Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
 601/1223 A kérdező kommentje:
Mi az az ID-hívő?
2016. nov. 1. 20:56
 602/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Szészé(Kérdező): "Ezért nem lehet összeheggeszteni (mint Gabriel) az evolúciót és a bibliai teremtéstörténetet. "

Írod ezt a biblikus özönvízről az evolúció ellehetetlenítésére.

Evolúció - özönvíz - evolúció.

Mi a problémád?

Az özönvíz minden létező tudományág ismereteinek, eredményeinek ellentmond, de pont az evolúciónak egy dekányit se. Ezt már a múltkor is írtam. Te nem csak a Bibliát, de az én írásomat se vagy képes szó szerint érteni?

Figyuszka.

[link]

Itt a fosszilis leletekből szinte lépésről lépésre nyomon követhető, ahogy egy kutyaszerű lényből cet lesz.

Ha mondjuk 100%-ra bebizonyosodik, hogy a ceteken kívül a világon az összes többi lényt Isten maga gyurmázta össze, de ezt az egy vérvonal kialakítást az evolúcióval oldotta meg, még akkor is annak kell bekerülnie a tankönyvekbe, hogy az evolúció a világunk részét képezi, és bizonyított tény a létezése és a működőképessége. Be fog kerülni a tankönyvekbe az is, hogy a rókát, a békát stb.-t, sőt(!), azt a kutyaszerű lényt is Isten teremtette, amiből evolváltak a cetek, de mindez nem változtat azon, hogy ugyanúgy fog szerepelni a tankönyvekben az is, hogy van és létezik és működik az evolúció is.

Fel tudod fogni?

Mondjuk ülhetsz te egy sziklafal előtt, és láthatod, hogy néha kilazulnak kövek belőle, és lezuhannak nagy gyorsasággal a földre. Leszáll melléd Isten, és közli veled, hogy minden egyes követ az ő csodája mozdított ki a falból, és az ő ereje zuhintotta is le azokat a földig. Be is bizonyítja neked ezt egy gyors kőkimozdító csodával, és zuhantatással. Rendben van. Lejegyzeteled, hogy a kövek a falból csak Isten csodája tudja kimozdítani, és lezuhantatni.

Erre Isten asszondja - No, no! Azért nem minden papsajt. Most csinálok egy földrengést! - és lőn.

Erre is kimozdulnak kövek a falból és most is lezuhannak, de nem olyan gyorsan, hanem fokozódó sebességgel, és a becsapódáskor sem olyan nagy a sebességük.

Erre te zavartan - De hát itt is a csoda ereje zuhintotta le a köveket!

No, Igen. - mondja erre a bölcs Isten - Ám én most csak a földrengést csináltam csodával. Készítettem csodával korábban néhány természeti törvényt. Az egyik neve a gravitáció. Írd szépen le! Ejnye! Hosszú ó a végén.. nem gavi.. áh... leírom neked... így ni. Szóval ez az erő állandóan hat az én közvetlen tevékenységem nélkül is a fal minden egyes részére, de az általam teremtett fizikai törvényszerűségek miatt a kőrészek egymáshoz tapadnak, ezért legyőzik az én gravitációs erőmet... Nem! Nem! Ez nem bűn, emiatt nem fog a fal elkárhozni... Fejezd be légyszi és figyelj, mert te fogsz a végén elkár... jaj... a sírba viszel, pedig én halhatatlan vagyok.

Szóval a földrengés - amit nem mindig én keltek, mert... jaj... ezt hagyjuk... van amikor magától, na - mondom, a földrengés repesztő ereje néha nagyobb, mint az általam teremtett kőösszetartó erő, és ilyenkor lép működésbe a gravitáció, ami az elszabaduló köveket lehúzza a földre. Amint láthattad, az én csodám sokkal gyorsabban húzta le a Földre, mert a gravitáció ereje ezen a bolygón kisebb, mint a most bemutatott kőlehúzó csodaerőm. És.... most mi mi mi van?! Mit akarsz???

Izé - rebeged te nagy tisztelettel és félelemmel a hangodban - Én ezt... szóval... szóval... nem írhatnám azt le egyszerűen, hogy Isten húz le minden követ a falból, amikor csak akar? Ez egyszerűbb lenne... és végül is... hát te csináltad ugye azt az izét... a gavtácot is, vagy mi a bánatot, hogy lehúzza a követ, vagyis akármikor, meg akárhogy is esik le, az a te akaratodból történt így végeredményben...Nem?

Uhhhh - temeti kezei közé a homlokát a jóságos Teremtő - Jó. Írd így le. (félre: Éreztem én, hogy ezt a teremtést is elcsesztem...) :(

Hát, így született a Biblia is.

2016. nov. 1. 20:56
 603/1223 anonim ***** válasza:
100%
# 580: "Egyébként a hal miért növesztene lábakat és miért kúszna ki a parta. Jó neki ott, nem?" - Rosszul fogod meg a kérdést. Nőtt lába, így ki tudott menni, s nem AZÉRT nőtt, hogy ki tudjon menni. Ahol egy teljesen szabad élettér várta.
2016. nov. 1. 20:58
 604/1223 A kérdező kommentje:
"Ha mondjuk 100%-ra bebizonyosodik, hogy a ceteken kívül a világon az összes többi lényt Isten maga gyurmázta össze"- Nem a biblia által leírt Isten, hanem valami más Istenség. - Erről is beszéltem Gabriellel.
2016. nov. 1. 21:00
 605/1223 anonim ***** válasza:
100%
# 601 "Mi az az ID-hívő?" - kb 3 órája böngészem a válaszokat, írom a kommenteket, erre ennyi a reakció? NÉZZ UTÁNA MAGADNAK!
2016. nov. 1. 21:01
 606/1223 A kérdező kommentje:
"# 580: "Egyébként a hal miért növesztene lábakat és miért kúszna ki a parta. Jó neki ott, nem?" - Rosszul fogod meg a kérdést. Nőtt lába, így ki tudott menni, s nem AZÉRT nőtt, hogy ki tudjon menni. Ahol egy teljesen szabad élettér várta."- Nem, nem, miért kell fejlődnie az élőlénynek. Erre az evolúció nem ad választ. Attól hogy kinő a lába még nem biztos hogy kimegy a partra, hiszen még mai napig ott úszik akkor ez hogy van? Miért nőne ki a lába? Lehet hogy már úgy lett teremtve. (Mivel a régiek erre ezt mondanák.)
2016. nov. 1. 21:02
 607/1223 A kérdező kommentje:
Alapvetően miért kéne fejlődnie az élőlénynek az alsóbbrendűtől a felsőbbrendűig. Miért kéne fejlődnie? És mikor van vége a fejlődésnek. (Mivel így az ember is elkezdhet fejlődni az állat felé is, mert ha az az előnyösebb akkor abba az irányba kéne fejlődnie. Vagy repülhetne is, mint a madarak.)
2016. nov. 1. 21:11
 608/1223 anonim ***** válasza:
100%

"Nem a biblia által leírt Isten, hanem valami más Istenség. - Erről is beszéltem Gabriellel."

Igen, tudjuk, te Sátánt is teremtő Istennek képzeled, aki mindent alkotott ami csak az evolúcióval kapcsolatba hozható... csak az a bibi, hogy minden valaha élt és mai élőlénypopuláción egyaránt megfigyelhetőek az evolúció hatásai, szóval azon kívül hogy Bibliai szempontból is eretnekség, duplán bukik az állításod.

"Nem, nem, miért kell fejlődnie az élőlénynek."

Kelleni nem kell. Vagy ha a teremtés szempontjából nézzük, azért kell, mert Isten ilyennek teremtette. De egy mutáció megjelenése teljesen random, viszont a hatásai már sok esetben plusz előnyökhöz juttathatják az adott élőlényt, például hogy olyan élettereket hódíthat meg, amit a fajtársai nem.

2016. nov. 1. 21:13
 609/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Nem a biblia által leírt Isten, hanem valami más Istenség. - Erről is beszéltem Gabriellel."

Ne dumálj már össze vissza. Nem tudja megtenni Isten, hogy evolúcióval is teremt, meg gyurmázva is? Nem tudja megtenni, hogy a köveket maga mozdítja ki a falból csodával, meg az ő közvetlen csodája nélkül a földrengés és a gravitáció közös ereje, ami természeti törvényeket is ő teremtett?

Az eredmény tök ugyanaz! És mind a kettőt alkalmazza Isten. vagy szerinted a kövek kizárólag Isten közvetlen tevékenysége zuhantatja le?

2016. nov. 1. 21:14
 610/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%
Tehát ha a kövek nem Isten közvetlen munkája miatt zuhannak le, akkor az a sátán műve? A gravitáció is a sátán műve?
2016. nov. 1. 21:15
❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!