudok többet tenni. Reménykedem.
2017. szept. 3. 15:49
 28/121 Mojjo ***** válasza:
65%

@27: fogol = fogsz

Úgy látszik, elfelejtettem magyarul.

2017. szept. 3. 15:50
 29/121 A kérdező kommentje:

Nem is értem, hogy egy elméleti fejtegetés miatt miért is kellene nekem pszichológushoz mennem.

Én próbáltam egy lehetséges módszert kigondolni a túlnépesedés ellen, és ez jutott eszembe.

Az már más kérdés, hogy magát a szexet is egy undorító, állatias dolognak tartom, amit az ember ennyi milliárd evolúció után már igazán elhagyhatna, és rátérhetne a kulturált szaporodás útjára, de ezen nézetem egyáltalán nem befolyásolja a gondolataimat. Én tényleg csak a túlnépesedés próblémáján gondolkoztam.

!!!!! Innentől pedig jön a tekintélyre való hivatkozás, amit nem érvnek szánok, csak megjegyzésképpen!!!!

Számos nagy tudós, Tesla, Newton, Erdős Pál, Dalton, da Vinci, Robert Bunsen, Leibniz, Cavendish és még sorolhatnám a végtelenségig, szintén távol maradt a szexuális élettől, és ennek volt valami oka.

Da Vinci még azt is megfogalmazta, amit én, hogy a szexualitás olya förtelmesen undorító, hogy ha nem lenne szükségszerű, már kihalt volna az emberiség.

Azt mondjátok meg nekem, hogy miért bomlott akkor az én elmém, ha ilyen okos emberek is hasonlóan vélekedtek? Az ő elméjük is bomlott volt? Nem lehetséges, hogy ők is mesterségesen szaporodtak volna, ha tehették volna, csak nem volt rá lehetőségük?

!!!! TEkintélyre hivatkozás vége!!!!

2017. szept. 3. 16:06
 30/121 A kérdező kommentje:

Ha már itt a személyeskedés is megindult velem kapcsolatban, fogadni merek, hogy az itt válaszolók fele soha életében nem szexelt, és nem is fog, mert a tudományban járatos személyek, ahogy írtam is, nem szexelnek általában. Ezt onnan tudom, hogy magam is TTK-ra járok, és az ott lévő emberek jelentős része hiába múlt már el 20, még párkapcsolata sem volt soha.

Ha pedig már úgysem csináljátok, mert felteszem, hogy sokan itt nem csinálták még soha, és lehet, hogy nem is fogjátok, mert esélytelen számotokra, hogy nőt szerezzetek, akkor mégis miért kardoskodtok itt a felvetésem ellen? Nektek is egyszerűbb lenne, ha nem lenne szex, mert legalább nem szólna le titeket a züllött társadalom, ha szűzen haltok meg, mert mindenki szűzen halna meg. REmélem, értitek.

2017. szept. 3. 16:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!