Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
 511/1223 Mojjo ***** válasza:
100%

Nemde gyerek, ha ennyire a Noé, meg a vérfertőzős izé érdekel, akkor ezt nézd végig:

[link]

Remélem segíteni fog. Nemde.

2016. nov. 1. 00:17
 512/1223 A kérdező kommentje:

XD:

De komolyan arról volt szó előbb hogy Gabriel összerakja a kettőt, de hogyan? (Az ateisták a vérfertőzésre hivatkoznak, ami evolóciós nézetben igaz is.) (Ha úgy nézzük hogy Isten kivett egy darabot a földből bele lehelt, akkor nem mert a génekben nem volt hiba ami felerősödjön. Így lehetséges hogy az utód utóddal házasodjon. Testvér testvérrel.) (Nem azért mondom mert ilyen beteg ember vagyok, mert Mózes III-ban tíltva van. De ez volt egy ideig. Tehát azzal mivan, evolúciós szemszögből?)

2016. nov. 1. 00:20
 513/1223 A kérdező kommentje:
De komolyan kérdezem, mert ha nem lehet egybekapcsolni, akkor igazam volt abban hogy a kettő[bibliai kép, és evolúció] egymást üti.
2016. nov. 1. 00:21
 514/1223 A kérdező kommentje:
Néhány rajzfilm nem ingat meg a hitemben. :)
2016. nov. 1. 00:24
 515/1223 Mojjo ***** válasza:
100%
@515: még a Kacsamesék sem? O.o
2016. nov. 1. 00:27
 516/1223 A kérdező kommentje:
Most komolyan kérdezem: A keresztény hitelvek alapján egybelehet egyeztetni a bibliát és az evolúciót? (Mivel EGY emberpárról ír Pál, EGY bűnesetről, és EGY megváltóról. Ez az alapja a kereszténységnek hogy egy Ádám volt, nem több, egy bűneset ["egy bűnesete által...."] és egy megváltó személye ["Nem adatott más név..."])
2016. nov. 1. 00:31
 517/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező: "A biblia szerint nem a Himalajáig ért a víz, hanem az Ararát hegyéig (5000méter körül van). Nem?"

Hát nem.

"19

Azután a vizek felette igen nagy erőt vevének a földön, és a legmagasabb hegyek is mind elboríttatának, melyek az egész ég alatt valának."

De nem sokkal lenne kisebb a baj 5000 méter esetén sem. Asszem a tengerek átlagmélysége olyan 4000 méter, tehát ebben az esetben csak éppen megduplázódna a tenger magassága, de ez sem igaz, hiszen az új tenger kerülete megnövekszik, mert a tengerszint tetejét záró kör sugara (már a Föld gömbölyűsége miatt) is megnő, vagyis még ebben az esetben is sokkal több víz lenne, mint az eredeti tengerek által képzett térfogatban.

Kérdező: "De a mélység vizei is megindultak a biblia szerint."

Tudom. Ezért írtam a #487-ben ezt:

"Ha szó szerint 40 nap alatt áradt volna szét a víz a legmagasabb hegyek csúcsáig, egyrészt eső, másrészt föld alól feltörő vizekből"

Föld alól feltörő vizekről is írtam, és erre mondtam azt, hogy ekkora vízmennyiségnek a feltörése - mondjuk a fele eső, a másik fele feltör - ilyen rövid időn belül, nem történhet meg másképpen, mint hogy az egész földkéreg kompletten felrobban, amit tán még a mikrobák se éltek volna túl, nemhogy egy nyavalyás kis vizeken hánykódó hajócska. Ahogy ezt is írtam a #487-ben.

2016. nov. 1. 00:36
 518/1223 anonim ***** válasza:
100%

"lehetséges-e bibliai alapokon és közben az evolúciót vallva"

Igen, lehetséges. Tudod, vannak értelmes hívők is.

Magyarázat:

mivel az ő génjeik még hibátlanok voltak, ezért akkor még vérfertőzés nem létezett.

(Ugye fogalmad sincs, hogyan működik a vérfertőzés?)

Amúgy ezt már legalább háromszor leírták itt különböző fórumokon.

2016. nov. 1. 00:39
 519/1223 A kérdező kommentje:
Oké. De a vérfertőzésről mi a véleményed, mert Gabriel szerint volt evolúció és teremtés is akkor ez hogy van. (Mivel szerinte Isten evolúcióval alkotott. De akkor alaptanok valóságtalanok a bibliából. Nemde?)
2016. nov. 1. 00:41
 520/1223 anonim ***** válasza:
97%

Fokozatos átalakulás során miért lenne vérfertőzés?

Amúgy pontos ismeretek birtokában a teljes mai emberiség is visszavezethető egy párig, "Ádámékig", ahogyan neked meg minden bizonnyal minden ma ismert rokonod visszavezethető mondjuk az ükszüleidig. Csak ez nem jelenti azt, hogy mások nem éltek volna velük párhuzamosan.

A Bibliában is sok ige csak akkor nyer értelmet, ha Ádámékat az első,de nem az egyetlen emberpárnak tekintjük.

Például hogy Ádámnak őriznie kellett az édent. Nyilván más emberektől. Vagy hogy Káinnak felesége volt. Mivel Séth csak azután született, hogy Káin és a felesége szóba került, lányokat pedig Ádám csak Séth után nemzett, Káinnak csak akkor lehetett felesége, ha más emberek is léteztek már akkoriban rajtuk kívül.

2016. nov. 1. 00:42
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!