A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
# 424 "Én nem tudom elképzelni valahogy hogy Isten dinókat teremtett volna. Nekem nagyon úgy néznek ki mint egy szörnyek." - Ezt a érvet...
Őket is csupán a te Sátánod teremtette volna?!!??:
# 425 "Pl.: a tündérek, a sellők, a kentaurok...stb. Ilyen mitológiai lények biztos hogy a Sátán vagy az Ő angyalainak a művei. Nemde?" - NEMDE.
# 426 "Onnan gondolom hogy léteznek (vagy léteztek) ilyen lények (tündér,kentaur..stb.) mivel a biblia szerint vannak boszorkányok, óriások, vizi szörnyek is (vagy voltak) akkor feltételezhetjük hogy más kultúrákban is megtestesült a gonosz. Nemde?" - NEMDE
# 430 "Tudtommal nem ismerem hogy a suméroknál vagy az egyiptomiaknál, vagy más kultúrákban lenne dinó szerű állatfaj." - Még jó, hogy nem! :) De ezt az állításodat sem tudod helyesen értelmezni :(
# 434 "Jó vitatkozás volt. Akkor lezárom a kérdést." - akkor miért bombázgatsz privátokkal most, 1 nappal ezen soraid leírása után a friss válaszaim miatt?!?!?
"Szaporodás nem az élet feltétele, csupán a fajfenntartás feltétele, a mozgás sem a feltétele az életnek. (Csak a tudat fenntartásához kell vérkeringés. Mivel az agyhalál beáltával van végleges halál.) A légzés is csak az anyagcsere miatt van, de az anyagcsere is a tudat miatt kell. Tehát az embernél minden a tudat fenntartására irányul. Innen logikus hogy az "élő" mit fogalomnak is ehhez van köze. (Illetve ugye a cselekvő képesség, akarat érvényesítése, mivel ha én felakarom emelni a kávés csészét akkor fel emelem, vagy az érzelmek is szóba kerülhetnek. De ezek inkább csak az embernél vannak. Állatnál csupán ösztön van. De az állatnak is van tudata ettől függetlenül, csak nem olyan fejlett mint az embernek.)"
Képzeld, csak azért mert nem vérnek és ereknek hívják, a növényeknek is van szállítószövet-rendszere, és ugyanúgy zajlik bennük is az anyagáramlás mint bennünk.
Mellesleg pedig ha a tudatod megszűnik, mert mondjuk valami fejsérülés következtében kómába kerülsz, a vérkeringésre, légzésre akkor is szükséged van. Mert egyik sem a tudatod fenntartására, hanem a tested belső homeosztázisának megőrzésére irányul, és az életfunkcióid fenntartására.
# 440 "ÉS MI VAN HA? Isten 6 nap alatt teremtett és a bűnbeesés után indult el egy evolúciós folyamat az állatoknál és az állatok akarnak olyanná válni mint az ember. És ebben a majom van a legelől." - Remélem, most, hogy újraolvasod a soraidat, kicsit elgondolkozol rajta, hogy milyen baromságot írtál le.
csak ismétlem magam: https://www.youtube.com/watch?list=RDLQCU36pkH7c&v=5hfYJsQAhl0
"Képzeld, csak azért mert nem vérnek és ereknek hívják, a növényeknek is van szállítószövet-rendszere, és ugyanúgy zajlik bennük is az anyagáramlás mint bennünk.
Mellesleg pedig ha a tudatod megszűnik, mert mondjuk valami fejsérülés következtében kómába kerülsz, a vérkeringésre, légzésre akkor is szükséged van. Mert egyik sem a tudatod fenntartására, hanem a tested belső homeosztázisának megőrzésére irányul, és az életfunkcióid fenntartására."- A növény tud gondolkodni? Tud elmélkedni, vélekedni? Nem hinném. Az ember mikor kómás akkor van elektromosság az agyában (tudtommal) tehát van tudata, csak nem tud megnyílvánulni ebben a dimenzióban. Ha valakinek beáll az elektromos csönd az agyában (tudtommal) akkor tán 5 vagy 6 perce van még. És akkor már halott lesz. Nemde?
(mert nem tudom még nem voltam kómás. De amikor az ember alszik akkor is van elektromosság az agyban)
"A növény tud gondolkodni? Tud elmélkedni, vélekedni? Nem hinném. Az ember mikor kómás akkor van elektromosság az agyában (tudtommal) tehát van tudata, csak nem tud megnyílvánulni ebben a dimenzióban. Ha valakinek beáll az elektromos csönd az agyában (tudtommal) akkor tán 5 vagy 6 perce van még. És akkor már halott lesz. Nemde?
(mert nem tudom még nem voltam kómás. De amikor az ember alszik akkor is van elektromosság az agyban)"
Persze hogy van benne, hiszen ez az "elektromosság" szabályoz mindent a testben, a már említett légzést és vérkeringést is. És?
A növény pedig persze hogy nem tud gondolkodni, éppen erre akartam rávilágítani, hogy ennek ellenére minden szempontból ugyanolyan élőnek számít, mint egy ember.
„Akkor, ha valaki azt mondja: nézzétek, itt a Krisztus, vagy amott! - ne higgyétek. Támadnak ugyanis hamis krisztusok és hamis próféták, és nagy jeleket és csodákat művelnek, hogy tévedésbe ejtsék a választottakat is, ha lehetséges volna. Látjátok, előre megmondtam nektek. Ezért, ha azt mondják: kint van a pusztában – ne menjetek ki; benn van a szobában - ne higgyétek.” (Mt 24,23-26)
„Jöttét a sátán közreműködésével mindenféle feltűnő tett, szemfényvesztő jel és hamis csoda kíséri...” (2Tessz 2,9-10)
# 454 ...
"A föld 5776 éves nem több millió, akármit is állít a tudomány." - A Bibliában csak a fiú születésénél az apja életkora van leírva. Ez minden esetben adhat egy fél éves eltérést (hisz kizárt, hogy minden gyermek az apja szülinapján szülessen). Szóval még a Biblia szerint sem lehet pontosan 5776 éves a FÖLD.
"Az ember nem majomból ered" - valóban nem, mi sem állítottuk :).
"nektek lehet hogy majom az apátok," - Ettől az anyázástól (bocsánat, apázástól!) most jobban érzed magad?
"de nekem nem." - Mitől lennél te is más, mint Isten többi teremtett képmása?!?!
"Tudom hogy a Sátán kicsoda" - akkor bemutatod nekünk is?
"Az evolúciós történet egy vénasszonyos mese." - Barátom, pont hogy a te TEREMTÉSed, ÖZÖNVÍZed és BÁBELed az.
"Milyen teremtés történetet vallott Szent Pál, és az apostolok?" - Kérdésre kérdéssel! Milyen teremtéshitet vallott Darwin fiatalkorában, és abban, illetve azt megelőző korban élő keresztény s zsidó emberek?
# 457 NE FLOODOLJ! "AZ EVOLÚCIÓ TÉVEDÉS" - Rendben, akkor kérlek bizonyítsd! :) Hajrá!
# 469 "felesleges az evolúciós elmélet. Mivel ha Isten mindeható nincs szüksége evolúcióra" - A villanyírógép is felesleges. Láttál te már szőrös villát??!?!
"Minek az evolúció akkor?" - A kacsacsőrű emlősből se kérnek sokan, mégis van.
# 492 "Tehát ez egyértelmű. Pl.: Noé bárkáját megtalálták az Ararát-hegyén és kb.5000 évesnek becsülték" - Azért erre a nagymértékű tudományos kutatásra kíváncsi lennék!!! S érdekes, 1 helyen működik, de kismillió meg egy egyéb mintára megbízhatatlan...
# 513 "De komolyan kérdezem" - mi is feltettünk már több 100! komoly kérdést, de választ, azt egyet se kaptunk.
# 570 Azt gondolom, hogy a bácsi simán ID-hívő.
S attól, hogy pár dologra kapásból nem röpítjük a választ, avagy még egyáltalán nem vizsgálták, attól még nem lesz igaza az öregnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!